YEREL HABERLER - 26 Şubat 2012 Pazar 12:12

KÖYDE AĞAÇ DİKME BAYRAMI

A
A
A
KÖYDE AĞAÇ DİKME BAYRAMI

Kuyucak’a bağlı Çobanisa köyünde öğrenciler ve protokolün katılımıyla düzenlenen ’Ağaç Dikme Bayramı’nda 600 zeytin fidanı toprakla buluştu.
Kuyucak Kaymakamı Alp Arslan Jandarma Bölük Komutanı Üstteğmen Mehmet Dikdere, Cumhuriyet Savcıları Fatih Kösekaya ve Kenan Özdemir, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Taner Bozbek, Milli Eğitim Müdürü Mecit Altan Canbiter, Müftü Veli Bilgiç, Muhtar Şenmuz Mızrak ve 75 ilköğretim okulu öğrencisinin katıldığı ağaç dikme töreninde, Köylere Hizmet Götürme Birliği’nce sağlanan memecik ve domat türlerinde 600 zeytin fidanı, İlçe Merkezi ile Çobanisa Köy Merkezi arasında Çobanisa Köyü Tüzel Kişiliği’nin ağaçlandırma alanına dikildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Taner Bozbek aşılı ve sertifikalı fidanların dikim döneminin ikliminde olması nedeniyle doğru bir zamanlama olduğu, humuslu toprakta, sulama ve korumayla 4-5 yıl içinde ürün verebilmeleriyle köy bütçesine önemli katkı sağlanacağını belirtti. Kuyucak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mecit Altan Canbiter de; "Öğrencilerimize hem ağaç dikme yöntemlerini uygulamalı olarak öğrettik hem de ağaç sevgisi aşıladık" dedi.
“6 BİN 500 FİDAN DAĞITILDI”
Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Taner Bozbek, yaptığı açıklamada “Köylere Hizmet Götürme Birliği’nce sağlanan memecik ve domat türlerinde toplam 6 bin 500 fidan Kuyucak ve köylerine dağıtıldı. Kuyucak Kaymakamlığımızın çocuklarımıza ağaç sevgisi ve köyümüze ekonomik değeri olan zeytin ağaçları kazandırmak için bu töreni düzenledik. Çocuklarımız bizim için ağaçlarımız kadar önemli. Köy muhtarlığımız 4-5 yıl sonra diktiğimiz bu ağaçlardan gelir elde etmeye başlayacak.”
“ÇOCUKLARA UYGULAMALI EĞİTİM”
Kuyucak Milli Eğitim Müdürü Mecit Altan Canbiter de “Çobanisa Köyü İlköğretim Okulundaki 14 ana sınıfı öğrencisi dahil olmak üzere toplam 75 öğrencimiz ve 4 öğretmenimizle köyümüzün tüzel arazisi olan 60 dönümlük arazide fidan dikimimizi gerçekleştirdik. Burada her öğrencimizin en az bir fidanı oldu. Şu an mevsim olarak ağaç dikmenin tam zamanı. Öğrencilerimize hem ağaç dikme yöntemlerini uygulamalı olarak öğrettik hem de ağaç sevgisi aşıladık” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’ta sel alarmı: Önlemler üst seviyeye çıkarıldı Tokat’ta muhtemel sel ve su baskınlarına karşı düzenlenen koordinasyon toplantısının ardından açıklama yapan Tokat Valisi Abdullah Köklü, bazı köylerin tedbir amaçlı tahliye edildiğini belirterek vatandaşlara dere yatakları ve riskli bölgelerden uzak durmaları çağrısında bulundu. Tokat Valiliği koordinasyonunda Tokat AFAD İl Müdürlüğünde Turhal ilçesi sel-su baskını koordinasyon toplantısı düzenlendi. Toplantıya il protokolü ve kurum amirleri katıldı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Tokat Valisi Abdullah Köklü, "Bugün de internet sitelerimizden, sosyal medya valilik hesaplarından bahsettiğimiz gibi önlemlerimizi alıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya tekrar davet ediyorum. Burada olan bu afete hazırlıklı olmak. Afete hazırlıklı olmak demek önceden önlem almak demek. Bu sene gerçekten son 60 yılın en kuvvetli yağışlarını yaşadık. Bu yağışlar nedeniyle ilgili kurumlarla toplantısını yaptık. Tokat Valiliği ve tüm kurumlar olarak bölge müdürlerimizle burada sağ olsunlar geldiler. Hazırız inşallah. Hep beraber el birliğiyle atlatmayı ümit ediyoruz. Bazı köylerimizi önleme amaçlı tahliye ettik. Tabii ki bu vatandaşlarımızın can güvenliğini temin etmek için aldığımız kararlar bunlar. Yani iki gün, üç gün vatandaşlarımız dışarıda, canı sağ olsun. Diğer konular çok önemli değil. Vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Özellikle dere yataklarından ve güzergahlardaki taşkın olabilecek tehlikeli yerlerden vatandaşlarımız mümkün olduğu kadar uzak dursunlar. Güvenlik güçlerimizin, tarım müdürlüğümüzün, özel idaremizin, Devlet Su İşlerimizin uyarılarına lütfen dikkatle dinlesinler. Onlar için önemli konular. Çünkü biz o planlamaları beraber yapıp vatandaşlarımızı bu konuda uyarıyoruz. O konulara biraz daha dikkat verirlerse memnun oluruz. Turhal derken tüm Tokat vilayetinin toplantısını yaptık. Tabii ki tarım arazilerinde en fazla derenin şehrin içinden geçen yerler biraz daha hassas oluyor. Tural da o ilçelerimizden bir tanesidir. Zaten perşembe gününden beri cuma günü, cumartesi günü tüm özel idare, Devlet Su İşleri, belediye, AFAD, herkes sahada. 24 saat esasına göre dönem dönem bin 200 personelle 500 bandında araca çıktık. Özel sektörden de destek aldık. Gerekiyorsa daha fazla araçla müdahale ederiz. Vatandaşlarımız da duyarlı olurlarsa, bizlere yardımcı olurlarsa çalışmamıza inşallah afeti hep beraber güzel bir şekilde yönetmiş oluruz" dedi.