YEREL HABERLER - 27 Şubat 2012 Pazartesi 16:24

MALATYA MİLLETVEKİLİ MUSTAFA ŞAHİN`DEN, MİMARLAR ODASI`NA ZİYARET

A
A
A
MALATYA MİLLETVEKİLİ MUSTAFA ŞAHİN`DEN, MİMARLAR ODASI`NA ZİYARET

AK Parti Malatya milletvekili Mustafa Şahin, "Malatyamızı yaşanabilir bir kent yapmak için gayretlerimiz sürüyor" dedi.
Beraberinde, AK Parti il başkanı Bülent Tüfenkçi ve bazı parti yöneticileriyle birlikte Mimarlar Odası başkanlığına seçilen Osman Şahin’i ziyaret eden AK Parti Malatya milletvekili Mustafa Şahin, burada açıklama yaptı.
Şahin, "Yığınla birikmiş sorunları çözmek için, gerekli yasal düzenlemeler yapılması için gayret gösteriyoruz. Başbakınımızın dedeği gibi, siyasi geleceğimize mal olsa dahi, bunlar bir şekilde derdes edilip ülkemizin geleceğinin güvence ve teminat altına alınması için çabalarımız sürüyor.
Sizinle ilgili bir bakanlığın kurulması da önemlidir Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kuruldu. Şehirciliği en iyi bilen Sayın Erdoğan Bayraktar başına getirilmesi önemli bir kazanımdır. Belediyemiz noktasında da sıkıntılar var olduğunu biliyoruz. Malatyamızın batısına açılan kapısı olarak gördüğümüz Yakınca ve Bostanbaşı’nın bir başka ilçeye bağlı olması, imar bütünlüğü bakımından sıkıntılara yol açıyor"diyerek, Malatya’mızı yaşanabilir bir kent yapmak için gayretlerimiz sürüyor" ifadelerini kullandı.
Mimarlar Odası Başkanı Osman Şahin ise "Vekillerimizle diyaloğ içinde çalışacağız" diyerek, daha sonra özetle şunları söyledi: "Bizler Mimarlar Odası olarak, şehrin fiziki ve estetik gelişimine en büyük katkı payı olan sivil toplum kuruluşlarından biriyiz. Bu konuda, yerel yönetimlerin yapmış olduğu imar planlarında,her ne kadar düzenli imar planı yapmış olsalar da bizlerin katkı payı ile uygulama aşaamasına geçiyor. Kısaca, hazırlanan pastayı dışarıya servis yapmış gibi oluyoruz."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.