YEREL HABERLER - 27 Şubat 2012 Pazartesi 10:22

KONAK`TA 14. `ÜNCÜ SEMT EVİ YAKINDA AÇILACAK

A
A
A
KONAK`TA 14. `ÜNCÜ SEMT EVİ YAKINDA AÇILACAK

Konak Belediyesi ile İl Özel İdaresi arasında çok özel bir protokol imzalanarak Mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait, yıllardır atıl bırakılan Ballıkuyu Sağlık Ocağı yeniden vatandaşların hizmetine kazandırılıyor.
Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışmaları sürdürülen bina kısa süre sonra bölge halkının kullanımına sunulacak. Tüm çalışmaları titizlikle yerine getiren çalışanlar, kısa süre sonra eski sağlık ocağını peyzaj düzenlemesini de yaparak teslim edecekler. Yıllardır kullanılmayan ve metruk halde kalan sağlık ocağı binasını restorasyondan sonra semt evine dönüştüreceklerini, kadınların ve gençlerin hizmetine sunacaklarını belirten Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, binanın böylece yeniden aktif hale geleceğini söyledi. Başkan Tartan, Özel İdare’nin yerinde ve önemli bir karar aldığını, Kocakapı Mahallesi’nde, metruk halde bulunan Ballıkuyu Sağlık Ocağı ile etrafındaki yeşil alanın, mülkiyeti İl Özel İdaresi’nde kalması koşuluyla 25 yıllığına Konak Belediyesi’ne bedelsiz olarak tahsis edildiğini söyledi. Eski sağlık ocağının tadilatının tamamlandığında 14.’üncü Semt Merkezini de hayata geçirmiş olacaklarını vurgulayan Başkan Tartan,” Diğer semt evlerimizde olduğu gibi kadın, çocuk ve gençler kültür, sanat, eğitim gibi pek çok etkinlikten ücretsiz olarak faydalanabilecek. Ayrıca seyir terasları oluşturulacak. Binanın içinde bulunduğu parkı da gerekli düzenlemeler yapılarak vatandaşın sıkılmadan vakit geçirebileceği bir mekan haline getiriyoruz. Spor aletlerinin yanı sıra çeşitli sosyal aktivitelerin gerçekleştirileceği modern tesisler yapıyoruz. Bölge halkının ayağına böylesi önemli bir hizmeti götürmekten mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.
Bölgede yaşayan vatandaşlar ise yeni projeden oldukça memnun olduklarını belirterek, metruk halde kalan binanın, yıllar içinde kötü amaçlar için kullanıldığını ve tinercilerin yuvası haline geldiğini söyledi. Eski sağlık ocağı binasının ve çevrenin yeniden düzenlenerek halkın hizmetine girecek olmasından son derece mutlu olan semt sakinleri Başkan Tartan’a teşekkür ederek, “Bölgemizin böyle bir merkeze ihtiyacı vardı. Bu sayede hem kötü görüntü ortadan kalkacak hem de sosyal faaliyetlerin yapılacağı bir mekan kazanacağız” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir