YEREL HABERLER - 27 Şubat 2012 Pazartesi 11:21

ANTALYA SGK İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA

A
A
A
ANTALYA SGK İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA

Antalya Sosyal Güvenlik (SGK) İl Müdürü Selim Erol, İl Müdürlüğünden toplamda 4,6 milyon alacağı olan vatandaşların paralarını almaları için müracaat etmeleri gerektiğini belirtti.
SGK İl Müdürü Selim Erol yaptığı yazılı açıklamada, “Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünden vatandaşlar adına gönderildiği halde hala alınmayan 4 milyon 582 bin 678 lira 55 kuruş parayı almalarını aksi takdirde bu rakamın 5 yıl içerisinde zaman aşımına uğrayacağını belirtti. 01.01.2007 tarihinden itibaren alınmayan bu paralar, Rapor Parası Ödemeleri,(İş göremezlik, Analık ve Emzirme Ödemeleri), Tıbbi Malzeme Ödemeleri, Diş Parası Ödemeleri, Hasta Alt Bezi Ödemeleri, Cenaze Yardımı Ödemelerini kapsamaktadır. Bu rakam içinde yaklaşık 22 bin vatandaşımızın 15,00 TL ile 9 bin 700 TL arasında alacakları bulunmaktadır” ifadelerine yer verdi.
SGK’nın, ceza kesen, korkutan anlayış yerine, öğreten, yol gösteren, bilgi veren bir anlayışla çalışmalarına devam ettiğini vurgulayan İl Müdürü Selim Erol açıklamasında şu sözlere yer verdi:
“Öncelikli görevimiz vatandaşlarımızın hakkına sahip çıkmaktır. Daha önceleri bu tür meblağlar, zaman aşımından sonra direkt olarak devlete gelir (irad) kaydedilirdi. Biz. Antalya SGK İl Müdürlüğü olarak vatandaşımızın hakkı olan bu parayı yine vatandaşımızın eline geçmesini istiyoruz. Bu duyuru ile vatandaşımız SGK Antalya İl Müdürlüğünden daha önceleri yukarıda bahsedilen kalemlerle ilgili olarak bir işlem yapmış ve ödemesini almamış ise www.antalyasgk.gov.tr adresine girerek ’Antalya SGK 4,6 milyon paranın sahibini arıyor’ başlığı ile yayımlanan listeden isimlerine bakabilirler.Alacaklı listesinde ismi olan vatandaşlarımız, konu ile ilgili olarak alacaklarının ödenmesi için, Antalya Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerekmektedir. Vatandaşlarımız, müracaat dilekçesi örneğini de www.antalyasgk.gov.tr adresinden alabilirler.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Depremden etkilenen illerin gastronomisi ‘Vefa Mutfağı’ ile Türk Mutfağı Haftası’nda yer aldı Depremden etkilenen 11 ilin gastronomisi, Ankara’da Türk Mutfağı Haftası’nda düzenlenen ‘Vefa Mutfağı’ adlı etkinlikte beğeniye sunuldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde 23-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan ‘Türk Mutfağı Haftası’nın Ankara etkinlikleri Başkent Millet Bahçesi’nde başladı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinlikte 6 Şubat’ta meydana gelen depremden etkilenen 11 kent unutulmadı. Deprem bölgesi içerisinde yer alan ve gastronomisiyle dikkati çeken illerin aşçıları, açtıkları stantlar ile ziyaretçilerden tam not aldı. Kebap yeme yarışması ile renkli görüntülerin de oluştuğu etkinliğin ilk gününde 180 metre uzunluğunda kebap yapıldı. En hızlı kebabı yiyerek yarışmanın kazananı olan Ramazan Yoğurtçu ise gram altın kazandı. “180 santimetre uzunluğunda bir adana yaptık” Gaziantep’ten Ankara’ya gelen Necdi Emiroğlu (40), “Bugün etkinliğin birinci günü için bir açılış yaptık. Pazar gününe kadar buradayız, Gaziantep sofrası burada. 180 santimetre uzunluğunda bir adana yaptık. İnsanlar memnun kaldı. İnsanları etkinliğe bekliyoruz. Yaptığımız çiğköfte ve Adana’yı yediği için arkadaşımız altın kazandı” dedi. Depremden etkilenen illerin mutfakları yer alıyor Recep Tuna, bu yılki etkinliklerde depremden etkilenen 11 ilin mutfağının yer aldığını dile getirdi. Tuna, Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Şanlıurfa gibi depremden etkilenen 11 ilin yemeklerinin Ankara Türk Mutfağı etkinliğinde bir araya geldiğini kaydederek, “Ankara’da yaşayan Hataylı, Şanlıurfalı, Maraşlı, Kahramanmaraşlı, Osmaniyeli hemşehrilerimizi burada buluşturmak amacıyla ‘Vefa Mutfağı’ olarak buraya getirdik. Birinci günümüzde çiğ köfte, kebap gibi yarışmalarımız yapıldı. Kavurmalar, pilavlar yapıldı. Burada ücretsiz olarak halkımıza, vatandaşlarımıza dağıtıldı. Emine Erdoğan’ın büyük bir projesi bu. Bu sene üçüncüsünü yapıyoruz dünya çapında. Her yerde 23-27 Mayıs tarihleri arasında yapılıyor. Bütün vatandaşlarımızı, özellikle Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraşlı, Şanlıurfalı, Osmaniyeli bütün vatandaşlarımızı buraya bekliyoruz. Çünkü depremde esnaflarımızın gerçekten dükkanları yıkılmış ve burada şu an hizmet vermekteler. Onun için de desteklerinizi bütün hemşehrilerimizle buluşturmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.