YEREL HABERLER - 27 Şubat 2012 Pazartesi 12:46

KONYA LOJİSTİK KÖYE 2013`DE KAVUŞUYOR

A
A
A
KONYA LOJİSTİK KÖYE 2013`DE KAVUŞUYOR

AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, Kayacık’a yapılacak Lojistik Köy için 1 ay içinde ihaleye çıkılacağını ve 2013 yılında yüklemelerin yapılmaya başlanabileceğini söyledi.
AK Parti Konya İl Başkanlığı’nda basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, 1 Temmuz’da yürürlüğe girecek yeni Türk Ticaret Kanunu ile ilgili bilgiler verdi. Yeni kanunla birlikte ticari hayatta bir çok yeniliğin hayata geçeceğini ifade eden Üzülmez, "Yeni Türk Ticaret Kanunu; eşitlik, şeffaflık, hesap verebilirlik ve sorumluluk ilkelerini somut olarak hayata geçiren birçok yenilik getirmektedir. Söz konusu yenilikler, ticari hayatın düzenlenmesi, önündeki engellerin kaldırılması ve piyasa ekonomisinin sağlıklı bir şekilde işlemesi bakımından önemli kazanımlar sağlayacaktır. Yeni kanunla birlikte güvenli elektronik imza kullanılabilecek. Ticaret sicili kayıtları elektronik ortamda tutulabilecek. Fatura ve teyit mektupları, ihbar, itiraz ve benzeri beyanlar elektronik ortamda yapılabilecek. Genel kurul çağrıları elektronik posta ile yapılabilecek. Toplantıya katılma, öneri sunma, oy kullanma internet ortamında e-imza ile yapılabilecek" dedi.
Konya gündemine de değinen Hüseyin Üzülmez, demiryolu taşımacılığında yaşanan sıkıntılar hakkında bilgi sahibi olduklarını ifade ederek, "Yüksek Hızlı Tren hattı yapımı sırasında yükleme yapılan Horozluhan’da bazı sıkıntılar yaşandı. Bununla ilgili ihaleye çıkıldı ve 2 ay içinde tekrar konteyner ve diğer yüklemeler yapılabilecek. O zamana kadar merkez istasyonumuzda konteyner hariç diğer yüklemeler yapılabilecek. Kayacık’a yapılacak Lojistik Köy için ise 1 ay içinde ihaleye çıkılacak. 2 aşamada hayata geçirilecek Lojistik Köyde 2013 yılında yükleme ve boşaltma işlemleri yapılmaya başlanacak ve 2015 yılında ise köy tamamen hizmete açılmış olacak" şeklinde konuştu.
300 KİLOMETRE HIZ YAPACAK TREN SETLERİ İHALE EDİLECEK
Konya-Ankara arası Yüksek Hızlı Tren seferlerine de değinen Üzülmez, "Saatte 300 kilometre hız yapabilecek Yüksek Hızlı Tren setleri için ihaleye çıkıldı. Birkaç ay içinde alımlar yapılacak ve saatte 300 kilometre hız yapan trenler seferlere başlayacak. Sincan-Ankara arası hattın da yenilenmesiyle Konya-Ankara arası 1 saat 15 dakikaya inecek. Bu hattın yenilenmesiyle birlikte Konya-Eskişehir arası Yüksek Hızlı Tren seferlerinin başlaması planlanıyor. 2013 yılında Eskişehir-İstanbul hattı da hayata geçerse Konya-Eskişehir-İstanbul Yüksek Hızlı Tren seferleri başlamış olacak. Bir diğer projemiz ise Afyonkarahisar üzerinden İzmir’e gidecek Konya-İzmir ekspres tren seferleridir. Ayrıca Karaman-Silifke arası hat çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor" şeklinde ifade etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan:” İsrail’in zulmüne direnen Gazzeli ve Filistinli anneler başta olmak üzere tüm annelerin günü kutlu olsun” HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Anneler Günü’ne ilişkin, “Saygı, sevgi ve merhametini şartsız veren, geleceğimizin teminatı annelerimizin, kahraman Mehmetçiğimizin kahraman annelerinin, Filistin ve Gazze başta olmak üzere dünyanın neresinde olursa olsun baskı ve zulme karşı direnen onurlu annelerimizin gününü kutluyoruz” dedi. HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yayımladığı mesajda toplumun temelini oluşturan unsurun aile olduğunu kaydeden Arslan, “Ailelerin ana unsuru ise annelerdir. Gelecek nesilleri yetiştiren anneler toplumumuza yön vermektedir. Annelerimiz geleceğimizin teminatı ve baş mimarlarıdır. Onlara, hayatımız boyunca saygı ve büyük bir hürmetle yaklaşmak en öncelikli vazifelerimiz arasında yer almalıdır” ifadelerini kullandı. Mesajda, dünya genelinde ve Türkiye’de kadınlar ve annelerin hala birçok sorunla karşı karşıya kaldığını dile getiren Arslan, “Dünya genelinde savaşlar, baskıcı yönetimler ve yoksulluk gibi sorunlarla mücadele eden annelerin yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. İsrail’in zulmüne karşı direnen Gazzeli ve Filistinli anneleri de unutmadık, her gün bomba sesleri ile güne uyanan annelerin ve çocukların acılarını tüm kalbimizle derinden hissediyoruz. Onların çocuklarının geleceği için gösterdikleri cesaret ve direnişi takdir ediyor, yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Başta İsrail olmak üzere, İsrail’i destekleyen diğer ülkelerin bu katliama artık son vermesini istiyoruz. Filistin ve Gazze’de yaşanan katliamlara karşı tüm dünyaya haykırıyoruz. Yeter, bitsin artık bu zulüm diyoruz. İsrail’e karşı onuruyla, başı dik, göğsünü siper eden Gazze’li ve Filistinli annelerin anneler gününü kutluyoruz” ifadelerine yer verdi. HAK-İŞ olarak, kadınların istihdamda daha fazla yer alması, hamilelik ve doğum sonrası dönemde iş güvencesinin sağlanması gibi konularda daha etkili politikaların hayata geçirilmesi gerektiğini yinelediklerini belirten Arslan, şöyle devam etti: “Engelli çocukları veya bakıma ihtiyaç duyan yakınları olan çalışan annelerin hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla devlet tarafından daha etkin politikaların hayata geçirilmesi gerekmektedir. Erişilebilir, uygun fiyatlı ve kaliteli, çocuk; engelli ve yaşlı bakımı ile ev içi hizmetlerin yaygınlaştırılması gerekmektedir. Ebeveyn izni uygulaması genişletilmeli ve çocuk bakımı konusunda aile ve sosyal yardım sigorta kolu kurularak yeni bir model oluşturulmalıdır. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, ebediyete irtihal etmiş annelerimizi rahmetle anıyoruz. Kahraman Mehmetçiğimizin kahraman analarına, Filistin ve Gazze başta olmak üzere dünyanın neresinde olursa olsun baskı ve zulme karşı direnen onurlu analara saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz."
İstanbul Okyanus kızı Bengisu, rekor için Hawaii’de İzmirli yüzücü, Okyanus Yedilisi’ndeki beşinci kanalı Molakai’yi marka elçisi olduğu Sidrex’in sponsorluğunda geçecek. Yaklaşık 42 kilometreyi 15 saatte aşması beklenen Bengisu Avcı, karşı kıyıya ulaştığında dünyada bu noktaya ulaşan ilk Türk kadını olacak. Dünya’da Okyanus Yedilisi’nde dört kanalı yüzerek aşan ilk ve tek Türk kadını unvanını taşıyan İzmirli Bengsiu Avcı, beşinci geçiş için gıda takviyesi markası Sidrex’in sponsorluğunda Hawaii’ye gitti. 13 Mayıs Pazartesi 05.00’de Molakaii Adası’ndaki Kepuhi’den yüzmeye başlayacak “Okyanus Kızı” lakaplı Bengisu Avcı, yaklaşık 42 kilometrelik parkurun sonunda Oahu Adası’ndaki Sandy Beach’e çıkacak. 15 saat boyunca aralıksız yüzecek Bengisu Avcı, geçişi pazartesi akşam saatlerinde tamamlayacak. Sudaki yaşam için yüzecek Bengisu Avcı, bu geçişini Birleşmiş Milletler’in belirlediği 17 Küresel Amaç arasındaki yer alan “Sudaki Yaşam” için gerçekleştirecek. Her kanalda yüzme ile sosyal sorumluluk projelerini bir araya getiren İzmirli yüzücü, daha önce Koruncuk Vakfı ve yine Sudaki Yaşam için kulaç atmıştı. Bengisu Avcı, Nisan ayındaki Maratonİzmir’de ise Sağlıkta Kalite Derneği’nin marka elçisi olduğu Sidrex ile birlikte hayata geçirdiği Hayat Kurtaran Bileklikler için koşmuştu. Sert rüzgar ve dalgalar Molakai veya Ka’iwi olarak bilinen yer, Büyük Okyanus’taki Hawaii’nin en hırçın kanallarından biri olarak gösteriliyor. Sert okyanus rüzgarları, adalar arasında etkisini artırıp 35 knota kadar çıkarken, çok yüksek dalgalara da neden oluyor. Okyanus Yedelisi’nin en zorlu parkuru olarak bilinen Molakai Kanalı’nı bugüne kadar hiçbir Türk geçmedi. Okyanus Kızı, pazartesi günü gerçekleşecek geçişiyle birlikte Türkiye ultramaraton yüzme tarihinde bir ilki daha başararak kendi rekorunu kıracak. İzmirli sporcu, Okyanus Yedilisi’de bugüne kadar Manş Denizi, Catalina, Cebelitarık ve Cook boğazlarını yüzerek aştı. Manş Denizi ve Cebelitarık’ı en kısa sürede geçen Türk, Catalina’yı geçen ilk Türk kadın unvanlarını elinde bulunduran Bengisu Avcı, ayrıca Triple Crown onuruna da ulaşmayı başardı. Bengisu Avcı’nın kanal geçişi, BengisuAvcı ismini taşıyan resmi instagram hesabından canlı olarak yayınlanacak. En güzel anneler günü hediyesi 14 Şubat Sevgililer Günü’nde Cook Boğazı’nı geçtiğini, Hawaii’ye göre Anneler Günü’nde ise Molakaii geçişini yapacağını belirten Bengisu Avcı, “Annem Meserret Avcı da benimle birlikte İzmir’den Hawaii’ye geldi. Benimle beraber olmak için 14 bin kilometre yol kateden anneme en güzel Anneler Günü hediyesini vermek istiyorum. Sponsorum Sidrex’e ve kalbi benimle beraber atan herkese çok teşekkür ederim” dedi.