EKONOMİ - 28 Şubat 2012 Salı 09:42

KOSGEB DESTEĞİYLE "MARKA" OLDULAR

A
A
A
KOSGEB DESTEĞİYLE "MARKA" OLDULAR

Adana’da Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) İşbirliği-Güç Birliği Destek Programı kapsamında sağladığı 250 bin TL hibe desteğiyle bir araya gelen 5 tekstil firması, kurdukları ortak şirketle istihdam yaratmakla kalmayıp, yaptıkları üretimi "Adkon" markasıyla taçlandırdı.
Proje Koordinatörü Cevdet Şeker yaptığı açıklamada, Şekeroğlu, Atılım, Buyuran, Gürbüz Nakış ve İrfan Tuhafiye’den oluşan 5 şirketin bir araya gelip kurdukları şirkete KOSGEB’in 250 bin TL hibe desteği sağladığını, bunun Adana’da ilk ve şu ana kadar da tek örnek olduğunu hatırlattı. Şeker, söz konusu şirketlerin mevcudiyetini korumanın yanında yeni bir şirkete de ortak olduklarını belirterek, "Buradaki ana amaç üretim ve istihdam. Çünkü Adana, Türkiye’de işsizlik rekorları kıran bir kent. Tekstil ise en
fazla istihdam sağlayan sektör. Bazı fabrikalar vardır milyonlarca TL’lik yatırıma rağmen teknoloji sayesinde 5-10 kişi istihdam eder. Tekstil ise daha az yatırım bedeliyle kat kat daha fazla istihdam sağlar. Bunun örneğini burada yaşıyoruz" dedi.
Kentin yoğun göç alan bölgelerinden Yüreğir’in Koza Mahallesi’nde kurdukları hazır giyim üretim atölye bünyesinde tasarım, kesimhane, üretim, ütü ve kalite kontrol bölümlerinin bulunduğunu belirten Şeker, "Yaptığımız hazır giyim üretiminde Adana’da çok fazla görülmeyen penye grubuna da yer veriyoruz. Üretimimizin önemli bir bölümünü de ihraç etmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.
Şeker, teknolojik imkanlara sahip makinelerle kaliteli, hızlı, verimli üretim yapmakla kalmayıp "Adkon" adıyla da markalaştıklarını, bu markanın tescilini de yaptırdıklarını söyledi. Cevdet Şeker, "Bu marka, Adana’nın tekstildeki marka değerine de katkı sunacak" dedi.
Çalışan elemanların önemli bir bölümünün kadınlardan oluştuğuna dikkati çeken Şeker, şöyle devam etti:
"Üretimi kalifiye elemanlarla yapmak için İş-Kur aracılığıyla 25 işsizimizi eğitme tabi tuttuk. Bunlardan 15’ine istihdam sağladık. Toplamda ise atölyede 25 kişi çalışıyor. İleriye dönük hedefimiz bu sayıyı ilk etapta 100’e tamamlamak."
KOSGEB’den Adana’da bu kadar fazla hibe desteği alabilen tek projeyi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Şeker, "Biz yolu açtık. Dileğimiz, daha çok firmanın bu destekten faydalanarak üretim ve istihdama katkı sunmasıdır" şeklinde konuştu.
Cevdet Şeker, Avrupa’nın tekstil üretiminden uzaklaştığını, Uzakdoğu’nun kalitesiz üretimiyle gözden düştüğünü, bu nedenle Türkiye’nin genç nüfusuyla bu sektörde öncü ülke konumuna geleceğine inandıklarını sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Kuryeler ’Ata Emre’ için kornalarını çaldı Balıkesir’de motokuryeler, üniversite eğitimini sürdürürken bir zincir restoranda kuryelik yapan ve götürdüğü bir sipariş sonrasında defalarca kez bıçaklanarak öldürülen Ata Emre Akman (20) için kornalarını çaldı. Balıkesir’de bir zincir restoranda kurye olarak çalışan üniversite öğrencisi Ata Emre Akman, önünü kesen E.Ö. tarafından öldürüldü. Balıkesir’de faaliyet gösteren motosikletli kuryeler, Akman’ın öldürülmesiyle ilgili eylem yaptı. Balıkesir Hacıilbey Mahallesinde Şadırvan mevkiinde toplanan motosikletli kuryeler, Balıkesir sokaklarında kısa süreli tur attı. Grup adına konuşan Fatih Uçarcı şunları söyledi: “Bu akşam burada Ata Emre Akman kardeşimiz için toplandık. Dün akşamcı acı haber bizi fazlasıyla derinden yaraladı. Biz herhangi bir siyasi parti ya da her hangi bir markaya mensup değiliz. Burada birlik beraberlik açısından bir şeyler yapalım istedik. Kuryeliğin zorluklarını göstermek istedik. Umarım sesimizi bir nebze duyurabilmiş olabiliriz. Davulun sesi bazen uzaktan kolay gelebiliyor. Ama nitekim işin içine girdiğinizde, tamam evimize ekmek götürebiliyoruz ama çok zor şartlar altında çalışıyoruz ve önemsenmiyoruz. Bizi düşünmüyor ve hor görüyorlar. Umarım bu hepimize ders olur ve güzel günler yarınlar ülkemiz için hayırlara vesile olur. Allah yardımcımız olsun” dedi. Şehrin caddelerinde kornalarına basarak tur atan kuryeler daha sonra olaysız şekilde dağıldı.
Aksaray Alkolden ehliyetine el konuldu, “Nasıl yapacağız?” diye polise sordu Aksaray’da direksiyon başına alkollü geçen sürücü polislere yakalanıp ehliyetine el konulunca adeta hayrete düşerek, “Nasıl yapacağız?” diye polis memuruna gülerek sordu. 1.02 promil alkollü çıkmasına rağmen “Bir bira içtim” diyen sürücüye 6 bin 439 TL para cezası kesilerek ehliyetine 6 ay el konuldu. Olay, Kurtuluş Mahallesi Kurtuluş Caddesi üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerle birlikte uygulama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Trafik Şubesi ekipleri şüphe üzerine 68 HK 292 plakalı hafif ticari aracı durdurdu. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen T.G. (40) isimli sürücünün tedirgin hal ve hareketlerinden alkollü olabileceği şüphesine kapılan trafik polisleri sürücüyü alkol kontrolünden geçirdi. Alkol muayenesinden geçirileceğini anlayan sürücü “1 bira içtim, devamı da olmayacaktı yani” diye muayeneden kurtulmak isterken, alkol metreye üflemesiyle 1.02 promil alkollü olduğu tespit edildi. Ceza işlemleri için polis otosu başına alınan alkollü sürücüye polis memurları tarafından bilgiler verildi. Polis memurunun, “Ehliyetinize 6 ay el konuldu. Bu süre zarfında araç kullanmayın” demesi üzerine adeta şoka giren alkollü sürücü ilginç bir cevap vererek, “Amirim ama ben esnafım. Nasıl yapacağız?” diye sordu. Ceza ve ehliyetine el konulmasından kurtulmak isteyen sürücü polis memurlarına uzun süre dil dökerken, “Vallahi ilk defa böyle bir şey başıma geliyor yemin ederim. Vallahi mahvoluruz amirim yapmayın gözünüzü seveyim” dedi. Alkollü sürücüye yasal sınırın üzerinde alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilirken ehliyetine ise 6 ay süreyle el konuldu. Araç sürücünün bir yakınına teslim edildi. Alkollü sürücü ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.