GENEL - 28 Şubat 2012 Salı 14:22

ORG. ÇEVİK BİR`E SUÇ DUYURUSU

A
A
A
ORG. ÇEVİK BİR`E SUÇ DUYURUSU

Büyük Birlik Partisi İzmir İl Teşkilatı, BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan’ın katılımları ile İzmir Buca ilçesindeki Orgeneral Çevik Bir Meydanı’nın adının değiştirilmesi için imza kampanyası başlattı. Çevik Bir Meydanı’na gelen BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, BBP İzmir İl Başkanı Ahmet Bereket ve partililer gerçekleştirilen imza kampanyasının ardından savcılığa gideceklerini ifade ettiler.
28 Şubat sürecinin 15. yıl vesilesi ile Orgeneral Çevik Bir Meydanı’na geldiklerini ve meydanın adının değiştirilmesi için ilgili makamlara suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan; şöyle konuştu: "28 Şubat süreci Türk siyasi tarihine kara bir leke olarak tescil edilmiş, Cumhuriyet’in kuruluş değerlerine ve demokrasiye yapılan saldırının bir örneğidir. Bu vesile ile bu makus tarihi, yüce Türk milletine yaşatan darbe heveslilerine Alperenlerce seslenmek
istiyoruz. Halka sırtını dönerek namlusunu halka çevirmesini, milletin iradesi üzerinde bir irade yaratma gayreti içerisinde olan bu kişileri tarih, millet ve vicdanlar affetmeyecektir. Görevimiz ise hafızalarımızı diri tutmak ve bu kişileri adaletin tecellisine bir an önce teslim etmektir"
Gürhan, 28 Şubat sürecinde yaşanan olayların peşinde olacaklarını dile getirdi. Buca ilçesindeki Çevik Bir Meydanı’nın da Post Modern darbenin psikolojik etkilerine güzel bir örnek teşkil ettiğini iddia eden Gürhan; sözlerini şöyle sürdürdü: "1997 yılında müslüman mahallesinde salyangoz satanlara bu vefa müstehak mıdır? Sen nerede şehit oldun da ölümsüzleşecek senin adın. Sen nerede gazi oldun da yükselecek şanın. Hangi cephede kumandandın bilinmez ama halka cephe aldığın da yürüdü tankın"
Çevik Bir’in görevi süresince Ermeni soykırımı ile gündeme geldiğini iddia eden Gürhan; şunları söyledi: "Fransa Meclisinden liyakat madalyası alan Çevik Bir, 1997 senesinde de İngiltere’den iki madalya almıştır. Amerika’dan da liyakat madalyası almıştır. Dış devletler tarafından ne kadar el üstünde tutulduğu dikkat çekicidir"
Muhsin Yazıcıoğlu’nun kazada düşen helikopterinin beynini söküp yok etme çabaları gösterenlere seslendiğini ifade eden Gürhan; "Saklanbaç oynamayın. Sizi saklandığınız yerden çıkaracağız" dedi.
Çevik Bir Meydanı’na ismini halk tarafından verilmediğini ifade eden Gürhan; sözlerine şöyle devam etti: "Halkın adını şehit koyduğu şerefli bir Türk askerinin adının bu meydanı şereflendirmesini ilgili makamlardan talip ediyor. Bu meydanın adının değiştirilmesi için imza kampanyası başlatıyoruz" İmza kampanyasının ardından savcılıktan randevu aldıklarını söyleyen Gürhan; "İmza kampanyasının ardından Çevik Bir için savcılığa suç duyurusunda bulunacağız" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.
Kırıkkale Kırıkkale’de "kız meselesi" nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı: 5 gözaltı Kırıkkale’de iki grup arasında "kız meselesi" nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından firar eden 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olay, Sanayi Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.D. (29), Y.K.K. (21), Y.Ö. (19) ile M.D. (19), T.C. (21), Y.K. (21), M.D. (17), M.K. (23), H.M.C. (23), U.K. (18) ve A.A.U. isimli şahıslar arasında "kız meselesi" nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, O.D. tüfekle, Y.Ö. bıçakla, Y.K.K. ise darp edilerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri süren 3 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırının ardından araçla kaçan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen H.M.C., U.K. ve A.A.U. isimli firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Silahlı kavganın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan çalışmada, bir adet tabanca ile 4 adet kovan ele geçirildi. Şüphelilerin yakalandığı araçta ise bir adet av tüfeği ve sentetik ecza hapı bulundu. Şüpheliler hakkında "kasten yaralama", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından adli işlem başlatılırken, her iki tarafın da çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.