DÜNYA - 28 Şubat 2012 Salı 17:39

ATLETİZM MİLLİ TAKIMI`NA POLAT VE İLHAM MÜJDESİ

A
A
A
ATLETİZM MİLLİ TAKIMI`NA POLAT VE İLHAM MÜJDESİ

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF), Türk vatandaşlığına geçen Kenya asıllı atletlerimize Dünya Şampiyonası öncesinde yarışma izni verdi.
9-11 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan Dünya Salon Atletizm Şampiyonası öncesi Türk atletizmi için sevindirici haber, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği’nden geldi. Türk vatandaşlığına geçeli henüz 9 ay olmasına rağmen Kenya asıllı atletlerimiz İlham Tanui Arıkan ve Polat Kemboi Özbilen’e IAAF ülkemiz adına yarışabilmeleri için onay verdi. Her iki atlet de dünya şampiyonası ve Londra Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil edebilecek.
Kenya adına hiçbir yarışa katılmayan atletler, 8 Haziran 2011 tarihinde Türk vatandaşlığına geçti. Kurallar gereği, vatandaşlığına geçtiği ülke adına yarışabilmeleri için 2 yıl beklemeleri gereken Polat Kemboi ve İlham Tanui için bu bekleme süresi kaldırıldı. Bu yıl katıldıkları yarışlarda sezonun en iyi derecelerine imza atan Polat ve İlham’ın orta ve uzun mesafede önemli başarılara imza atması bekleniyor.
21 yaşındaki atletlerden, İlham Tanui, bin 500 metrede Karlsruhe’deki salon yarışında koştuğu 3:34:76’lık derecesiyle bu yılın Avrupa’daki en iyi derecesini gerçekleştirdi. Bu süre aynı zamanda dünyada yılın en iyi 4. derecesi olarak da kayıtlara geçti. Balkan Salon Şampiyonası’nda 7:42:49’la en iyi derecesine imza atan Polat Kemboi de Avrupa’da Mo Farah ve Arne Gabius’tan sonra sezonun en iyi koşusunu yaptı.
Gösterdikleri performansla atletizm dünyasının dikkatini çeken sporcular, önümüzdeki yıllarda adlarından daha çok söz ettirmesine kesin gözüyle bakılıyor. İlham ve Polat, 9-11 Mart günleri İstanbul’da düzenlenecek Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nda madalya ümitlerinden ikisi olacaklar.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Stanimir Stoilov: “Bugün hep beraber kutlamayı hak ettiğimizi düşünüyorum" Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, ligin son maçı sonrası yaptığı açıklamada, "Kazanmak için çok şey yaptık ama motivasyonumuz istediğimiz seviyede değildi diyebiliriz. Daha da iyi olup bu maçı da kazanabilirdik. Taraflarımızla beraber hep birlikte kutlamaları yapacağız ve ardından Süper Lig’i düşünüp stratejimizi oluşturmaya başlayacağız” dedi. Trendyol 1. Lig’in 34. ve son haftasında Göztepe, konuk ettiği Bodrum FK ile 1-1 berabere kaldı. Göztepe, ligi 70 puan ile 2. sırada tamamlayarak Süper Lig’e yükselirken, Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Stoilov, “Bu işi hep beraber başardığımız için gerçekten çok mutluyum. Hem oyuncuların adına, hem kulüp adına hem de taraftarlarımız adına çok mutluyum. Bir hoca olarak her zaman başkanımızın, aynı zamanda yöneticilerimizin, tüm kulübün ve oyuncularımın desteğini yanımda hissettim ve hep beraber biz bu işi başardık. Oyuncularım her zaman onlardan ne istediğimi çok iyi bir şekilde dinlediler ve uyguladılar. Bugün hep beraber kutlamayı hak ettiğimizi düşünüyorum. Belki bugün istediğimiz oyunu tam olarak sahaya yansıtamadık. Kazanmak için çok şey yaptık ama motivasyonumuz istediğimiz seviyede değildi diyebiliriz. Daha da iyi olup bu maçı da kazanabilirdik. Taraflarımızla beraber hep birlikte kutlamaları yapacağız ve ardından Süper Lig’i düşünüp stratejimizi oluşturmaya başlayacağız” dedi.