GENEL - 28 Şubat 2012 Salı 19:37

TZOB`DAN FRANSA`DAKİ İPTAL KARARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

A
A
A
TZOB`DAN FRANSA`DAKİ İPTAL KARARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, 1915 olaylarıyla ilgili İnkar Yasası’nın Fransa Anayasa Konseyi tarafından iptal edilmesiyle ilgili olarak, "AB ile ilgili tarımsal alanda ortak çalışmalarımızın olduğu ve benzer tarımsal faaliyetler yürüttüğümüz Fransız çiftçileriyle ikili ilişkilerimizi de derinden etkileyecek bu kararın reddi, sağduyunun olduğu kadar birlik ve beraberliğimizin bir zaferidir" dedi.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını inkar etmenin suç sayılmasını öngören kararın Fransa Anayasa Konseyi’nce iptal edilmesiyle ilgili bir yazılı açıklama yaptı. Bayraktar, iptal edilen kararın zaten haklı bir gerekçesinin bulunmadığını belirterek, politik gerekçelere dayalı bu teklifi hazırlayanları, daha sonra karar haline getirerek dünya kamuoyunu yanıltmaya çalışanları 5 milyon 400 bin kayıtlı Türk çiftçisi adına esefle
kınadıklarını bildirdi.
Teklif ve kararın başından beri, Türk çiftçisini çok rahatsız ettiğini ifade eden Bayraktar, "Tarihi olaylar hakkındaki kararlar, tarihçilere bırakılmalıdır. Tamamen politik gerekçelere dayanan, hiçbir tarihi gerçeği yansıtmayan bu karar, zaten hiçbir vicdana sığmaz. Birilerini memnun etme ve oy hesabıyla parlamento ve senato çatısı altında bu kararı alanlar, elbette tarih önünde bu haksız çabalarının hesabını er, geç vereceklerdir" değerlendirmesini yaptı. Bayraktar iptale edilen yasayla ilgili olarak
şunları söyledi:
"AB ile ilgili tarımsal alanda ortak çalışmalarımızın olduğu ve benzer tarımsal faaliyetler yürüttüğümüz Fransız çiftçileriyle ikili ilişkilerimizi de derinden etkileyecek bu kararın reddi, sağduyunun olduğu kadar birlik ve beraberliğimizin bir zaferidir. Türk ve Fransız çiftçileri arasında kurulan olumlu ilişkilere ve işbirliğine hem ekonomik hem de sosyal anlamda zarar verecek olan bu tür girişimlerin, Fransız çiftçileri tarafından da tamamen politik olarak nitelendirildiğini düşünüyoruz. Bu kararın
reddi, bu tür sorunlarımızın kapandığı anlamına gelmez. Türkiye olarak, bütün dinamiklerimiz ve toplumun bütün kesimleri olarak, hiç vakit geçirilmeden, bu tür teklif, karar veya tasarıların önünü kapayacak, sürekli bir lobi faaliyetine hemen bugün başlanmalıdır. Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak, kayıtlı 5,4 milyon üyemiz ve uluslararası organizasyonlardaki ilişkilerimiz ve ağırlığımızla bu konuda her türlü sorumluluğu almaya hazırız."
Fransa’nın Türkiye’nin ihracatında 6’ncı, ithalatında ise 7’nci sırada bulunduğunu bildiren Bayraktar, 500 yıla yakın bir süredir Türkiye’nin en büyük ticari ortaklarından birinin hep Fransa olduğunu, 500 yıla yaklaşan Türk-Fransız ilişkilerinin, bu tür yapay gerginliklere feda edilmemesi gerektiğini, bunun ilişkilere büyük zarar vereceğini kaydetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Üniversite öğrencilerinden oluşan korunun konseri büyük beğeni topladı Kastamonu Üniversitesi’nde 40 öğrenciden oluşan koronun 3 aylık çalışmanın ardından icra ettiği tasavvuf musikisi konseri büyük beğeni topladı. Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından 20. yıl kuruluş etkinlikleri kapsamında Tasavvuf Musikisi Konseri düzenlendi. Merkez Kütüphane Sezai Karakoç Salonu’nda gerçekleştirilen konser, Prof. Dr. Sıtkı Akarsu yönetiminde yaklaşık 40 öğrenciden oluşan koro ve orkestra tarafından icra edildi. Konserde 14 farklı eser icra edildi, klasikleşmiş ilahiler de seslendirildi. Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal akademik ve idari personel, öğrenciler ve davetlilerin katıldığı konserin ardından katılımcılar öğrencileri tebrik etti. "Yaklaşık 40 öğrencimizle eserleri seslendirdik" Konser için yaklaşık 3 ay boyunca çalıştıklarını dile getiren Müzikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sıtkı Akarsu, "Öğrencilerimizle bir dönem boyunca hazırladığımız musiki eserlerini icra ettik. Yaklaşık 40 öğrencimizle eserleri seslendirdik. Bir de kaside okuduk. Dini musi türleri, bizim Türk Sanat Müziği repertuarı dersimizin içeriğinde yer alıyor. Genellikle normal eserleri seslendiriyorduk, ancak bu dönem hem bu türü öğrenebilmek hem de bununla ilgili bir konser verebilmek için tekke ve tasavvuf musikisinde eserler seslendirdik" dedi. Kürdi, Hicaz, Uşşak, Rast ve Segah makamlarında eserler seslendirdiklerini anlatan Akarsu, "Yaklaşık üç aylık bir çalışmanın ürünüydü. Şimdi yine aynı ders kapsamında din dışı eserlerden oluşan Nihavend makamında bir hazırlığımız var, onu da bitirirsek konserini yapacağız" ifadelerini kullandı. Konserde görev alan Müzikoloji Bölümü 4. sınıf öğrencisi Helin Şahin de, "Gerçekten üç ay boyunca bu eserlerimize çalıştık. Hocamızla güzel bir sonuç ortaya çıkarmaya gayret ettik. Seyircilerimiz geldiğinde tabii ki büyük bir heyecan yaşadık. Allah ve Peygamber sevgisi temalı, çok hüzünlü bir konserdi. Hazırlanırken de sahnede seslendirirken de çok duygulandık, hüzünlendik, hatta ağlayacak raddeye geldim. Bir arkadaşımızın solo performansı beni çok etkiledi. Umuyoruz ki bu konser herkesin gönlüne bir ferahlık vermiştir" ifadelerini kullandı.