YEREL HABERLER - 28 Şubat 2012 Salı 10:57

SAKARYA İL ÖZEL İDARESİ 51 DRENAJ KANALINDA 141 KİLOMETRE TEMİZLİK YAPACAK

A
A
A
SAKARYA İL ÖZEL İDARESİ 51 DRENAJ KANALINDA 141 KİLOMETRE TEMİZLİK YAPACAK

Sakarya İl Özel İdaresi Köye Yönelik Hizmetler Daire Başkanlığı Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü 2012 yılı çalışma programına son şeklini vererek sezona hazır hale geldi. 2012 yılı programında 51 adet drenaj kanalında toplam 141 kilometre temizlik yapılacak.
İlçelere bağlı köylerde bulunan tarlalara ulaşımı sağlayan toprak ve stabilize kaplı tarla yolları ile tarlalara sulama suyunun sağlanması amacı ile tarlaların arasında bulunan drenaj kanalları ve sulama tesislerinin toprak, çöp ve çeşitli atıklar ile dolması sonucunda meydana gelen tıkanıkların açılması çalışmalarına hazırlık sürüyor.
Sakarya İl Özel İdaresi, her yıl bahar mevsimine girişte ve tarlaların bakımı sırasında tarla sahipleri ile çiftçilerin kış şartları sonucunda bozulan tarla yolları ile tıkanan drenaj kanallarının temizliğini yapmak üzere yılı bütçesinde ödenek ayırmakta ve bu ödenek çalışmaların gerçekleştirilmesi yönünde kullanılmak üzere İlçe Kaymakamlıklarına gönderiyor.
Geçen yıl bütçeden ayrılan 531 bin lira ödeneğin ilçe kaymakamlıklarına gönderilerek ödeneğin kullanılmasını sağlayan İl Özel İdaresi bu çalışmalardan olumlu sonuçlar alınması sağlamıştı. Bu yıl bütçede ayrılan ödenek ile Adapazarı, Arifiye, Erenler, Akyazı, Kaynarca, Ferizli, Söğütlü, Karasu, Serdivan, Kocaali ve Hendek ilçesinde bulunan drenaj, kurutma ve yüzey tahliye hendeğinin temizlemesinin yapılacağı belirtildi.
YAPILACAK ÇALIŞMALAR
Yapılacak çalışmalar kapsamında Hendek’te 18 km. uzunluğa sahip 7 kurutma kanalının, Kocaali’de 9 km. uzunluğa sahip bir kurutma kanalı ve dere yatağının, Serdivan’da 18 km. uzunlukta Kuruçeşme-Kazımpaşa Gökçeören Tarım Arazileri’nin, Karasu’da toplam 22 bin 500 metre uzunlukta 12 kurutma kanalının temizliğinin yapılacağı belirtildi.
İl Özel İdaresi ödeneği ile yapılacak temizleme çalışmasında Söğütlü ilçesinde 19 bin 500 metre uzunluğa sahip 10 kurutma kanalı ve yüzey tahliye kanalı temizliği, Kaynarca’da 18 bin metre uzunluğa sahip beş kurutma kanalının, Akyazı ilçesinde 9 bin metrelik uzunluğa sahip 2 adet kurutma kanalının temizlenmesi planlanıyor.
Çalışmalar dâhilinde yapılacak temizlik kapsamında Ferizli’de 27 km uzunluğa sahip toplam 14 kurutma kanalı ile birlikte 2012 yılında toplam 51 adet kurutma kanalının temizliği ile birlikte il genelinde toplam 141 km. rusubat temizliği yapılacağı belirtildi.
Öte yandan proje kapsamında 2011 yılında toplam 810 km. uzunluğa sahip 71 adet sulama ve kurutma kanalları ile yüzey hendeğinin 300,65 km’sinin temizliğinin yapılması temin edildiği belirtildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden trafik sorununa çözüm için önemli adım Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma Bakanlığı işbirliği ile Yeni Dörtyol Köprülü Kavşağı ve yeni nesil kavşak ihaleleri gerçekleştirildi. Efeler ilçesi şehir geçişi trafiğinde önemli düzeyde rahatlamaya ve seyahat sürelerinin kısalmasına neden olacak dev proje başlıyor. Yeni Dörtyol Köprülü Kavşağı, Eski Dörtyol Kavşağı, Kadın Doğum Hastanesi Kavşağı, Işıklı Yolu Kavşağı, Bayındırlık Kavşağı ve Eski Otoyol Gişeleri Kavşağı ile Efeler’e 18 kilometre uzunluğunda yeni kuzey güney doğrultulu çevre yolu yapılması ve Tabakhane Çayı üzerindeki köprünün genişletilerek yenilenmesini içeren dev projede ihale gerçekleştirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü ve Aydın Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile hayata geçecek ve yatırım maliyeti 2 buçuk milyar Türk Lirası’nı aşan projenin tümünün iki yıl içerisinde tümüyle tamamlanması bekleniyor. Proje tamamlandığında Efeler şehir içi geçişi tümüyle katlı kavşak ve akıllı yeni nesil kavşaklara kavuşmuş olacak. Bununla birlikte Muğla yolu güzergahından itibaren de Zeybek Mahallesi ve Mimar Sinan Mahallesi’ne kadar Efeler’de ikinci bir ana ulaşım güzergahı ortaya çıkacak. "Aydın ulaşımında çığır açıyoruz" Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu; "Aydın ulaşımında çığır açacak, trafik yoğunluğunu kalıcı bir biçimde azaltacak, ulaşımda akıllı sistemleri kullanacak bu projeleri Aydın basını ve kamuoyu ile paylaşmış, hızla uygulama projelerinin tamamlanarak yapım ihalelerini gerçekleştireceğimizi ifade etmiştik. Bugün de Karayolları Genel Müdürlüğümüz ile birlikte Efeler ilçemizin ulaşım altyapısının çehresini baştan aşağı değiştirecek olan bu projelerin yapım ihalesini gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aydınımıza hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı. Projeleri iki yıl sonunda tamamlamayı hedeflediklerini de ifade eden Başkan Çerçioğlu, "İlk etapta bir yıl içerisinde Tabakhane Köprüsü’nü yenileyerek genişletecek ve Yeni Dörtyol Kavşağımızda hayata geçireceğimiz köprülü kavşağımızı da Aydınlı hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Eş zamanlı olarak 18 kilometre uzunluğunda Kuzey-Güney Çevreyolu inşaatı ve diğer kavşaklarımızın da imalatını tamamlayarak 2 yıl sonunda Efeler ilçesinde bambaşka bir ulaşım altyapısını Aydın halkımızın hizmetine sunmuş olacağız" ifadelerini kullandı. Bir ay içerisinde projelerin yapımına başlanacağı ifade edilirken, Söke ve Nazilli ilçelerinde gerçekleştirilecek kavşak projeleri için de çalışmaların tamamlanmak üzere olduğu bilgisine ulaşıldı.