YEREL HABERLER - 28 Şubat 2012 Salı 10:57

SAKARYA İL ÖZEL İDARESİ 51 DRENAJ KANALINDA 141 KİLOMETRE TEMİZLİK YAPACAK

A
A
A
SAKARYA İL ÖZEL İDARESİ 51 DRENAJ KANALINDA 141 KİLOMETRE TEMİZLİK YAPACAK

Sakarya İl Özel İdaresi Köye Yönelik Hizmetler Daire Başkanlığı Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü 2012 yılı çalışma programına son şeklini vererek sezona hazır hale geldi. 2012 yılı programında 51 adet drenaj kanalında toplam 141 kilometre temizlik yapılacak.
İlçelere bağlı köylerde bulunan tarlalara ulaşımı sağlayan toprak ve stabilize kaplı tarla yolları ile tarlalara sulama suyunun sağlanması amacı ile tarlaların arasında bulunan drenaj kanalları ve sulama tesislerinin toprak, çöp ve çeşitli atıklar ile dolması sonucunda meydana gelen tıkanıkların açılması çalışmalarına hazırlık sürüyor.
Sakarya İl Özel İdaresi, her yıl bahar mevsimine girişte ve tarlaların bakımı sırasında tarla sahipleri ile çiftçilerin kış şartları sonucunda bozulan tarla yolları ile tıkanan drenaj kanallarının temizliğini yapmak üzere yılı bütçesinde ödenek ayırmakta ve bu ödenek çalışmaların gerçekleştirilmesi yönünde kullanılmak üzere İlçe Kaymakamlıklarına gönderiyor.
Geçen yıl bütçeden ayrılan 531 bin lira ödeneğin ilçe kaymakamlıklarına gönderilerek ödeneğin kullanılmasını sağlayan İl Özel İdaresi bu çalışmalardan olumlu sonuçlar alınması sağlamıştı. Bu yıl bütçede ayrılan ödenek ile Adapazarı, Arifiye, Erenler, Akyazı, Kaynarca, Ferizli, Söğütlü, Karasu, Serdivan, Kocaali ve Hendek ilçesinde bulunan drenaj, kurutma ve yüzey tahliye hendeğinin temizlemesinin yapılacağı belirtildi.
YAPILACAK ÇALIŞMALAR
Yapılacak çalışmalar kapsamında Hendek’te 18 km. uzunluğa sahip 7 kurutma kanalının, Kocaali’de 9 km. uzunluğa sahip bir kurutma kanalı ve dere yatağının, Serdivan’da 18 km. uzunlukta Kuruçeşme-Kazımpaşa Gökçeören Tarım Arazileri’nin, Karasu’da toplam 22 bin 500 metre uzunlukta 12 kurutma kanalının temizliğinin yapılacağı belirtildi.
İl Özel İdaresi ödeneği ile yapılacak temizleme çalışmasında Söğütlü ilçesinde 19 bin 500 metre uzunluğa sahip 10 kurutma kanalı ve yüzey tahliye kanalı temizliği, Kaynarca’da 18 bin metre uzunluğa sahip beş kurutma kanalının, Akyazı ilçesinde 9 bin metrelik uzunluğa sahip 2 adet kurutma kanalının temizlenmesi planlanıyor.
Çalışmalar dâhilinde yapılacak temizlik kapsamında Ferizli’de 27 km uzunluğa sahip toplam 14 kurutma kanalı ile birlikte 2012 yılında toplam 51 adet kurutma kanalının temizliği ile birlikte il genelinde toplam 141 km. rusubat temizliği yapılacağı belirtildi.
Öte yandan proje kapsamında 2011 yılında toplam 810 km. uzunluğa sahip 71 adet sulama ve kurutma kanalları ile yüzey hendeğinin 300,65 km’sinin temizliğinin yapılması temin edildiği belirtildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.