YEREL HABERLER - 28 Şubat 2012 Salı 12:10

AKSU TV GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ’NE FATİH ÜNAL GETİRİLDİ

A
A
A
AKSU TV GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ’NE FATİH ÜNAL GETİRİLDİ

Kahramanmaraş’ta uydu üzerinden yayın yapan Aksu TV Genel Koordinatörlü’ne Fatih Ünal getirildi.
Düzenlediği basın toplantısı ile kentte görev yapan gazetecilerle bir araya gelen Ünal, en büyük görevlerinin Kahramanmaraş’ın tüm renk ve dokularını ekrana taşımak olduğunu söyledi. 5 yıldır yayın faaliyet gösteren Aksu TV’nin kentin problemlerinin çözümü için gayret gösterdiğini ve bunu yayın politikası olarak benimsediğini kaydeden Ünal, şöyle konuştu:
“Aksu TV, şehrimizde, Anadolu’da, Avrupa’da ve dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan tüm Kahramanmaraşlıların televizyonudur. Bizim görevimiz de kentimizin tüm renklerini ve dokusunu, yani ekonomisini, siyasetini, turizmini kültür değerlerini ekrana taşımaktır. Aksu TV kurulduğu günden bu yana bu düşünce ile faaliyet gösteriyor. Eksiklerimiz elbette olmuştur. Ancak bundan sonraki süreçte daha fazla gayret göstererek, gerek personel ağımızı, gerekse teknik donamımızı daha da güçlendirerek halkımıza hizmet vermeye devam edeceğiz.”
Kahramanmaraş’ta habercilik yapmanın zorluklarına da dikkat çeken Ünal, “Biz bazı şeylere kapalıyız, yani kabuğumuzu kıramadık. Baktığımızda Kahramanmaraş’a sahip çıkılmadığı gibi, Aksu TV’ye de sahip çıkılmadığını görüyoruz. Ama belirttiğim gibi bizim eksiklerimiz olabilir, ama artık bu ekranlardan sadece Maraş’ı göreceksiniz. Maraş’ın tekstilini, biberini, dondurmasını, altınını, gümüşünü, bakırını göreceksiniz. Kahramanmaraş’ın eksiklerini, yapılması gerekenleri ekrana taşıyacağız. Yapılanları öveceğiz, yapılmayanları eleştireceğiz. Hala eli cebinde gezen biri varsa, bu bürokrattır, siyasetçidir bunları ortaya koyacağız.” diye konuştu.
Aksu TV Genel Müdürü Cüneyt Beyit’de zor şartlar altında çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Gerçekten uydudan yayın yapmak çok zor iş. Her ay yaklaşık 150 bin TL’lik bir masrafla karşı karşıyasınız ve bu masrafları karşılayarak ayakta durmak zorundasınız. Biz bu şartlarda yayınlarımızı sürdürüyoruz ve Kahramanmaraşlıya hizmet ediyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte de daha kaliteli hizmet vererek çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Aksu TV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Yener, Genel Müdür Yardımcısı Erol Öner, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abid Vanlı ve çok sayıda gazetecin katıldığı toplantının ilerleyen bölümlerinde ise basın sektöründe yaşanan sorunlar masaya yatırıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Sanayi Mahallesi’nde Yeşil Kuşak Projesi tamamlandı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, merkez Kayapınar ilçesi Sanayi Mahallesi’nde 17 bin metrekare alan üzerine inşa ettiği yeşil kuşak projesini tamamladı. Daha estetik ve yeşil bir kent için çalışmalarını sürdüren Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Kayapınar ilçe sınırlarında yer alan Sanayi Mahallesi Yeşil Kuşak Projesini tamamlayarak vatandaşların kullanımına açtı. Sanayi Mahallesinde ikamet eden kadın, çocuk, yaşlı ve gençlerin yararlanacağı yeni yeşil alanda ekipler, ilk etapta altyapı işlemleri kapsamında bitkilerin sağlıklı şekilde yetişmesi için sondaj, su depoları ve zemin çalışmalarını tamamladı. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, altyapı işlemlerinin ardından üstyapı çalışmalarına da başladı. Üstyapı işlemleri kapsamında ekipler, yeni yeşil hatta farklı türlerde 278 ağaç, bin 500 adet çalı ve mevsimine göre çiçeği toprakla buluşturdu. 13 bin metrekarelik bölümün yeşil, bitki dikimine uygun şekilde değerlendirildiği parkta, yurttaşların dinlenmesine imkan sağlamak için 13 çatılı piknik masası, 25 oturma grubu, çocuk oyun alanları ve gençler için basketbol sahası inşa edildi. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, yapımını tamamladığı Sanayi Mahallesi Yeşil Kuşak’ta semtin sosyo-ekonomik yapısını da göz önünde bulundurarak 17 bin metrekarelik alanda tandır evleri oluşturdu. 4 farklı noktada 9 metrekare olmak üzere toplam 36 metrekare üzerine yapılan tandır evleri sayesinde Sanayi Mahallesi’nde ikamet eden yurttaşlar, günlük ekmek ihtiyaçlarını daha steril bir ortamda karşılamaya başladı. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, kentin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak farklı noktalarda yeşil alanlar oluşturmak için çalışmalarına devam edecek.
Denizli Denizli’nin halk oyunları şampiyonları coşkuyla karşıladı Sivas’ta düzenlenen Okullararası Gençler Düzenlemeli Dal Türkiye Şampiyonası’nda büyük bir başarıya imza atan 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencileri, Denizli’de büyük bir coşkuyla karşılandı. 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi, Sivas’ta düzenlenen Okullararası Gençler Düzenlemeli Dal Türkiye Şampiyonası’nda 93.42 puanla Türkiye Şampiyonu olarak tarihe geçti. Üstelik bu başarı, okulun üst üste 3. kez Türkiye Şampiyonu olmasıyla dikkat çekti. Şampiyonluklarını Delikliçınar Meydanı’nda kutlayan öğrenciler, renkli görüntüler oluşturdu. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, okulun sergilediği oyunun milli mücadeleyi birlik ve beraberliği simgelediğini belirterek, günümüzde birlik ve beraberliğe olan ihtiyacın büyük olduğunu vurguladı. Kişisel çıkarların bir kenara bırakılarak ülke için birlik ve beraberlik içinde adım atılması gerektiğini ifade eden Çavuşoğlu, öğrencilere ve okul yönetimine teşekkür ederek, "Koreografisi, içeriyi ve topluma verdiği mesajla çok güzel bir gösteri hazırlamışsınız. Sadece kendimiz için değil bizden sonra gelecekler içinde bir şeyler yapmayı ve kendimiz için değil bizden başkaları için de yaşamayı öğrenmeliyiz. Hak ettiğiniz bir şampiyonluğu aldığınız için hepinizi kutluyorum" dedi. Okul Müdürü Muslu Canlı da başarının gurur verici olduğunu belirterek, önlerindeki süreçte yeni başarılar elde etmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Öğrencilerin gösterdiği performansın takdire değer olduğunu söyleyen Canlı, "2024 yılında da Türkiye şampiyonu olmayı başardık. Zaten 4 yıldır Türkiye şampiyonluğunu ekibimiz elde ediyor. Bu süreç kolay olmadı. 8 yıldır verilen bir emek var. Güzel bir ekip oluşturduk. Bu başarının sadece okul için değil, tüm Denizli için önemli bir motivasyon kaynağı olması bizleri mutlu etti. Bu yılın ilk bölümünde 4’üncü Türkiye şampiyonluğumuzu. Kulüpler düzeyince iddiamız devam ediyor. İnşallah oradan da bir Türkiye şampiyonluğu daha gelecek" diye konuştu. 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencileri ise, aldıkları şampiyonluk kupasıyla gurur duyduklarını ve Denizli halkına bu mutluluğu yaşatmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade ettiler. Başarılarının sırrının birlik ve beraberlik olduğunu belirten öğrenciler, bundan sonraki yarışmalarda da aynı ruhla mücadele edeceklerini kaydettiler.
Antalya Alanya’da suç oranlarında geçen yıla göre düşüş yaşandı Antalya’nın Alanya ilçesinde emniyet ve jandarma bölgesinde mal varlığına karşı işlenen suçlarda 2023 yılına göre yüzde 43, kişilere karşı işlenen suçlarda ise yüzde 9 oranında azalma meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Alanya’da 1 Kasım 2023 ile 30 Nisan 2024 tarihleri arasında emniyet bölgesinde hapis cezasıyla çeşitli suçlardan aranan 537 şahıs, ifadeye yönelik aranan şahıslar kapsamında 783 şahıs olmak üzere belirtilen tarihler arasında toplam bin 320 şahıs yakalandı. Emniyet bölgesinde 2023 Ocak-Nisan tarihleri arasında mal varlığına karşı işlenen suçlar 2024 yılı Ocak-Nisan tarihlerine kıyasla motosiklet hırsızlığı yüzde 68,9, dolandırıcılık olayları yüzde 27,3, evden hırsızlık suçları yüzde 74,5, iş yeri ve kurumdan hırsızlık suçları yüzde 54,5, oto hırsızlık suçları yüzde 25 ve yağma suçları yüzde 66,7 oranında azaldı. Emniyet bölgesinde 2023 Ocak-Nisan tarihleri arasında kişilere karşı işlenen suçlar 2024 yılı Ocak-Nisan tarihlerine kıyasla kasten yaralama suçları yüzde 14,5, hakaret suçları yüzde 23,2, kişilerin huzur ve sükûnunu bozma yüzde 18,5, çocuğun cinsel istismarı suçu yüzde 52,9, cinsel saldırı suçu yüzde 28,6, cinsel taciz yüzde 16,7, konut dokunulmazlığı ihlali yüzde 50 ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma yüzde 91,7 azaldı. Alanya’da aynı tarihler arasında jandarma bölgesinde ise hapis cezasıyla çeşitli suçlardan aranan 395 şahıs, ifadeye yönelik aranan şahıslar kapsamında 685 şahıs olmak üzere belirtilen tarihler arasında toplam bin 80 şahıs yakalandı. Jandarma bölgesinde 2023 Ocak-Nisan tarihleri arasında malvarlığına karşı işlenen suçlar 2024 yılı Ocak-Nisan tarihlerine kıyasla motosiklet hırsızlığı yüzde 46,4, otodan hırsızlık yüzde 55,4, evden hırsızlık suçları yüzde 52,5, iş yeri ve kurumdan hırsızlık suçları yüzde 33,3, oto hırsızlık suçları yüzde 60, yağma suçları yüzde 100 oranında azaldı. Jandarma bölgesinde 2023 Ocak-Nisan tarihleri arasında kişilere karşı işlenen suçlar 2024 yılı Ocak-Nisan tarihlerine kıyasla tehdit suçları yüzde 18,5, kişilerin huzur ve sükûnunu bozma yüzde 33,3, cinsel saldırı suçu yüzde 62,5, kasten öldürme suçu yüzde 50 oranında azaldı. Mal varlığına karşı işlenen suçlarda emniyet ve jandarma bölgesinde 2023 yılına göre yüzde 43 oranında, kişilere karşı işlenen suçlarda 2023 yılına göre yüzde 9 oranında azalma meydana geldi.
Aydın Aydın’ın en eski demircisi Mesut Usta, yarım asırdır aynı körüğün başında hizmet veriyor Her geçen gelişen teknoloji karşısında yok olmaya yüz tutan mesleklerden biri olan eski düzen demircilik mesleğini yürüten nadir ustalardan biri olan 69 yaşındaki Mesut Opak, yarım asırdır ilk günkü aşkla mesleğini sürdürüyor. Zaman zaman demiri bile mum gibi eriten 1500 derece ateşin karşısında çalışan Mesut Opak, Aydın’ın verimli dağlarında zeytin ve incir bahçelerinin işlenebilmesi için mesai harcıyor. Aydın’ın Köşk İlçesi’ne bağlı Kırsal Uzundere Mahallesi’nde tam yarım asırdan bu yana hiç kepenk kapatmadan mesleğini icra eden Mesut Opak, yaklaşık yarım asırdan bu yana aynı körüğün başında mesai harcıyor. Zaman zaman çapa çelikleyen, zaman zaman verimli Aydın dağlarında at ve öküzlere koşulan sabanları tamir eden Mesut Opak, işlerin çok iyi olduğunu ancak kazandığı bol paradan ziyade insanların işini görmenin kendisini mutlu ettiğini söyledi. Sadece Köşk ve çevresindeki çiftçilere değil, aynı zamanda İzmir Ödemiş, Sultanhisar ve çevre ilçelerdeki pek çok köydeki çiftçiye hizmet veren Mesut Opak, mesleğin en kıdemli ustası olarak ilerleyen yaşına rağmen adeta hamur işler gibi demir işliyor. Tarımda kullanılan her türlü demir aletin, bakım onarım ve çelikleme işlemini yapan Mesut Usta, sağlığı elverip eli ayağı tuttuğu sürece çok keyif aldığı işini sürdürmeye kararlı olduğunu söyledi. İlerleyen yaşına rağmen adeta ritim tuttururcasına çeliği eritip şekillendiren Mesut Opak, Aydın’daki incir, zeytin ve kestane bahçelerinin imar sezonu olması dolayısıyla zamanla yarışırcasına çalışıyor.
Ankara Bakan Yumaklı: “318 bin genetik materyal, gen bankalarımızda koruma altında" Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ata tohumu projelerine dikkati çekerek, “Tarımsal üretimin teminatı olan 318 bin genetik materyal, gen bankalarımızda koruma altında” dedi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ankara Üniversitesince gerçekleştirilen “Uluslararası Tarım Teknolojileri Festivali”nin (AGRIFEST) açılışına katıldı. Bakan Yumaklı, konuşmasında Türkiye’nin geleceği için gıda arz güvenliğinin ön planda olduğu bir dönemden geçtiklerini ifade etti. “En önemli güvencemiz gençlerimiz” Bu dönemde oluşturulan tarım politikalarının dünya ile rekabet etmesi için bilim ve teknolojiyle desteklendiğini belirten Bakan Yumaklı, “Bu çalışmaları yaparken en önemli güvencemiz dinamizmiyle gençlerimiz. Ankara Üniversitesi’nin düzenlediği Uluslararası Tarım Teknolojileri Festivalini önemsiyorum. Hem sektörümüz hem de akademik camiamız için hayırlı uğurlu olur” ifadesini kullandı. “Yıllık 69,2 milyar dolarlık hasılayla Avrupa’da birinci olduk” Tarımsal üretimin geliştirmesi için atılan adımları dile getiren Bakan Yumaklı “Bitkisel üretimden hayvansal üretime, su ürünleri üretiminden tarımsal Ar-Ge’ye, kırsal kalkınma yatırımlarından, su ve sulama yatırımlarına, birçok alanda üreticilerimizi destekledik ve desteklemeye de devam edeceğiz. Yıllık 69,2 milyar dolarlık hasılayla Avrupa’da birinci, dünyada ilk 10 ülke arasındayız” diye konuştu. “31 milyar dolar ihracatı sağlayabilir noktadayız” Tarımsal hasıla ile tüm vatandaşların ve Türkiye’ye gelen turistlerin gıda ihtiyacının sorunsuz karşılandığını aktaran Yumaklı, şunları kaydetti: “31 milyar dolar ihracatı sağlayabilir noktadayız. Hem ihtiyacımız olan gıdayı üretiyoruz hem de ürettiğimizin fazlasını ihraç ediyoruz. Ancak bu bizde rehavet oluşturmamalı. Son 10 yıl içinde içerisinde içinde bulunduğumuz coğrafyada değişimleri takip ediyoruz. Savaşlar, pandemi, iklim değişikliği ve birçok etken bizim şuandaki birçok avantajımızı gelecekte farklı noktaya evirebilir.” “2050 yılında Türkiye nüfusu 105 milyon olması bekleniyor” Yumaklı sıraladığı risk faktörlerini “yeni normal” şeklinde tanımladıklarını kaydederek, “Uzun değil, 2050 yılında dünya nüfusu 10 milyar, Türkiye nüfusu da 105 milyona ulaşması bekleniyor. Bu konuda bir takım tahminler yapılıyor. Gıdaya ihtiyacı konusunda yüzde 70 gıdaya daha fazla ihtiyaç oluşacağı sonucunu getiriyor” şeklinde konuştu. "6 bin 500 arkadaşımız gece ve gündüz çalışmakta" Tarım ve Orman Bakanlığının politikalarında Ar-Ge ve inovasyona önem verildiğini vurgulayan Yumaklı, “Tarımsal Ar-Ge anlamında; 49 Araştırma Enstitümüz, 300 laboratuvarımız, 2 binden fazlası akademik seviyede olmak üzere 6 bin 500 arkadaşımız ile Türkiye’nin ihtiyacı olan tarımsal üretiminin gelişmesi için gece ve gündüz çalışmakta" diye konuştu. “318 bin genetik materyal, gen bankalarımızda koruma altında” Gerçekleştirilen Ar-Ge çalışmaları ile üreticiden verimli ve kaliteli ürünler alındığını söyleyen Yumaklı, şu ifadelere yer verdi: "Tarla bitkilerinde bin 4, bahçe bitkilerinde bin 41 yerli ve milli tohumluk çeşidi geliştirildi. Ata Tohumu kapsamında, 37 yerel çeşit sertifikalandı ve koruma altına alındı. Tarımsal üretimin teminatı olan 318 bin genetik materyal, gen bankalarımızda koruma altında. Küresel iklim değişikliğinin her geçen gün etkisini daha fazla hissettiğimiz bir dönemde kuraklığa ve iklim değişikliğine dayanıklı tohum çeşitleri geliştirmek üzere arkadaşlarımız yoğun bir çaba sarf ediyor.” “Kırsal kalkınmada proje limitlerini yüzde 100 arttırdık” Bu yıl gençlere verilen hibeler noktasında yenilikler kazandırdıklarının altını çizen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programında, hibe desteğine esas kırsal kalkınmada proje limitlerini yüzde 100 arttırdık. 7 Milyon TL’den 14 Milyon TL’ye yükselttik. Yeni hayvancılık yol haritamızı açıkladık. Hayvansal üretimin arttırılması konusunda mevcut potansiyelimizi kullanma noktasında bu pozitif ayrımcılıkların yer aldığını söylemek istiyorum" şeklinde konuştu.