YEREL HABERLER - 28 Şubat 2012 Salı 13:02

BURSA`DA 846 KAÇAK SERVİS TAKİBE ALINDI, 300`Ü TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

A
A
A
BURSA`DA 846 KAÇAK SERVİS TAKİBE ALINDI, 300`Ü TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

Bursa’da ilçelerden aldıkları plakalarla şehir içinde kaçak taşımacılık yapan işletmecileri uyaran Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, son 20 gün içerisinde 864 araç hakkında yasal takip başlatıldığını, 300’ü aşkın aracın da bağlandığını söyledi. Denetimlerin artarak süreceğini belirten Başkan Altepe, “Bu işin geçiştirilecek bir tarafı yok. Tek çare, Büyükşehir Belediyemizden legal plakaların alınmasıdır” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BURULAŞ’ta Bursa Servis Aracı İşletmecileri Odası Başkanı Sadi Aydın’la bir araya geldi. Görüşmeye, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar ve Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ile Başkan Danışmanı Fahrettin Yıldırım da katıldı.
Bursa’da yapılan kaçak servis taşımacılığına değinen Başkan Altepe, binin üzerinde kaçak çalışan servis olduğunu, Büyükşehir Belediyesi olarak bundan sonra bu tür oluşumlara kesinlikle izin vermeyeceklerini söyledi. Yapılan denetimler sonucu son 20 gün içerisinde 864 araç hakkında yasal takip başlatıldığını, 300’ü aşkın aracın da bağlandığını belirten Başkan Altepe, “Denetimler artarak sürecek. Bizim buradaki amacımız kaliteyi yakalamak. Bursa bir kalite şehridir. Ulaşımda yaşanan sorunların çözülmesi gerekiyor. Sektörün dinamikleriyle birlikte aldığımız bu kararın, tüm ayrıntılarıyla birlikte en etkin şekilde uygulanacağını belirtmek istiyorum. Amacımız esnafımızın mağdur olmamasıdır. Buna izin vermeyeceğiz” dedi.
PLAKA SATIŞIYLA İLGİLİ TÜM HAZIRLIKLAR TAMAM
Yasal servis plakalarının Büyükşehir Belediyesi’nden temin edilebileceğini, bununla ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Başkan Altepe, “Bizim isteğimiz, servis taşımacılığı yapan tüm araçların kayıt içerisinde olmasıdır. Bu amaçla Ulaşım Koordinasyon Merkezi’yle (UKOME) birlikte Bursa kamuoyunun da şikayetleriyle servis taşımacılığında yeni düzenlemeler yaptık. Kaçak taşımacılığı durdurmak için Bursa Servis Aracı İşletmeleri Odası’nın da başvurusuyla çalışmalar başlattık. Bursa’da servis taşımacılığı yapan her aracın legal hale gelmesini istiyoruz. Arkadaşlarımızın ‘S’ plakalarını Büyükşehir Belediyemizden alabilmeleri için tüm hazırlıklar tamam” diye konuştu.
Plakaların 2 aydır satışta olduğunu belirten Başkan Altepe, “İlçe belediyelerinden alınan plakalar, Büyükşehir Belediyesi sınırları genişlese de burada geçerli olmayacaktır. İlçe belediyelerinden alınan plakalar, söz konusu ilçe ile Büyükşehir arasında yapılan taşımalarda, belirlenen güzergahlarda geçerli olacaktır. Bursa şehir merkezinde bu konuda faaliyet gösteremeyeceklerdir” dedi.
PİYASA ŞARTLARINA GÖRE UYGUN FİYAT
Konuşmasında şehir merkezinde legal taşımacılık yapmaya yarayacak plakaların fiyatları konusuna da değinen Başkan Altepe, uzun araştırmalar sonucu piyasanın alım gücüne yönelik bir fiyatlama politikası izlediklerini ifade etti. Başkan Altepe, “Bizim burada belirlediğimiz rakamlar, piyasa fiyatlarına göre çok uygun rakamlardır. Plaka başına 101 bin TL gibi bir fiyat belirledik. Bu rakamın dışında bir beklentinin karşılanması mümkün değil. Önümüzdeki günlerde bu rakamlar artabilir fakat kesinlikle düşmeyecek. Esnafımızın bunu bilmesini istiyorum” şeklinde konuştu.
BAŞKAN ALTEPE’YE TEŞEKKÜR
Bursa Servis Aracı İşletmecileri Odası Başkanı Sadi Aydın da özellikle servis taşımacılığında kaçak olarak hareket etme arzusunda olan, korsan ve ilçe plakası alarak rant elde etmek isteyen art niyetli gruplara karşı dik duruşundan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti. Oda Başkanı Aydın, “Son zamanlarda ‘S’ plakası yetersizliği yönünde hem bizim hem de dışarıdan şirketlerin ihtiyaçlarını yerinde tespit ettiniz, bizi desteklediniz. Plaka ihalesi yapmakla sektörümüze büyük katkı sağladınız. Eğer illegal çalışanlar plakanın olmayışından yakınıyorlarsa, bu güzel bir çözüm, güzel bir işarettir. Yerinde bir karardır, teşekkür ediyoruz” dedi.
Plaka fiyatlarına da değinen Aydın, “Plakalar, serbest piyasada 135 bin ile 150 bin TL arasında seyrederken, siz alım gücünü de dikkate alarak 101 bin TL gibi bir fiyat belirlediniz. Bu durum bizi mutlu etmiştir” açıklamasında bulundu.
Bursa Servis Aracı İşletmecileri Odası Başkanı Sadi Aydın, sözlerinin sonunda, şirketlerin birden fazla plaka almalarına yönelik gelişmeleri de takip ettiklerini belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe’den esnafın da birden fazla plaka almasına yönelik imkan tanınmasını istedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Kıbrıs Meydanı’ndaki anıt yeniden ait olduğu yerde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kıbrıs Meydanı çevresinde yürütülen inşa faaliyetleri esnasında zarar görmemesi için alandan kaldırdığı Atatürk ve Sütçü İmam’ın heykellerinin yer aldığı anıtı, bakım ve onarım çalışmalarının ardından yeniden mevcut yerine kazandırdı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından, şehir merkezinde sürdürülen kentsel tasarım ve çevre düzenleme çalışmaları kapsamında zarar görmemesi için geçici olarak kaldırılan Kıbrıs Meydanı’ndaki anıt, yeniden mevcut yerine yerleştirildi. Cumhuriyetin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Maraş’ın Millî Mücadele kahramanlarından Sütçü İmam’ın heykellerinin yer aldığı anıt, bakım ve onarım çalışmalarının tamamlanmasının ardından tekrar vatandaşlarla buluştu. Bölgede yürütülen inşa faaliyetleri sırasında anıtın herhangi bir zarar görmemesi amacıyla titizlikle bulunduğu alandan kaldırıldığı belirtilirken, bölgede çalışmaların önemli bir aşamaya ulaşmasının ardından anıt yeniden meydandaki yerini aldı. Çalışmalar süresince anıtın korunmasına yönelik hassas bir süreç yürütülürken, heykellerin bakım ve onarım işlemleri de uzman ekipler tarafından gerçekleştirildi. Kahramanmaraş’ın kurtuluş mücadelesinin sembollerinden biri olan ve şehrin tarihî hafızasında önemli bir yere sahip anıtın yeniden yerine kazandırılması vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılandı. Özellikle Millî Mücadele ruhunu temsil eden Sütçü İmam figürü ile Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aynı anıtta yer alması, meydanın tarihî ve manevi değerini daha da güçlendiriyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında heykellerde bakım, temizlik ve onarım uygulamaları yapılırken, çevresinde de çeşitli düzenlemeler gerçekleştirildi. Meydandaki kentsel tasarım çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte anıtın bulunduğu alanın daha modern, estetik ve kullanışlı bir görünüme kavuşacağı ifade edildi. Diğer yandan anıtın bulunduğu çevrede yapılacak ışıklandırma uygulamalarının da tamamlanmasıyla birlikte anıtın gece görünümünün daha estetik bir hale geleceği belirtildi. Yapılacak aydınlatma çalışmaları sayesinde hem meydanın görsel niteliğinin artırılması hem de anıtın tarihî kimliğinin daha güçlü şekilde ön plana çıkarılması hedefleniyor.
İstanbul Karsan e-ATA Hydrogen İtalya’da hizmete başladı Karsan, hidrojen teknolojisiyle başta Avrupa olmak üzere dünyada temiz mobilite ihtiyacını karşılamaya devam ediyor. Bu kapsamda şirket, İtalya’nın Terni şehrine 2 adet Karsan e-ATA Hydrogen teslimatı gerçekleştirdi. Yeni nesil toplu ulaşımda dünyanın teknoloji odaklı mobilite markalarından olan Karsan, sürdürülebilir mobilite vizyonu doğrultusunda hidrojen teknolojili toplu ulaşım projelerine bir yenisini daha ekledi. Toyota yakıt hücresi teknolojisiyle geliştirdiğie-ATA Hydrogen modeliyle şirket, İtalya’nın Terni şehrinde temiz ulaşım dönüşümüne katkı sağlayacak yeni projesini hayata geçirdi. Karsan hidrojen mobilitesinde de büyüyor Yapılan açıklamaya göre şirket, düzenlenen törenle İtalya’nın Terni şehrine 2 adet 12 metrelik e-ATA Hydrogen aracını teslim etti. Piazza Europa’da gerçekleştirilen teslimat töreni; yerel yönetimler, proje paydaşları ve davetlilerin katılımıyla gerçekleşti. Umbria Bölgesi ve İtalya Çevre Bakanlığı’nın hava kalitesini iyileştirme programı kapsamında hayata geçirilen projede Regione Abruzzo ana partner olarak yer alırken, Perugia Üniversitesi de akademik destek sağlıyor. Konu hakkında değerlendirmede bulunan Karsan CEO’su Okan Baş, "AB destekli LIFE3H programı kapsamında hayata geçirilen bu projede yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Sürdürülebilir toplu ulaşım dönüşümüne katkı sağlayan bu önemli projede birlikte çalıştığımız Busitalia, LIFE3H, Terni Belediyesi, Linde Gas Italia, Regione Abruzzo ve Perugia Üniversitesi’ne teşekkür ediyoruz. Terni’de hayata geçirilen bu iş birliğinin, hidrojen teknolojisinin toplu ulaşımda yaygınlaşmasına ve daha temiz şehirler hedeflerine önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz" dedi. Temiz ulaşım dönüşümüne güçlü katkı Şirketin sıfır emisyonlu mobilite dönüşümünde önemli bir çözüm ortağı olduğuna dikkat çeken Okan Baş, "Güçlü Ar-Ge yetkinliğimiz sayesinde Avrupa’daki dönüşüm projelerinde aktif rol üstleniyoruz. Hidrojen teknolojisinin özellikle uzun menzil ve yoğun operasyon gerektiren toplu ulaşım hatlarında önemli bir alternatif sunduğuna inanıyoruz. Temiz enerjiyle çalışan bu yeni nesil araçlar, şehirlerin sürdürülebilir ulaşım hedeflerine katkı sağlarken daha temiz ve daha yaşanabilir kentler için de önemli bir adım oluşturuyor. Toyota yakıt hücresi teknolojisiyle geliştirdiğimiz e-ATA Hydrogen modelimizle Terni’nin temiz ulaşım vizyonuna katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.