YEREL HABERLER - 28 Şubat 2012 Salı 17:02

BGC BAŞKANI NURİ KOLAYLI:

A
A
A
BGC BAŞKANI NURİ KOLAYLI:

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni yönetimini ziyaret etti.
BGC’nin Basın Kültür Sarayı’ndaki cemiyet merkezine yapılan ziyarette Başkan Nuri Kolaylı ve BGC yönetimini genel kurulda seçilmeleri sebebiyle kutlayan AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, "Bursa’nın köklü sivil toplum kuruluşlarından Gazeteciler Cemiyeti başkanlığına yeniden seçilmenizden büyük memnuniyet duyduk" dedi.
Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin Bursa’daki sosyal, siyasal ve ekonomik yaşamdaki gelişmeleri izleyen basın mensuplarının mesleki ilkeler doğrultusunda görev yapmalarında önemli rol oynadığına işaret eden Yalçın, "Başkanlığa yeniden seçilmeniz de bunun bir kanıtı. Önümüzdeki dönemde de aynı başarının artarak devam edeceğine inanıyorum. Başta kamu kuruluşlarının yöneticileri ve siyasetçiler olmak üzere hepimizin basının denetimine ihtiyacı var. Demokrasimizin gelişmesinde ve yerleşmesinde büyük önem taşıdığınızı düşünüyorum" dedi.
Kolaylı, basından sorumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, Bursa’dan milletvekili seçilmesinin Bursa basını için şans olduğunu ifade etti. Basının sorunlarının çözümünde Bakan Arınç’tan büyük destek gördüğünü anlatan Kolaylı, "10 Ocak Basın Dayanışma Günü’nde Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu ile birlikte kurumun bağlı olduğu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı ziyaret ettik. Ziyarette Tebligat Yönetmeliği ve İcra İflas Kanunu’nda yapılacak değişiklikler konusunu gündeme getirdik. Bu kanunun mevcut haliyle çıkması, yerel basının yaklaşık yüzde 40 gelir kaybına neden olacaktı. Bu olumsuzluğu gidermek için çaba gösterdik. Nitekim yönetmelik, bizim önerilerimiz doğrultusunda çıktı ve yerel basınımız gelir kaybına uğramadı. Ziyarette ayrıca KOSGEB, Hazine ve Kalkınma Ajansları desteklerinin yerel basına dönük düzenlemeleri konusu da gündeme geldi" diye konuştu.
Türk Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Yasası’nda yer alan ve basın özgürlüğünü ortadan kaldıran bazı maddelerin yeniden ele alınması için çaba harcadığını da söyleyen Nuri Kolaylı, "Meslektaşlarımızın iş güvencesi yok. Yıpranma hakkımız elimizden alındı. Basın özgürlüğü kısıtlamalar altında. Tüm bu sorunların çözümü için basından sorumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın kapısını yine çalacağız. İş birliği içinde sorunlarımızı çözeceğimize inanıyorum" diye konuştu.