YEREL HABERLER - 28 Şubat 2012 Salı 17:30

BAŞKAN AYDOĞAN’IN HİZMET TURU

A
A
A
BAŞKAN AYDOĞAN’IN HİZMET TURU

Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, İl Sağlık Müdürü Dr. İlker Çitil ve İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan’ı ziyaret etti.
Afşin’in eğitim ve sağlık alanlarında yaşadığı sıkıntıları gidermek için hizmet atağı başlatan Başkan Aydoğan, ilçe kent konseyi üyeleriyle birlikte Kahramanmaraş’ta görüşmelerde bulundu. İlk olarak Sağlık Müdürü Dr. İlker Çitil ile bir araya gelen heyet, ilçede sağlık konusunda yaşanan sorunları anlattı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çitil, Afşin’e 2 yeni 112 istasyonu kurulacağını belirterek, devlet hastanesi ek binası inşaatının da hızlandırılacağını söyledi. Çitil, “Biz sağlık çalışanları olarak Afşin’imizin hizmetindeyiz. Özellikle sağlık hizmetleri açısından Afşin ilçemizde 101 yatak ile hizmet vermekteyiz. Ek ünite olarak 50 yataklı bir bölümün inşaatı devam ediyor. Bu inşaat 2013 sonu gibi bitecek ancak biz onu daha erken bitirmek için çalışıyoruz. Afşin Çoğulhan ve Tanır’a 2 yeni 112 istasyonu açmayı düşünüyoruz. Bu konudaki tüm işlemleri sonlandırdık, sadece ambulansları bekliyoruz. Bu konuda bakanlığımız ile görüşmelerimiz devam etmekte. Biz yapacağımız hizmetleri bu şekilde sıraladık.” dedi.
Daha sonra, KSÜ Rektörü Karaaslan ile görüşen heyet, ilçeye 4 yıllık yüksekokul yapılması için talepte bulundu. Rektör Karaaslan, Elbistan ve Göksun’da yüksekokul bulunması nedeniyle Afşin’e yeni bir bölümün açılmasının zor olacağını ancak, geçerli gerekçelerin oluşması durumunda bunun gerçekleşebileceğini belirtti. Karaaslan, şöyle konuştu:
“Yüksek okulun açılması için bir dosya hazırlanması gerekiyor. Afşin’e nasıl bir okul yapılacağı araştırılıp bunun bir dosya haline getirilmesi gerekiyor. Bu dosyada okul yapımı için düşünülen gerekçeler hazırlanmalı ve bize bildirilmelidir. Göksunve Elbistan’ın yüksekokula kavuşması kolay olmadı. Bu ilçelerimize yüksek okul verilmesi nedeni ile Afşin’e yüksek okul yapılması biraz zor olacak. Ancak araştırma yapılır, geçerli gerekçeler sunulursa neden olmasın. Gerekçelerin çok önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Hem Afşin’i iyi bilen sizler, hem de bizler oraya nasıl bir okul yapılabilir bunun planlamasını yapmamız gerekir.”
Heyet son olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan Mesut Alkan’ı ziyaret ederek yeni görevinde başarı dileklerinde bulundular. Gezi sonrası yapılan ziyaretleri değerlendiren Başkan Aydoğan, oldukça verimli görüşmelerde bulunduklarını belirterek, Afşin’e hizmet akışı noktasında girişimlerinin süreceğini belirtti. Aydoğan, şöyle konuştu:
“Sağlık Bakanlığımız son yıllarda Türkiye’de büyük hizmetlere imza attı. Bunun başarılarda tabi fedakarca çalışan sağlık personelinin büyük payı var. Kahramanmaraş’ta da bu gayretlerin sonuçlarını çok net bir şekilde görüyoruz. Şehir merkezine büyük hastane ve ilçelere ek binalar yapıldı. Bu da yapılan hizmetin ne kadar büyük olduğunu ortaya koyuyor. Kahramanmaraş’ın sağlık alanında atağa geçmesi bizi çok mutlu ediyor. Buraya gelmemizin amacı da bu hizmetlerle ilgili teşekkürlerimizi dile getirmek ve bizim üzerimize düşen görev neyse onu yapacağımızı iletmekti. Aynı şekilde sayın rektörümüzü ve milli eğitim müdürümüzü de ziyaret ettik ve fikir istişaresi yaptık. Eğitim adına milli eğitim müdürümüzden Afşin’e yapılması gereken hizmetler hakkında bilgiler aldık ve önerilerde bulunduk. Sayın Rektörümüze de Afşin’e yeni 4 yıllık Yüksekokul yapılması konusunda bir fikir sunduk. Kendileri de bunun olabileceği ve çalışma başlatacağını söyledi.”
Ziyaretlere, İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Canpolat, Kent Konseyi Başkanı Mevlüt Taşkale, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar, Afşin İş Adamları Derneği Başkanı İlyas Sarı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Kurt ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir