YEREL HABERLER - 29 Şubat 2012 Çarşamba 09:56

KARDELEN KOLEJİ OKUL AİLE BİRLİĞİ YÖNETİCİLERİ ÜNVER`İ ZİYARET ETTİ

A
A
A
KARDELEN KOLEJİ OKUL AİLE BİRLİĞİ YÖNETİCİLERİ ÜNVER`İ ZİYARET ETTİ

Kardelen Koleji Okul Aile Birliği yöneticileri, Genel Müdür Ali Kaptan başkanlığında Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’i makamında ziyaret etti.
Kardelen Koleji Genel Müdürü Ali Kaptan başkanlığında, Kardelen Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Meryem Özdizdar ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Ünver, burada yaptığı açıklamada günümüzde ortaya konulan sınav sisteminde çocukların her sınavı hayatın bir finali olarak algıladığını belirterek, bunun yanlışlığına dikkat çekti. Ünver "Ne yazık ki çocuklarımız uygulanan bu sistem ile birlikte ciddi bir yarış içerisine sokuluyor. Okul süresince sürekli bir yarış halindeler ve bu durum öyle bir hale geliyor ki, sınavı çocuklarımız adeta hayatın finali gibi algılıyor. Sanki okul bitmiş gibi bir durum oluşuyor. Oysa hayat onlar için yeni başlıyor. Ama çocuklarımızı bizler öyle motive ediyoruz. Dünyanın en iyi üniversitesini kazanıp bitirebilirsiniz. Ama dünyanın en iyi avukatı, savcısı, hakimi, öğretmeni değilseniz, bu durum bir şey ifade etmez, onu da kendiniz oluşturursunuz. Benim şu anda eğitimlerini izlediğim Nevşehir’in 2 köyünden 3 köy genci halen çeşitli üniversitelerin tıp fakültelerinde eğitimlerini sürdürüyorlar. Ama bunlar dershane yüzü görmeden bunu başarabildiler. Biliyorum ki o çocuklar başarılı birer doktor olacaklar, ben buna yürekten inanıyorum. Ama biz bunu öğrencilere veremiyoruz. Çocuklar uygulanan bu sistem ile dünyalarından vazgeçmiş durumdalar. Bu sistemin yanlışlığını ben sayın Milli Eğitim Bakanına bile ilettim."dedi.
Kardelen Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Meryem Özdizdar daha sonra Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’i 4 Mart Pazar günü, bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilecek Kardelen Koleji Geleneksel Çay Partisi’ne davet etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişi Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım durdu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde, Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım bir süre durdu. Karayolları ekiplerinin ters yönden ulaşarak yaptığı müdahale ile trafik akışı kısmen sağlanırken, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. TEM Otoyolu’nun ve D-100 karayolunun Bolu geçişinde yoğun kar yağışı devam ediyor. Kış lastiği veya zincir takmadan yola çıkan araçlar ulaşımın aksamasına neden oldu. TEM otoyolunun Ankara istikametinde Çaydurt bölgesinde 3 şeridi, 3 tırın tedbirsizliği sonucu kapandı. Tırların yolu kapatmasıyla birlikte Ankara istikametinde ulaşım tamamen kesildi ve bölgede kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Ekipler ters şeritten müdahale etti Konuyla ilgili olarak Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, "Anadolu Otoyolu’nun Ankara yönünde, Çaydurt Otoyol Dinlenme Tesisi’nin yaklaşık 1 kilometre gerisinde saat 23.15’te, 3 şeridin tamamında, 3 adet tırın tedbirsizliği sonucu yolu kapatması nedeniyle ulaşım geçici olarak kesintiye uğramıştır. Karayolları ekiplerince ters yönden müdahale edilerek otoyolda trafik akışı kısmen sağlanmış olup, ulaşımın normale dönmesi için çalışmalara devam edilmektedir" denildi. Bolu geçişinde zor anlar Otoyolun Bolu geçişinde yoğunluk ve kış şartları nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Güzergah üzerinde yolda kalan tırlar ve otomobiller nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, sürücüler zor anlar yaşadı. Öte yandan D-100 karayolunda da ulaşımda güçlükler yaşandı. Yolda kalan bir tır, Karayolları ekiplerine ait greyderin halatla çekmesi sonucu bulunduğu yerden kurtarıldı. Ekiplerin, TEM Otoyolu’nda ulaşımı normale döndürmek ve yolda kalan araçları kurtarmak için başlattığı çalışmalar aralıksız sürüyor.