YEREL HABERLER - 01 Mart 2012 Perşembe 13:17

TOGEM MERKEZİNDE KURSİYERLERE SERTİFİKALARI VERİLDİ

A
A
A
TOGEM MERKEZİNDE KURSİYERLERE SERTİFİKALARI VERİLDİ

Adıyaman Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) ve Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile 60 kursiyere sertifikaları verildi.
TOGEM toplantı salonunda yapılan sertifika törenine Vali Ramazan Sodan Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ve kursiyerler katıldı. TOGEM’de eğitim gördükten sonra sertifikalarını alan kursiyerlere başarılar dileyen Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, "Başlamış olduğumuz mesleki eğitim merkezinde 3 aylık eğitim sürecinde 60 kursiyerimize bugün büyük bir mutlulukla yapmaktayız. Sertifikalarını alan kursiyerlerimize başarılar diliyorum" dedi. Daha sonra konuşan Vali Ramazan Sodan ise, kursiyerlere başarılar
dileyerek sertifikalarını verdi. Konuşmaların ardından, Ütücü ve Overlok kursu gören kursiyerlere sertifikaları verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Başkan Kotan: "Ciddi bir borç yükümüz var" Personel ile belediyenin mali durumu hakkında bir toplantı yapan Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, "Ciddi bir borç yükümüz var. Tüm çalışanlar maaşlarının tamamını alana kadar ben ve başkan yardımcılarım maaş almayacağız" dedi. Konyaaltı Belediyesi’nde 31 Mart seçimlerinden önce başlayan mali kriz devam ediyor. Personel maaşlarının ödenmesinde yaşanan aksaklıklar nedeniyle çalışanlarla bir toplantı yapan Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, belediyenin mali durumu hakkında bilgi verdi. Mazbatayı aldıktan sonraki süreçte tasarruf tedbirlerine başvurulduğunu belirten Başkan Kotan, "Ciddi bir borç yükü var. Kamulaştırmasız el atmalardan kaynaklı ve piyasaya olan borçlardan dolayı borç yükümüz çok fazla. Tasarruf ve ödeme planlarını oluşturmak için bir buçuk aydır gece gündüz çalışıyorum. Sabah saat 08.00’de gelip gece saat 12.00’de belediyeden çıkıyorum. Başkan yardımcılarımız da müdürlerimiz de bu süreçte özveriyle çalışıyorlar. Konyaaltı Belediyesi’ni fabrika ayarlarına döndürene kadar da bu şekilde gece gündüz çalışmaya devam edeceğim" ifadelerini kullandı. "Anca beraber, kanca beraber" Maaşlarla ilgili de personeli bilgilendiren Başkan Cem Kotan, “Maaşlarınızın bir kısmını bugün yatıracağız. Kalan kısmı ise ay sonunda tamamlanacak. Buna mecburuz arkadaşlar. Tüm personel maaşlarının tamamını alana kadar ben ve iki belediye başkan yardımcım da maaş almayacağız. Bizler bu maaşlarla evlerimizi geçindiriyoruz. Madem durum böyle anca beraber kanca beraber” şeklinde konuştu. Belediyede ciddi anlamda personel fazlalığı bulunduğunu, bununla alakalı da zorunlu olarak bazı personelin işten çıkarıldığını dile getiren Başkan Kotan, “Üzülerek söylüyorum ki bazı çalışma arkadaşlarımızla yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Bunun için onlardan gerçekten özür diliyorum. Ama en son çare buydu. İhalelerden çekildik ya da ihaleleri azalttık. Gelen suyun bile hesabını yapmaya başladık” dedi. "Belediye artık bu mali tabloyu kaldıramayacak durumda" Belediye olarak halka hizmet verdikleri noktalarda ücret artışı yaptıklarını ve araçları havuzlara çektiklerinin altını çizen Kotan, “Müdürlerimizden tasarruf tedbirleri ile alakalı destek istedik. Birçok konuda tasarrufa gittik. Son olarak çalışma arkadaşlarımızla alakalı kararlar almak zorunda kaldık. Biriken borçlar sebebiyle belediye artık bu mali tabloyu kaldıramayacak durumda. Çalışma arkadaşlarımızla yollarımızı ayırmaktan ziyade neler yapabiliriz noktasında bir aydır direniyoruz. Bu sorunun sebebi ben değilim, benimle gelen siyasi arkadaşlarım da değil. Ama bu işi biz çözeceğiz. Gerekirse beş ay maaş almam. Sizin geç de olsa maaşlarınızı öderim. Sizden sadece işinize motive olmanızı istiyorum. Biz Konyaaltı halkına hizmet ediyoruz, çalışmalarımıza özveri bir şekilde devam edelim. Bu süreci hep birlikte aşacağız ve Konyaaltı halkımıza hizmetlerimizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
Bolu Boluspor’da hedef yarı final Trendyol 1. Lig’in son haftasında play-off potasına girmeyi başaran Bolupsor, play-off çeyrek finalinde Bodrum FK ile karşılaşacak. Zorlu bir maça çıkacaklarını söyleyen Boluspor Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, “Bolu’nun 32 yıllık özlemi var ve biz de onu başarmak için uğraşacağız” dedi. Trendyol 1.Lig’in 34. haftasında Çorum FK’yı sahasında 2-1 yenerek, ligi 7. sırada tamamlayan Boluspor, son haftada play-off potasına girmeyi başardı. Kırmızı-beyazlı takım, play-off çeyrek finalinde 16 Mayıs Perşembe günü saat 17.00’da deplasmanda Bodrum FK ile karşılaşacak. Mücadelenin hazırlıklarını sürdüren Bolu ekibi, tesislerinde Teknik Direktör Yalçın Koşukavak yönetiminde günün ilk çalışmasını yaptı. Yalçın Koşukavak, antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. “Bolu’nun 32 yıllık özlemi var ve biz de onu başarmak için uğraşacağız” Hazırlanma süresinin kısa olduğunu ancak özveriyle çalıştıklarını ifade eden Teknik Direktör Yalçın Koşukavak, “Tabii hazırlanması kısa bir sürede olan bir maç oynayacağız ve kadro derinliğimiz çok fazla değil. Oyuncuları aşırı yormadan üç gün içinde hazırlanmaya çalışıyoruz. Bu süreçte önemli bir noktadayız ve sürekli olarak bu önemi vurguluyorum, ancak bazen insanlar bunu anlamakta zorlanıyor gibi görünüyorlar. Bolu’nun 32 yıllık özlemi var ve biz de onu başarmak için uğraşacağız. Topyekun bir mücadele vermemiz gerekiyor, ancak maalesef bu tam olarak gerçekleşmiyor ve bu konuda bir sorun olduğunu hissediyorum. Bir şansımız var. Kulübün ve kendimizin bulunduğu şartlara göre elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız, bugüne kadar olduğu gibi” diye konuştu. “Topyekun kalkınmaya ihtiyacımız var” Takımla şehrin bütünleşemediğini dile getiren Koşukavak, “Oyuncuların kariyeri açısından da oldukça çok önemli ve kıymetli. Burada tek yönlü gidiyor motivasyon. Yönetim kurulu, başkan ve biz sürekli diri tutmaya çalışıyoruz. Biraz daha topyekun kalkınmaya ihtiyacımız var. Bugün bizimle play-off’u oynayacak takımlara baktığınız zaman, şehir bütünleşmesi, basın, bütün paydaşlar.. Şehrin, bir tane takımı var ve bu Boluspor. Şehrin bütün paydaşlarının burada olmasını düşünmek çok akla abes bir şey olmasa gerek diye düşünüyorum” şeklinde konuştu. “7. olan takım çok dezavantajlı başlıyor” Tecrübeli teknik adam, oyuncuların kariyeri açısından kritik bir müsabaka oynayacaklarını belirterek, “Oyuncuların kariyeri açısından ve bizim açımızdan önemli. Tabi 7. olan takım çok dezavantajlı başlıyor, kural gereği. Tek maç deplasmana gidiyorsunuz. Turu geçerseniz, bir daha sizi içeride oynatıyorlar. Son deplasmanda, ikinci ayağı deplasmanda oynatıyorlar. Orayı da geçmeniz gerekiyor. Oradan sonra bir ikinci tur oynuyorsunuz, orada da dezavantajlısınız. Finale kadar 7. takımın kağıt üzerinde dezavantajları var. Bunların üstesinden gelmeye çalışacağız. Gücümüz neyse, samimiyetimiz, iyi niyetimiz neyse her şeye rağmen elimizden ne geliyorsa yapacağız. Takdir Allah’tan” cümlelerine yer verdi.