GENEL - 01 Mart 2012 Perşembe 14:10

KOCAELİ`DE KAR TİMİ HAMİLE BAYANI KURTARDI

A
A
A
KOCAELİ`DE KAR TİMİ HAMİLE BAYANI KURTARDI

Kocaeli’nin Derince ilçesi Tahtalı köyünde karda araçta mahsur kalan hamile bayan kar timi tarafından kurtarılarak hastaneye ulaştırdı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kar Timleri Tahtalı köyünde doğum sancısı çeken bayan ve eşinin imdadına yetişti. Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri olumsuz hava şartlarında 24 saat mesai yapıyor. Tüm ilçelerde sürdürülen karla mücadelede hasta vatandaşların hastanelere ulaştırılması için yoğun gayret sarf ediyor. Tahtalı Köyü Muhtarı Galip Yıldız tarafından olayı haber alan Derince Karla Mücadele Ekipleri köy yolunda araçta mahsur kalan hamile Sevil Ulugün ve eşine ulaştı. Ekipler kar
kalınlığının 60 santimetreye ulaştığı köy yolunu açarak araçta mahsur kalan hamile Sevil Ulugün ve eşini kurtardı. Yolları kardan temizleyen ekipler kar şartlarına elverişsiz araç ile yola çıkan çifti kendi araçlarına aldı. Ekipler merkeze yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Tahtalı köyünden çifti Alikahya Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne ulaştırdı.
Genç kadının hastanede bir erkek çocuk dünyaya getirdiği öğrenildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’ta sel alarmı: Önlemler üst seviyeye çıkarıldı Tokat’ta muhtemel sel ve su baskınlarına karşı düzenlenen koordinasyon toplantısının ardından açıklama yapan Tokat Valisi Abdullah Köklü, bazı köylerin tedbir amaçlı tahliye edildiğini belirterek vatandaşlara dere yatakları ve riskli bölgelerden uzak durmaları çağrısında bulundu. Tokat Valiliği koordinasyonunda Tokat AFAD İl Müdürlüğünde Turhal ilçesi sel-su baskını koordinasyon toplantısı düzenlendi. Toplantıya il protokolü ve kurum amirleri katıldı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Tokat Valisi Abdullah Köklü, "Bugün de internet sitelerimizden, sosyal medya valilik hesaplarından bahsettiğimiz gibi önlemlerimizi alıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya tekrar davet ediyorum. Burada olan bu afete hazırlıklı olmak. Afete hazırlıklı olmak demek önceden önlem almak demek. Bu sene gerçekten son 60 yılın en kuvvetli yağışlarını yaşadık. Bu yağışlar nedeniyle ilgili kurumlarla toplantısını yaptık. Tokat Valiliği ve tüm kurumlar olarak bölge müdürlerimizle burada sağ olsunlar geldiler. Hazırız inşallah. Hep beraber el birliğiyle atlatmayı ümit ediyoruz. Bazı köylerimizi önleme amaçlı tahliye ettik. Tabii ki bu vatandaşlarımızın can güvenliğini temin etmek için aldığımız kararlar bunlar. Yani iki gün, üç gün vatandaşlarımız dışarıda, canı sağ olsun. Diğer konular çok önemli değil. Vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Özellikle dere yataklarından ve güzergahlardaki taşkın olabilecek tehlikeli yerlerden vatandaşlarımız mümkün olduğu kadar uzak dursunlar. Güvenlik güçlerimizin, tarım müdürlüğümüzün, özel idaremizin, Devlet Su İşlerimizin uyarılarına lütfen dikkatle dinlesinler. Onlar için önemli konular. Çünkü biz o planlamaları beraber yapıp vatandaşlarımızı bu konuda uyarıyoruz. O konulara biraz daha dikkat verirlerse memnun oluruz. Turhal derken tüm Tokat vilayetinin toplantısını yaptık. Tabii ki tarım arazilerinde en fazla derenin şehrin içinden geçen yerler biraz daha hassas oluyor. Tural da o ilçelerimizden bir tanesidir. Zaten perşembe gününden beri cuma günü, cumartesi günü tüm özel idare, Devlet Su İşleri, belediye, AFAD, herkes sahada. 24 saat esasına göre dönem dönem bin 200 personelle 500 bandında araca çıktık. Özel sektörden de destek aldık. Gerekiyorsa daha fazla araçla müdahale ederiz. Vatandaşlarımız da duyarlı olurlarsa, bizlere yardımcı olurlarsa çalışmamıza inşallah afeti hep beraber güzel bir şekilde yönetmiş oluruz" dedi.