POLİTİKA - 01 Mart 2012 Perşembe 15:58

MHP LİDERİ BAHÇELİ`DEN POLİSE SALDIRIYA TEPKİ

A
A
A
MHP LİDERİ BAHÇELİ`DEN POLİSE SALDIRIYA TEPKİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ülkenin büyük bir felaketin ve milleti acılara boğacak bir saldırın eşiğinden döndüğünü belirterek, "Türk polisine yönelen bu kirli ve kanlı saldırıyı kınıyor; planlayıcılarının, iştirakçilerinin ve azmettiricilerinin bir an önce yakalanarak hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını bekliyorum" dedi.
MHP Genel Başkanı Bahçeli, İstanbul Sütlüce’de gerçekleşen saldırıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin büyük bir felaketin ve milleti acılara boğacak bir saldırının eşiğinden döndüğünü belirterek, "İstanbul’un Beyoğlu ilçesinin Sütlüce semtinde, Çevik Kuvvet görevlilerini taşıyan bir midibüsün geçişi esnasında, yakınlarda bulunan bir motosiklet üzerine yerleştirilen uzaktan kumandalı bomba düzeneğinin patlatılmasıyla maalesef 15’i polis, birisi sivil vatandaş olmak üzere 16 kişi yaralanmıştır.
Tesellimiz bu hain eylemde can kaybımızın olmamasıdır. Türk polisine yönelen bu kirli ve kanlı saldırıyı kınıyor; planlayıcılarının, iştirakçilerinin ve azmettiricilerinin bir an önce yakalanarak hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını bekliyorum. Yaralı polislerimize ise acil şifalar diliyor, hepsine geçmiş olsun temennilerimi iletiyorum" dedi.
Son hadisiyle ’şımaran terör uzantılarının’ ve ’pusuda uygun zaman kollayan gözü dönmüş canilerin’ ellerine geçirdikleri ilk fırsatta kinlerini kusacaklarını gösterdiğini vurgulayan Bahçeli, şunları dedi:
"Eylem sahalarını şehirlerimize kadar genişleten terörist saldırganların, sivil hedefler için de zaman ve uygun ortam gözledikleri gelişmelerden ve yaşananlardan anlaşılmaktadır. Nitekim 31 Ekim 2010 gününde İstanbul Taksim’deki canlı bomba acımasızlığıyla, 20 Eylül 2011 tarihinde Ankara Kızılay’da geçekleştirilen bombalı saldırının yüreklerimizi burkan ve endişeye sevk eden ağır sonuçları henüz tazeliğini muhafaza etmektedir. AKP hükümetinin; teröristlerin can suyu, heyecan kaynağı ve teşvik pirimi
olması milletimizin büyük badirelere maruz kalmasına yol açmaktadır. Bununla birlikte şehirlerimize bombaların yerleştirildiği PKK’nın Oslo’da yapılan müzakerelerde ortaya çıkmasına rağmen, konuyla ilgili Hükümet cenahından doyurucu ve herkesi teskin edici bir izahat bugüne kadar yapılmamıştır. Bu kapsamda partimiz 18 Eylül 2011 tarihinde, Oslo’daki ihanet masasında dile gelen vahim iddiayı gündeme taşımış ve şu sorunun cevabını muhataplarından duymak istemiştir:
’MİT eski müsteşar yardımcısının dile getirdiği, metropollere PKK tarafından yerleştirilen ve vatandaşlarımızı vahşice öldürmeye ayarlı bombalar hangi şehirlerimizdedir? Bu konuda bir tedbir alınmış, failler yakalanmış mıdır?’ Tarifi olmayan bir tehdide işaret eden bu sorunun cevabı hala verilememiş, üstelik hem sivil vatandaşlarımızın hem de güvenlik kuvvetlerimizin yurdumuzun her köşesinde terör cenderesine maruz kalmasına bile bile göz yumulmuştur."
AK Parti hükümetinin hali hazırda hangi şehirlere ve nerelere bomba düzeneklerinin yerleştirildiğini açıklamakla mükellef olduğunu ve bunun da boyunlarının borcu olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Bilinmelidir ki, kanlı terörün şehirlere taşıdığı bombaları öğrenip de gereğini yapmayan ve lazım gelen tedbiri almayan kim varsa, Türk milletinin düşmanı ve ihanetin başıdır. Bu nedenle, milletimizin esenliği, dirliği ve emniyeti için emekli olmuş bir kamu görevlisi tarafından ifşa edilen hususun üzerine en başta
Cumhuriyet savcıları olmak üzere herkes gitmelidir. Şayet, bundan sonra şehirlerimizde bomba patlarsa, bugünden alınması gelen önlemleri ihmal eden herkes bunun ortağı ve doğal uzantısı olmaktan kurtulamayacaktır. Bu itibarla AKP hükümeti, bu sis perdesini kaldırmalı, şaibe örtüsünü aralamalı ve şehirlerimize giren bombalarla ilgili acilen açıklama yapmalı ve girişim başlatmalıdır. Türk milletinin güvenliği ve geleceği, hayat ve varlık hakkı tesadüflere bırakılmayacak kadara aziz ve paha biçilmezdir"
ifadesini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul RAMS Başakşehir, Avrupa potasında Süper Lig’in 34. haftasında Hatayspor’u 2-1 mağlup eden RAMS Başakşehir, Beşiktaş’ın da Fenerbahçe’ye kaybetmesiyle 4. sıraya yükselerek Avrupa kupalarına katılma yolunda önemli bir adım attı. RAMS Başakşehir, Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında deplasmanda Hatayspor’u 2-1’lik skorla mağlup ederek, puanını 52’e yükseltti. Sezona beklentilerin altında başlayan turuncu-lacivertliler, ligde ilk 3 maçın ardından Teknik Direktör Emre Belözoğlu ile yollarını ayırarak, takımın başına Çağdaş Atan’ı getirdi. Ligin ilk 14 haftasında düşme hattından kurtulamayan, 26. haftada ise 9. sırada kadar yükselen İstanbul ekibi, son 8 haftada 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Boz Baykuşlar, hafta sonu oynanan derbide Beşiktaş’ın, Fenerbahçe’ye mağlup olmasıyla birlikte 4. sıraya yükseldi. Çağdaş Atan’ın öğrencileri, Avrupa kupalarına katılma hedefi doğrultusunda son 8 haftada elde ettiği 19 puanla çıkışını sürdürdü. Çağdaş Atan, ligin en çok puan toplayan 3. teknik direktörü Çağdaş Atan, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal’ın ardından bu sezon Süper Lig’de en çok puan toplayan 3. teknik adam olarak dikkat çekti. Atan, sezonun ilk 4 haftasında Kayserispor’la 1 galibiyet, 3 beraberlik alarak 6 puan kazanırken, Başakşehir’le de 31 mücadelede 15 galibiyet, 7 beraberlik, 9 mağlubiyet alarak 52 puan topladı. Krzysztof Piatek, takımın en golcüsü Polonyalı forvet Krzysztof Piatek, bu sezon ligde oynadığı 31 maçta 14 kez rakip fileleri havalandırdı. 28 yaşındaki santrfor, Başakşehir’in bu sezon gol yükünü çekerken, gol krallığı yarışında ise gerilerde kaldı. 28 yaşındaki futbolcu, bu alanda 21 golle zirvede yer alan Mauro Icardi ve sırasıyla Edin Dzeko, Rey Manaj, Mame Thiam, Aytaç Kara ile Adam Buksa’nın ardından 7. sırada kendine yer buldu.
Bitlis Tatvan’da şifa deposu ‘kenger otu’ mesaisi başladı BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Tatvan ilçesinde baharın gelişiyle birlikte dağlarda doğal olarak yetişen kenger otuna vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Tatvan ilçesinin Yelkenli köyünde baharın gelmesiyle birlikte bölgenin birçok yerinde yetişen ve nefis bir tada sahip olan kenger otu yoğun ilgi görüyor. Kısa ömürlü olmasından ötürü erken toplanan ve sağlık açısından da faydaları saymakla bitmeyen kenger otu, hafta sonunu değerlendirmek isteyen vatandaşların uğraşı haline geldi. Turşusu ve yemeğinin yapıldığı kenger otu, çapaya benzer bir alet ile topraktan çıkarılarak dikenli kesimlerinin kesilmesiyle torbalara konuluyor. Toplanılan kenger otunun turşusunu ve yahnisini yaptıklarını söyleyen Zakir Tarlan, “Bahar mevsiminin gelmesiyle kenger otu ortaya çıkıyor. Bölgemizde en çok sevilen otlardan biridir. Bu otun turşusunu yapıyor ve aynı zamanda yahnisini de yapıyoruz. Çok güzel bir ottur. Birçok hastalıklara da şifadır. Kenger otu genelde nisan ve mayıs ayları arasında oluşuyor” dedi. Baharın gelmesiyle Adana’dan memleketi Tatvan’a gelen ve topladıkları kenger otuyla kışlık hazırlıklarını yaptıklarını söyleyen Sakine Tarlan da, “Eşimle beraber Adana’dan memlekete geldik. Kışlık ihtiyaçlarımızı memleketimizin dağlarına gelerek karşılıyoruz. Bu otun turşusunu yapıyoruz. Şifa deposu kenger otunu çiğ bile yiyebiliyoruz. 2 bidona yakın kenger otu topladık. Topladığımız kenger otunu hediyelik olarak arkadaşlarımıza ve çevremize de vereceğiz” diye konuştu.