YEREL HABERLER - 01 Mart 2012 Perşembe 12:10

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ’NDE 18 YATIRIM TEŞVİK BELGESİ ALDI

A
A
A
DOĞU ANADOLU BÖLGESİ’NDE 18 YATIRIM TEŞVİK BELGESİ ALDI

Ekonomi Bakanlığı 2012 Ocak ayı döneminde, Doğu Anadolu Bölgesi’nde 18 yatırım teşvik belgesi aldığını açıkladı. Erzurum’un bölge toplamındaki teşvikli yatırım payı yüzde 18 olarak kaydedildi.
Doğu Anadolu Bölgesinde 137.2 milyon TL yatırım harcamasının gerçekleştirildiği teşvikli yatırımlarda 288 kişilik istihdam hacmi öngörüldü. Bölgede ocak ayı bazlı olmak üzere, 2008’de 19, 2009’da 13, 2010 yılında 30, 2011 yılında ise 42 yatırım teşvik belgesi almıştı.
TEŞVİKLİ YATIRIM BÖLGESEL DAĞILIM
Doğu Anadolu Bölgesinin ocak ayı teşvikli yatırım payı Türkiye toplamında yüzde 6.49’luk pay gösterdi. Ekonomi Bakanlığı verilerine göre bu yılın ocak ayında Marmara Bölgesi’nde 77, İç Anadolu Bölgesi’nde 52, Ege Bölgesi’nde 43, Akdeniz Bölgesi’nde 32, Karadeniz Bölgesi’nde 27, Doğu Anadolu Bölgesi’nde 18, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ise 28 yatırım teşvik kapsamına girdi.
DOĞU ANADOLU YILLIK DEĞİŞİM
2010 yılına göre Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki teşvikli yatırım sayısı yüzde 57, teşvikli yatırım harcaması miktarı yüzde 71, öngörülen istihdam hacmi ise yüzde 74 oranında geriledi. Bölgedeki teşvikli yatırım sayısı 42’den 18’e, yatırım harcaması 479.7 milyon TL’den 137.2 milyon TL’ye, istihdam edilecek personel sayısı ise bin 145’ten 288 kişiye indi.
DOĞU ANADOLU BÖLGESİ İLLER DAĞILIMI
Erzurum teşvikli yatırım sayısı bakımından Doğu Anadolu Bölgesi’nde Hakkari, Kars ve Malatya ile birlikte 2’inci sırada yer aldı. Doğu Anadolu Bölgesi’nde ocak 2012 döneminde Bitlis, Elazığ ve Van’da 3, Erzurum, Hakkari, Kars ve Malatya’da 2, Ardahan’da 1 yatırım teşvik belgesi aldı. Ağrı, Bingöl, Erzincan, Iğdır, Muş ve Tunceli’de ise teşvikli yatırım kaydedilmedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.