YEREL HABERLER - 01 Mart 2012 Perşembe 12:30

BARBAROS İLKÖĞRETİM OKULU`NDAN ILGAZ ORMANLARI`NA GEZİ

A
A
A
BARBAROS İLKÖĞRETİM OKULU`NDAN ILGAZ ORMANLARI`NA GEZİ

Samsun Bafra Barbaros İlköğretim Okulu Gezi ve İnceleme Kulübü Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde bulunan Ilgaz Ormanları ve kayak merkezine gezi düzenledi.
Gezi ve İnceleme Kulübü rehber öğretmenleri Sadettin Kutlu’nu sorumluluğunda gerçekleşen geziye görevli rehber öğretmenler Sadettin Kutlu, Fatma Muzaffer Gökdenir ve Hacile Yaman eşliğinde, örenci ve velilerden toplam 54 kişi katıldı.
Ilgaz Turistik Tesisleri’nde öğrenciler ve veliler çevreyi gezerek ve kayak yaparak hoşça vakit geçiren öğrenciler daha sonra kayak merkezinden ayrılarak Ilgaz orman alanında toplu olarak kısa bir gezi yapıldı. Öğrenci ve velilere, geziden sorumlu öğretmen Sadettin Kutlu tarafından, Ilgaz Ormanları’ndaki köknar ağaçları ve coğrafi özellikleri hakkında bilgilendirme yapıldı.
Sadettin Kutlu, "Ilgaz Ormanları coğrafi yapı olarak Türkiye’mizin en önemli bir yeridir. Özellikle iğne yapraklı ve dört mevsim yaprağını dökmeyen köknar ağaçları ince uzun gövdeleri ve boylarının coğrafi yapısı gereği ahenkli ve geometrik bir şekil oluşturması ressamlara ve şairlere ilham kaynağı oluşturmaktadır. Ayrıca kış mevsimi de dahil, sürekli yeşil kalan ormanları bir oksijen deposu olup hastalar için şifa kaynağı, canlılar içinde hayat kaynağıdır" dedi.
Geziye katılan Barbaros İlköğretim Okulu öğrencisi Erkin Koray Teke ise, "Gezi bizim için çok faydalı oldu. Şiirlerini okuduğumuz, şarkısın söylediğimiz Ilgaz dağını gördü. Gezdik ve inceledik. Kayak merkezinde kaydık ve eğlendik, hoşça vakit geçirdik. Bu gezilerin tekrar yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.
Öğrenci velilerinden Hasan Şimşek de, "Geziden çok memnun kaldık, 50 yaşından sonra bu ormanları gördüğüm için mutluyum. Türküsünü dinlediğim dağları gezmek, son derece güzel bir duygu" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişi Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım durdu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde, Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım bir süre durdu. Karayolları ekiplerinin ters yönden ulaşarak yaptığı müdahale ile trafik akışı kısmen sağlanırken, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. TEM Otoyolu’nun ve D-100 karayolunun Bolu geçişinde yoğun kar yağışı devam ediyor. Kış lastiği veya zincir takmadan yola çıkan araçlar ulaşımın aksamasına neden oldu. TEM otoyolunun Ankara istikametinde Çaydurt bölgesinde 3 şeridi, 3 tırın tedbirsizliği sonucu kapandı. Tırların yolu kapatmasıyla birlikte Ankara istikametinde ulaşım tamamen kesildi ve bölgede kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Ekipler ters şeritten müdahale etti Konuyla ilgili olarak Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, "Anadolu Otoyolu’nun Ankara yönünde, Çaydurt Otoyol Dinlenme Tesisi’nin yaklaşık 1 kilometre gerisinde saat 23.15’te, 3 şeridin tamamında, 3 adet tırın tedbirsizliği sonucu yolu kapatması nedeniyle ulaşım geçici olarak kesintiye uğramıştır. Karayolları ekiplerince ters yönden müdahale edilerek otoyolda trafik akışı kısmen sağlanmış olup, ulaşımın normale dönmesi için çalışmalara devam edilmektedir" denildi. Bolu geçişinde zor anlar Otoyolun Bolu geçişinde yoğunluk ve kış şartları nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Güzergah üzerinde yolda kalan tırlar ve otomobiller nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, sürücüler zor anlar yaşadı. Öte yandan D-100 karayolunda da ulaşımda güçlükler yaşandı. Yolda kalan bir tır, Karayolları ekiplerine ait greyderin halatla çekmesi sonucu bulunduğu yerden kurtarıldı. Ekiplerin, TEM Otoyolu’nda ulaşımı normale döndürmek ve yolda kalan araçları kurtarmak için başlattığı çalışmalar aralıksız sürüyor.