YEREL HABERLER - 01 Mart 2012 Perşembe 15:10

GÜMÜŞHANE’DE KAYMAKAMLAR MECLİS’E BRİFİNG VERDİ

A
A
A
GÜMÜŞHANE’DE KAYMAKAMLAR MECLİS’E BRİFİNG VERDİ

Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin bugün başlayan Mart ayı toplantılarında ilçe Kaymakamları meclis üyelerine brifing verdi.
Meclis toplantı salonunda, Sebahattin Çobanoğlu başkanlığında yapılan ve meclis üyelerinin tamamının katıldığı toplantıya Vali Dr. Yusuf Mayda, Vali Yardımcısı ve Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Cahit Karatepe, Şiran Kaymakamı ve Kelkit Kaymakam Vekili Edip Yazıcı, Torul Kaymakamı Şafak Gürçam, Kürtün Kaymakamı Abdulselam Öztürk ve Köse Kaymakamı Ali Gökay katıldı.
Toplantıda Vali Yardımcısı Cahit Karatepe ve ilçe Kaymakamları sorumlu oldukları bölgelerde yapılan KÖYDES ve İl Özel İdaresine bağlı faaliyetler ile SODES, DOKA ve diğer hibe fonlarından faydalanılan projeler hakkında bilgi sundu. Kaymakamların çoğunluğu, susuz köyün olmadığı Gümüşhane’de özellikle yaz aylarında yaşanan su sıkıntısında ilk tespitlerinin vatandaşların içme suyunu bahçe sulamalarında kullanmaları olduklarını belirterek, bu konuda başta su sayacı gibi caydırıcı uygulamalarla sorunun giderilebileceği konusunda görüş bildirdi.
Vali Dr. Yusuf Mayda, burada yaptığı konuşmada hesap verebilir, şeffaflık anlayışı içinde, demokratik ilkelere saygılı devlet anlayışı doğrultusunda güzel bir ekip çalışmasını 2012 ve devam eden yıllar içerisinde gerçekleştireceklerini söyledi. Koordineli çalışmanın işleri kolaylaştıracağı, hızlandıracağı ve etkin yönetimi gerçekleştireceği konusunda kuşkularının olmadığını kaydeden Vali Mayda, bu doğrultuda İl Özel İdaresi, İl Genel Meclisi ve Kaymakamlarla koordineli olarak kamu hizmetlerini gerçekleştireceklerini ifade etti.
Gerek merkezi hükümet yardımları gerekse Özel İdare öz kaynakları ile daha fazla hizmeti gerçekleştirmeye yönelik çalışma yapacaklarını belirten Vali Mayda, sorunları da yerinde tespit etmek suretiyle etkin hizmeti el birliği ile vatandaşlara sunmuş olacaklarını söyledi.
“SÜLEYMANİYE KONUSUNDA GECİKTİK”
Vali Mayda, turizm alanında özellikle kent merkezine 3 kilometre mesafedeki Gümüşhane’nin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesinde ki çalışmalarla ilgili bilgi aktardı. Mayda, bölgenin koruma imar planını tamamlanmak üzere olduğunu ve en kısa zamanda bölgenin turizme açılması gerektiğini belirterek, “Bu konuda biraz gecikmişte sayılırız. Ancak Turizm Bakanlığının kaynaklarını devreye sokmak suretiyle inşallah orada bir canlılık yaşanacak.
Mayıs ayı içerisinde 40 tur operatörü ilimize gelecek. İnşallah destinasyon olarak, ayrı bir varış bölgesi olarak ilimizin ilan edilmesi lazım. Şuanda Trabzon’a geliyorlar kısmen şehrimize gelip geri dönüyor. Turizmde biz gelecek bekliyoruz. İlimizin kalkınmasına yönelik turizmde katkılar bekliyoruz. Bu konuda konaklama ile ilgili de ciddi sorunlarımız var. Müteşebbislerimizi yeni oteller yapılması özellikle 5 yıldızlı oteller yapılması noktasında teşvik ediyoruz. Artık 5 yıldızlı bir otelin ilimizde kurulması gerekiyor. Bu talebi de işadamlarımıza ilettik. İnşallah önümüzdeki tarihlerde bunun meyvesini de göreceğiz.” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Başkan Pekyatırmacı: "İstişareler hizmet kalitemizi artırıyor" Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, hizmetleri yerinde takip etmek için mahalle sakinleriyle bir araya geliyor. Selçuklu’da hizmet kalitesini artırmak, istişareleri sürdürmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, dış mahalle ziyaretlerinde bulunuyor. Başkan Ahmet Pekyatırmacı, Büyükkayacık, Tömek, Kervan, Yazıbelen, Güvenç, Karaömerler Mahallelerini ziyaret etti. Mahalle sakinleri ile bir araya gelen Başkan Pekyatırmacı, talep edilen hizmetleri not alarak yapılacak hizmetler hakkında da bilgi verdi. Başkan Pekyatırmacı’ya dış mahalle ziyaretlerinde AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Arif Bağcı, teşkilat üyeleri ve belediye başkan yardımcıları da eşlik etti. Başkan Pekyatırmacı: "Her bir hemşehrimizin düşüncesi bizim için kıymetli" Selçuklu’nun tüm mahallerinde vatandaşlarla buluştuklarını belirten Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "Mahalle ziyaretleri yatırım ve hizmetlerimizin yerinde planlanmasına büyük katkı sağlıyor. Bu çerçevede merkezde ve dış mahallelerimizdeki hemşehrilerimizle bir araya geliyoruz. Mahallelerimize gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde hemşehrilerimizle buluşarak talep ve önerilerini dinliyor, hayata geçireceğimiz çalışmalar hakkında kendilerini bilgilendiriyoruz. İstişare kültürünün hizmet kalitemizi artırdığına inanıyor, bu doğrultuda gerçekleştirdiğimiz her ziyarette karşılıklı fikir alışverişine büyük önem veriyoruz. Her bir hemşehrimizin düşüncesi bizim için kıymetli. Onların memnuniyetini sağlamak bizleri ayrıca mutlu ediyor. İnşallah bu istişare anlayışımızı sürdürerek Selçuklu’ya en iyi hizmeti sunmaya devam edeceğiz" dedi.
Konya Başkan Altay tüm minik okurları ve aileleri 2. Konya Çocuk Kitap Günleri’ne davet etti Konya Büyükşehir Belediyesi, 22-26 Nisan tarihleri arasında "2. Konya Çocuk Kitap Günleri"ni çocuklarla buluşturuyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın geçmişten bu yana ilmin, bilimin ve irfanın en önemli merkezlerinden birisi olduğuna dikkat çekerek, bugün de geçmişinden aldığı ilhamla insanlığa ufuk açmaya devam ettiğini vurguladı. "Konya kitapla dolu bir kültür şöleni yaşayacak" Konya Büyükşehir Belediyesi olarak da bu ruha uygun şekilde hizmet etme gayretinde olduklarını kaydeden Başkan Altay, "Geçtiğimiz yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ilkini düzenlediğimiz, çocuklarımızdan ve ailelerinden büyük ilgi gören Çocuk Kitap Günleri’mizin bu yıl ikincisini gerçekleştiriyoruz. ‘Okumadığın gün karanlıktasın’ sloganıyla Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştireceğimiz etkinliklerimizde; milyonlarca kitabın yanı sıra yazar buluşmaları, söyleşiler, imza günleri, atölye çalışmaları ve çok sayıda etkinlik yer alacak. Konya Çocuk Kitap Günleri, Konya’mıza kitapla dolu bir kültür şöleni yaşatacak. Tüm minik okurlarımızı ve ailelerimizi yazarlarımızla buluşacakları, yeni kitaplar keşfedecekleri ve unutulmaz hatıralar biriktirecekleri bu güzel etkinliğe davet ediyorum" ifadelerini kullandı. Çocuklar birbirinden eğlenceli etkinliklerle eğlenerek öğrenecek Anadolu’nun en büyüğü olma özelliğine sahip Çocuk Kitap Günleri, çocukların kitaplarla kurduğu bağı güçlendirmek, okuma alışkanlığını teşvik etmek ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla 22 Nisan’da kapılarını açacak ve beş gün devam edecek. Etkinlik kapsamında alanında uzman yaklaşık 60 yazar çocuklarla bir araya gelerek; imza günleri, söyleşiler ve etkileşimli buluşmalara katılacak. Ayrıca etkinlik boyunca; atölyeler, eğitici ve eğlenceli müzikaller, çeşitli yarışmalar ve çocuklara özel tasarlanmış fotoğraf çekim alanları ile zengin bir program sunulacak. Program kapsamında; Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülecek atölye ve etkinlikler de yer alacak. Ayrıca Konya’nın merkez dışındaki 28 ilçesinden 75 farklı okuldan otobüslerle öğrencilerin etkinliğe katılımı sağlanacak. Böylece programın erişilebilirliği artırılarak daha geniş bir öğrenci kitlesine ulaşılacak. 2. Konya Çocuk Kitap Günleri, Selçuklu Kongre Merkezi’nde 22 Nisan - 26 Nisan tarihleri arasında 10.00-21.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.