YEREL HABERLER - 01 Mart 2012 Perşembe 18:07

UNİVERSAL KUŞADASI HASTANESİ SGK’LI HASTALARA DA HİZMET VERECEK

A
A
A
UNİVERSAL KUŞADASI HASTANESİ SGK’LI HASTALARA DA HİZMET VERECEK

17 Şubat’ta kapılarını açan Universal Kuşadası Hastanesi, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) mensubu olan hastaları kabul etmeye başladı.
Tüm branşlarda hizmet veren hastane, özellikle kardiyoloji, üroloji ve beyin cerrahisi gibi bölgede olmayan branşlarda büyük bir eksikliği giderecek.
İlk etapta 66 yatak kapasitesi olan Universal Kuşadası Hastanesi‘nde 42 hasta odası, 24 yataklı yoğun bakım ünitesinde koroner, kardiyovasküler, dahili, cerrahi ve yenidoğan yoğun bakım bölümleri bulunuyor. Bölgede bulunmayan tıbbi branşlarda büyük bir ihtiyaca cevap verebilen Hastane; sadece Kuşadası’ndan değil Söke, Aydın ve çevre ilçelerdeki vatandaşlardan da büyük ilgi görüyor.
Universal Kuşadası Hastanesi Direktörü Aytül Kaymakçı, hastanenin açılmasının ardından çok kısa bir süre geçmesine rağmen oldukça yoğun ilgi gördüklerine dikkati çekerek, “Hizmete açıldıktan sonra ilk bebeğimiz dünyaya geldi. Halkımızdan yoğun ilgi görmek bize onur veriyor. 5 yıldızlı otel konforundaki hastanemizde SGK’lı hastalara da hizmet vermekten mutluluk duyacağız” dedi.
Tüm branşlarda Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile anlaşmalı olan Universal Kuşadası Hastanesi’nde hizmet veren branşlar şöyle: Acil Servis, Anestezi ve Reanimasyon, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Biyokimya, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Dahiliye, Dermatoloji, Estetik Cerrahi, Genel Cerrahi, Göz Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Kalp ve Damar Cerrahisi, Kardiyoloji, Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları, Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları, Nöroloji, Ortopedi ve Travmatoloji, Radyoloji, Üroloji, Yoğun Bakım Üniteleri.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Kar yağışını duyan soluğu burada aldı Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, Karabük’ün yüksek kesimlerine akın ederek ateş yakıp fotoğraf çektirirken karın keyfini doyasıya çıkardı. Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı gecenin ilerleyen saatlerinde de etkisini sürdürdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından özellikle yüksek rakımlı bölgelerde başlayan kar yağışı, Safranbolu-Bartın kara yolunu beyaza bürüdü. Karayolları ekipleri, daha önce yaptıkları hazırlıklar kapsamında bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, bin 30 rakımlı Ahmetusta Geçidi’ne akın etti. Bölgeye gelenler ateş yakarak ısınırken, bol bol fotoğraf çektirip karın keyfini çıkardı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri de bölgede denetim yaptı. Ekipler, kış lastiği bulunmayan sürücüleri olası olumsuzluklara karşı uyararak, bölgeyi terk etmeleri gerektiğini bildirdi. Sürücülere kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarılarda bulunuldu. Ahmetusta mevkiinde kar yağışının fazla olduğunu öğrendikten sonra eşi ve arkadaşları ile bölgeye geldiklerini ifade eden Selver Yıldırım, araçta kış lastiği bulunmasına rağmen gelmekte zorlandıklarını belirtti. Yıldırım, kar yağışı sonradan bölgedeki atmosferi güzel bulduğunu aktararak çok eğlendiklerini söyledi. Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinden kar için Safranbolu’ya Doğan marka otomobille gelen Alperen Demirkul, "Çok mutluyuz. Aracımızla gelirken biraz zorlandık ama burası beklentimizi karşıladı. Bütün gençler burada. Ekipler de çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.