YEREL HABERLER - 01 Mart 2012 Perşembe 20:17

KİMLİKSİZ DRAM

A
A
A
KİMLİKSİZ DRAM

Soma İlçesi’nde yaşamını yaklaşık 20 yıldan beri inşaatlarda sürdüren, bir kimliği bile olmayan 78 yaşındaki Mehmet Akay’ın dramı yürekleri burkuyor. Sıcak bir yuva ve cebine koyacağı nüfus cüzdanı özlemi ile yaşıyor.
Akay’ın yaklaşık 50 yıldır süren filmlere konu olacak yaşamı, askerlik görevini yaptığı sırada yanlışlıkla sınırı aşmasıyla başladı. İddiasına göre, komşu ülke askerleri tarafından yakalanan Mehmet Akay, tutuklanarak cezaevine konuldu. Talihsiz adamın askerlik görevini yaparken yabancı bir ülkeye firar etmiş olması üzerine, vatandaşlıktan çıkartılmasına karar verildi. Türkiye’ye döndüğü zaman kendini yeniden cezaevinde buldu. Daha sonra çıkan bir afla özgürlüğüne kavuşan Mehmet Akay, kimliksiz bir şekilde Soma’da yaşamaya başladı. Yaklaşık 20 yıldan fazla inşaatlarda kaldı.
Son zamanlarda 4 katlı bir apartmanın ardiyesinde yaşayan Akay’ın şansı, Muhtar Necdet Akbulut’un sahip çıkmasıyla döndü. Muhtar Akbulut, hayatının sonbaharını yaşayan Akay’a kimlik çıkartmak için Manisa Valiliği’ne başvurdu. Şimdi de bir huzurevine yerleştirebilmek için girişimlerde bulunuyor. Akbulut, Soma Kaymakamı Abdülkadir Aktaş’a yaşlı adam hakkında bilgi vererek yardımını istedi. Kaymakam Karataş da huzurevine yerleştirilmesi için talimat verdi. Mehmet Akay şimdi bir taraftan kalacağı sıcacık yuvanın, diğer yandan da kimliğine kavuşmanın umuduyla haber bekliyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Tır refüje devrildi, yardım etmek için duran araca başka araç çarptı: 6 yaralı Aksaray’da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği hayvan yemi yüklü tır refüje devrildi. Kazayı görerek yardım etmek için yolda duran otomobile ise başka bir araç çarptı. Her iki kazada toplam 6 kişi yaralandı. Kaza, Aksaray - Konya Karayolu 18. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Aksaray’dan Konya istikametine seyreden Mustafa C. (52) idaresindeki 42 AKK 368 plakalı Mercedes marka hayvan yemi yüklü tır, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak refüje devrildi. Aynı istikamette seyreden ve Bingöl’den Manisa’ya giden Mehmet Bingöl (53) yönetimindeki 06 FRZ 429 plakalı Citroen marka araç sürücüsü, kazayı görünce yardım etmek amacıyla dörtlü flaşörlerini yakarak yolun sağına park etti. Araçtan inmek istediği sırada, yine aynı istikamette seyreden Gökhan T. (38) idaresindeki 68 AAY 367 plakalı Toyota marka otomobil, duran aracı fark etmeyerek arkadan çarptı. İlk kazada tır sürücüsü Mustafa C. yaralanırken, meydana gelen ikinci kazada da arkadan çarpan Toyota marka araç sürücüsü Gökhan T. ve araçta yolcu olarak bulunan Halil İbrahim T., Perihan T., Elif T. Abdullah T. olmak üzere toplam 6 kişi yaralandı. Kaza ihbarı üzerine adrese çok sayıda ambulans, jandarma ve polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıları ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırdı. Burada tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken polis ve jandarma ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı. Kazayı anlatan Citroen marka araç sürücüsü Mehmet Bingöl, "Ben bu yoldan geliyordum. Buraya gelince baktım araç devrilmiş. Onu görünce dörtlülerimi yakıp durdum. Arkadan gelen araç hızla gelip bana vurdu. Vurmanın etkisiyle buradan ters istikamete döndüm. Yardım etmek için durdum" dedi.