YEREL HABERLER - 01 Mart 2012 Perşembe 20:17

KİMLİKSİZ DRAM

A
A
A
KİMLİKSİZ DRAM

Soma İlçesi’nde yaşamını yaklaşık 20 yıldan beri inşaatlarda sürdüren, bir kimliği bile olmayan 78 yaşındaki Mehmet Akay’ın dramı yürekleri burkuyor. Sıcak bir yuva ve cebine koyacağı nüfus cüzdanı özlemi ile yaşıyor.
Akay’ın yaklaşık 50 yıldır süren filmlere konu olacak yaşamı, askerlik görevini yaptığı sırada yanlışlıkla sınırı aşmasıyla başladı. İddiasına göre, komşu ülke askerleri tarafından yakalanan Mehmet Akay, tutuklanarak cezaevine konuldu. Talihsiz adamın askerlik görevini yaparken yabancı bir ülkeye firar etmiş olması üzerine, vatandaşlıktan çıkartılmasına karar verildi. Türkiye’ye döndüğü zaman kendini yeniden cezaevinde buldu. Daha sonra çıkan bir afla özgürlüğüne kavuşan Mehmet Akay, kimliksiz bir şekilde Soma’da yaşamaya başladı. Yaklaşık 20 yıldan fazla inşaatlarda kaldı.
Son zamanlarda 4 katlı bir apartmanın ardiyesinde yaşayan Akay’ın şansı, Muhtar Necdet Akbulut’un sahip çıkmasıyla döndü. Muhtar Akbulut, hayatının sonbaharını yaşayan Akay’a kimlik çıkartmak için Manisa Valiliği’ne başvurdu. Şimdi de bir huzurevine yerleştirebilmek için girişimlerde bulunuyor. Akbulut, Soma Kaymakamı Abdülkadir Aktaş’a yaşlı adam hakkında bilgi vererek yardımını istedi. Kaymakam Karataş da huzurevine yerleştirilmesi için talimat verdi. Mehmet Akay şimdi bir taraftan kalacağı sıcacık yuvanın, diğer yandan da kimliğine kavuşmanın umuduyla haber bekliyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir