POLİTİKA - 02 Mart 2012 Cuma 15:02

ERDOĞAN, KENDİSİNİ DAVET EDEN YAŞLI KADININ EVİNDE ÇAY İÇTİ

A
A
A
ERDOĞAN, KENDİSİNİ DAVET EDEN YAŞLI KADININ EVİNDE ÇAY İÇTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar’da cuma namazını kıldıktan sonra aracına binerken kendisine, "Sayın Başbakanım bir de bizim çayımızı için" diye seslenen yaşı bir kadını kırmayarak evinde çay içti.
Başbakan Erdoğan, cuma namazını Üsküdar’daki Nalçalı Halil Dergahı ve Camii’nde kıldı. Erdoğan’ın camiye gelişi nedeniyle çevrede geniş güvenlik önlemi alındı. Cami çevresindeki binaların çatılarına ve balkonlarına keskin nişancılar yerleştirilirken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu ve Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara da aynı camide namaz kıldı. Erdoğan cuma namazının ardından Üsküdar Belediyesi ve İl Özel İdaresi
tarafından restore edilen Nalçacı Dergâhı ve Haziresi’ni gezdi. Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nden gelen avizelerin de takılı olduğu dergahı ziyareti sırasında Erdoğan’a iki adet tablo hediye edildi. Erdoğan, daha sonra aracına doğru giderken caminin hemen karşısındaki bir binadan yaşlı bir kadın, "Sayın Başbakanım bir de bizim çayımızı için" diye seslendi. Bunun üzerine Başbakan Erdoğan, kadını kırmayarak evine gitti. Erdoğan’ın eve girişi sırasında vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle izdiham yaşandı. Yaklaşık
yarım saat içerde kalan Erdoğan, daha sonra çıkışta vatandaşlara el sallayarak sohbet etti. Başkan Kadir Topbaş’la da ayaküstü sohbet eden Erdoğan, daha sonra Üsküdar’dan ayrıldı.
Erdoğan’ı evinde konuk eden 57 yaşındaki Ünzile Özüm, "Ben şansımı denedim. Ama geleceğini hiç tahmin etmiyordum. Çayımız hazırdı ancak o çaydan içmedi. Kendi çayı vardı, ondan yaptık ve ikram ettik. Günlük hayattan konuştuk" dedi.
Özüm, Erdoğan’a emekli maaşlarında iyileştirme yapılmasını istediklerini belirttiğini söyledi. Erdoğan’ın evlerinin kendi evleri olup olmadığını sorduğunu anlatan Özüm, "Ev bizim" cevabı üzerine de Başbakan’ın, Üsküdar gibi bir yerde ev sahibi olmanın çok güzel bir şey olduğunu söylediğini anlattı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir