YEREL HABERLER - 02 Mart 2012 Cuma 12:16

ZİLE BELEDİYESİ`NİN 1 MİLYON TL TASARRUF HEDEFİ

A
A
A
ZİLE BELEDİYESİ`NİN 1 MİLYON TL TASARRUF HEDEFİ

Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, "2013 yılında yapılacak içme suyu göleti tamamlandığında 1 milyon TL belediyemizin kasasında kalacak" dedi.
Tokat’ın Zile ilçesine yapılması planlanan Dereboğazı Şehir İçme Suyu Göleti ve Süreyyabey Barajı Zile kapalı sulama kanalının 2013 yılında faaliyete geçmesi hedefleniyor. Zile’de içme suyu kuyularının düşük kotta olduğunu belirten Başkan Vidinel, elektrik enerjisi kullanarak depolara su verebildiklerini söyledi. Bunun belediyeye maliyetinin ise yılda 1 milyon TL elektrik bedeli olduğuna dikkat çeken Başkan Vidinel, "2013 yılında yapılacak içme suyu göleti tamamlandığında 1 milyon TL belediyemizin kasasında kalacak. Halkımıza farklı hizmetler olarak dönecek, ayrıca Zile’mize arıtılmış su vereceğiz. İkinci büyük yatırım olan Süreyyabey Barajı Zile kapalı sistem sulama kanalları yapımı yine 2013 yılında tamamlanacak. Zile arazisinin yüzde 90’ını sulayacak olan bu sistem, Zile’de rekolteyi, üretimi artıracak, çiftçimiz ve esnafın daha çok kazanacak. Bu büyük projenin uygulamaya konulmasıyla köylerimizden, büyük kentlere göç engellenecek" dedi.
AK Parti hükümetinin hizmetleriyle Zile’nin geliştiğini belirten Başkan Vidinel, projelere destek veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Tokat Milletvekilleri, DSİ Bölge Müdürlüğü, DSİ İl Müdürü Mehmet Karaca, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Güzel, meclis üyeleri ve tüm bürokratlara teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Fuat Erdal’dan, play-off başarısına tebrik mesajı Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, TFF. 3. Lig’de play-off oynamaya hak kazanan Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü’nü tebrik etti. TFF 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü, bugün tamamlanan son hafta mücadelelerinde, deplasmanda karşılaştığı Hacettepe 1945’i 1-0’lık skorla mağlup etti. Eskişehir ekibi bu skorla beraber topladığı 39 puanla ligi 6. sırada tamamladı. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, yayınladığı bir mesajla futbolcuları, teknik ekibi, taraftarları ve emeği geçenleri kutladı. Fuat Erdal mesajında, "Türk yükseköğretimine birçok ilki kazandıran üniversitemiz, kuruluşundan itibaren eğitim, araştırma ve sanat alanında olduğu gibi spor alanında da ülkemize önemli katkılar sunmuştur. Üniversitemiz modern tesislerinde öğrencilerimize, akademik ve idari personelimize çok çeşitli branşlarda düzenli spor yapma imkanı sunarak bugüne kadar farklı branşlarda 16.000’in üzerinde sporcu yetiştirmiş ve ne mutlu ki ülkemize 800’ün üzerinde de millî sporcu kazandırma başarısı göstermiştir. Buradan şunu ifade etmek isterim ki Anadolu Üniversitesi, sağlıklı bir yaşam için sporu yaşam biçimi haline getirmeyi başarabilmiş, aktif bir spor kültürü oluşturabilmiş üniversiteler arasında en ön sıralarda yer almaktadır. Geçtiğimiz yıl 3. Lig’e çıkan futbol takımımızın bir ilk sezonda play-offlara kalma başarısı göstermesi bizleri çok mutlu etti. Tüm taraftarlarımızı, sporcularımızı, teknik ekibimizi, kulüp yönetimimizi ve emeği geçen herkesi kutluyorum. Karşıyaka maçında takıma başarılar diliyorum" dedi.