YEREL HABERLER - 02 Mart 2012 Cuma 13:21

HIRSIZ BU SEFER SERT KAYAYA ÇARPTI

A
A
A
HIRSIZ BU SEFER SERT KAYAYA ÇARPTI

Muğla’nın Ortaca ilçesinde evine giren iki kadın şüpheliden birisini yakalamayı başaran ev sahibi, zanlıyı polise teslim etti.
Edinilen bilgiye göre; Ortaca merkez Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan apartmanın 5. katındaki evinde yalnız başına bulunan S.A., ev işleriyle uğraştığı sırada bir anda evin içerine giren ve daha önceden tanımadığını iki kadınla karşılaştı. Kadınların evine hırsızlık amacıyla girdiğinden şüphelene kadın, bağırtarak alt katta oturan kayınvalidesinin yanına inen eşi Y.A’dan yardım istedi. Eşinin çığlıkları üzerine üst kata çıkan Y.A., şüpheli kadınlardan birisini yakalamayı başarırken, kapının da açık kalmasını bilen diğer şüpheli kaçmayı başardı.
Polis ekiplerine teslim edilen A.Y. (28) isimli şüpheli bayanın farklı suçlardan 40’a yakın sabıkasının olduğu anlaşıldı. İfadesi alınan şüpheli, Ortaca Adliyesine sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Soğuğa aldırış etmedi, kar altında denizde yüzdü Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde soğuk ve karlı havaya aldırış etmeyen vatandaş denize girerek yüzdü. İnebolu ilçesinde yaşayan 54 yaşındaki Saim Gürel, kar yağışı altında denize girerek yüzdü. Hava sıcaklığının 1, deniz suyu sıcaklığının ise 6 derece olduğu havaya aldırış etmeyen Gürel, kalın kıyafetler giymiş arkadaşlarının gözü önünde önce karların üzerine uzandı, ardından denize girerek kulaç attı. Soğuk havanın etkili olduğu günlerde denize girdiğini ifade eden Gürel, "Bu karlı günü kaçırmak istemedik. İnebolu’da yıllar sonra güzel bir kar yağdı. Şu anda şehir merkezi bile beyaz örtüyle kaplandı. ’Denizden kar yağarsa doldurur’ diye tabir vardır. Bizde de denizden yağdı, doldurdu. Bütün İnebolu karlı, bizler de bu karlı havada denize girmesek olmazdı. Ben, açık deniz yüzücüsüyüm. Kış aylarında da yüzüyoruz. Şu anda hava sıcaklığı 1 derece gibi, deniz suyu ise 6-8 derece civarında. Bizler yaz kış denize giriyoruz. Soğuk suyunda şifa olduğuna inanıyoruz. İnebolu, İstiklal madalyalı tek ilçedir. Şehit Şerife Bacı’nın torunları oluyoruz. Şehit Şerife Bacı ve atalarımız, kar kış demeden İnebolu’dan cephaneleri Kurtuluş Savaşı’nda kağnılarla taşıdılar. O büyük mücadeleyi verdiler, Allah hepsinden razı olsun. Bizler de dayanıklılığımızı göstereceğiz. Bu suya gireceğiz" dedi. Soğuk suyun şifa ve sağlık olduğunu söyleyen Gürel, "Buradan bütün yüzücü arkadaşlarıma selam gönderiyorum. Arkadaşlar İstanbul Boğazı’nda güzel yüzün ama İnebolu’da güzel. Herkesi İnebolu’ya bekleriz" diye konuştu.