YEREL HABERLER - 02 Mart 2012 Cuma 18:17

TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER MERKEZİ`Nİ BELEDİYE İŞLETECEK

A
A
A
TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER MERKEZİ`Nİ BELEDİYE İŞLETECEK

Afyonkarahisar’da inşa edilmesi planlanan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezi’nin Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılacağı, işletmesinin ise belediye tarafından yürütüleceği bildirildi.
Afyon Konağı ile mezarlık civarındaki 45 bin metrekarelik alana yapılması düşünülen, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezi hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, projenin hayata geçmesi ile birlikte Afyonkarahisar’ın tarihi bir hizmete daha şahitlik edeceğini belirtti.
Çoban, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezi’nin yapılması için belediyeye ait arazinin ifraz edileceğini kaydetti. Çoban, projeye Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun çok ciddi destek verdiğini söyledi.
Projenin çevreci bir proje olduğunu dile getiren Burhanettin Çoban, şu ifadelere yer verdi: "Kendi elektriğini kendisini üreten, arıtma tesisleri olan ve fazladan ürettiği elektriği sisteme verecek şekilde dizayn edilmiş bir yapı. Merkezin açık alanında; tıbbi ve şifalı bitkiler, kapalı alanında; bu bitkilerin tohumları yetiştirilecek. Burada aklınıza gelen her türlü bitki yetiştirilip satılacak. Ayrıca çiçeklerin suyu veya yağı çıkartılıp, şişelenerek satılabilecek."
Tesisi Orman Genel Müdürlüğü ile beraber yapacaklarını anlatan Çoban, şöyle dedi: "Biz yerini vereceğiz, binayı Orman Genel Müdürlüğü yapacak. Projenin 2 ila 3 milyon liraya mal olması bekleniyor. Bu paranın yüzde 90’nı Orman Genel Müdürlüğü, yüzde 10’nu ise biz karşılayacağız. Tamamlandıktan sonra da belediyemiz tarafından işletilecek. Merkezde, süs havuzları, sera, konferans salonu, laboratuar, teşhir merkezleri, yemek salonları bulunacak."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Psikolog Atasever: “Toplumumuzda herkesin bir psikoloğu olmalı”’ Erzurum’da hizmet verecek olan tam teşekküllü ’oyun terapi odalı’ psikolojik danışmanlık merkezinin açılışına yoğun ilgi oldu. Psikolog Şeyda Atasever tarafından açılan psikolojik danışmanlık merkezinin Erzurum’da önemli bir boşluğu dolduracağı ifade edildi. Psikolog Şeyda Atasever’in büyük destekçisi anne Ayşe Atasever ve baba Avukat Enver Atasever, ’Biricik evladımız, kızımız Şeyda’nın psikolog hizmeti vermesinden dolayı çok onurlu ve gururluyuz. Erzurum’a hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştular. Atasever ailesi kurdela kesiminden sonra, konuklarına ikramlarda bulunurken, psikolojik danışmanlık merkezinin hayırlı olmasını temenni ederek davetlilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektiler. “Toplumumuzda herkesin bir psikoloğu olmalı” Psikolog Şeyda Atasever, hem çocukların hem de yetişkin ergenlerin daha fazla psikoloğa ihtiyacı olduğunu ifade ederek, “Son yıllarda dünya genelinde insanlar psikolojik ve sosyolojik olarak sıkıntılı süreçlerden geçti. Artık bu süreçte insanlar fizyolojik hastalıkları gibi aynı şekilde psikolojik sorunlarını da rahatça anlatmaya ve danışmaya başladılar. İnsanlar psikolojik hastalıklılarını artık normalleştirmeye başladılar. Özellikle merkezimizde çocuklar, ergenler ve yetişkinler için psikolojik danışmanlık hizmetleri vermeye başladık.” dedi. “Bu bir eksiklik, bir ayıp değil” Sadece özel ihtiyaç sahibi çocuğa sahip ailelerin değil, toplumda herkesin bir psikoloğu olması gerektiğini ifade eden Atasever, “Çünkü uzman biriyle içimizdekileri dertleşmek, güncellemelerimizi yapmak, ağlayamadığımız şeyler için ağlamak, ruhsal anlamda biraz daha güçlenmek ancak psikolojik destekle mümkün olur. Özel çocukların neyi yapabildiklerini, neyi yapamadıklarını anlamak özümseyebilmek ve kendi yol haritalarının doğru kurabilmeleri, çizebilmeleri için psikolog şart. Bu bir eksiklik, bir ayıp, bir etiket değil. Artık bence psikoloğu olmayan etiketlenmeli. Çünkü öyle zamanlardan geçiyoruz.” diye konuştu.