YEREL HABERLER - 03 Mart 2012 Cumartesi 17:39

KIZILTEPE`DE AÇILAN OKUMA YAZMA KURSUNA İŞİTME ENGELLİLERDEN BÜYÜK İLGİ

A
A
A
KIZILTEPE`DE AÇILAN OKUMA YAZMA KURSUNA İŞİTME ENGELLİLERDEN BÜYÜK İLGİ

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan işitme engellilere yönelik okuma yazma kursu büyük ilgi görüyor.
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından işitme engelilere yönelik okuma yazma kursu açıldı. Mardin’de ilk defa açılan kursa engelliler yoğun ilgi gösterdi. Daha önce okuma yazma belgesi almak için Diyarbakır’a giden engelliler, ilçelerinde kurs açılmasından memnun olduklarını söyledi.
İlk olarak 14 engellinin başvurduğu kursun 180 saat süreceğini ifade eden Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hadi Gökdemir, daha önce kurs için Diyarbakır’a gitmek zorunda kalan çok sayıda ailenin merkezlerine başvurduğunu söyledi. Gökdemir, Bu yıl 200’den fazla kurs açtıklarını belirterek, "Ancak bizi en fazla sevindiren ve duygulandıran bu kursumuz olmuştur. Bu kursumuz sonucunda engelli kardeşlerimiz 1 kademe ve 2 kademe okuma yazma belgesi alacaklardır. Bu 2 kademe belgesi ilkokul diploması yerine geçmekte.
Bu vatandaşlarımız daha sonra bu belge ile devlet dairelerinde çalışma imkanları kazanacaktır" şeklinde konuştu.
Engelli bireylerin normal bireylerden farkı olmadığını ifade eden öğretmen Ayşegül Akpunar, "Öğrenme çağını geçmiş 16 yaş ve üzeri gençler var. Normal bireylerden bir farkları yok. İşitme engelli bireyler normal bireyler gibiler. Bizim yaptığımız şey işaret dili artı doğal işitsel, sözel yöntem. Hızla da ilerliyoruz. Sadece toplumun bakış açısına göre bu gençler ve bireyler öğrenemez gibi bir bakış açısı var ama öğrenebiliyorlar. Toplumda her birey okuma yazma biliyor. İşitme engelli bireylerin de
bilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Kızıltepe’de böyle bir kursun açılmasının sevindirici olduğunu ifade eden Kadir Üründü ise kursta engelli vatandaşların kendilerini geliştirdiklerini aktardı. Üründü, bu gelişime şahit olduklarında kendilerinin de sevindiğini ifade etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir