YEREL HABERLER - 03 Mart 2012 Cumartesi 13:34

SELAMET VE KOBANER’DEN TARIM İŞÇİLERİ VE DEPREMZEDELERE ZİYARET

A
A
A
SELAMET VE KOBANER’DEN TARIM İŞÇİLERİ VE DEPREMZEDELERE ZİYARET

Adana Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Neslihan İpek Kobaner, Adana’nın Karataş İlçesi’ne bağlı Tuzla beldesindeki tarım işçisi ve depremzede aileleri ziyaret etti.
Gezi programlarına Karataş Kaymakamını ziyaret ederek başlayan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Neslihan İpek Kobaner ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, ardından Belediye Başkanı Fatih Balıkçı ile bir araya gelerek ilçenin durumuyla ilgili bilgiler aldı.
Karataş Kaymakamı Mustafa Kılıç ve Belediye Başkanı Fatih Balıkçı’nın da katıldığı program kapsamında Müdür Kobaner ve Selamet, Van depreminden kaçarak Adana’ya gelen vatandaşların ikamet ettikleri Maliye tesislerinde barınan vatandaşları ziyaret ederek sorunlarını dinlediler. Heyet, ardından Tuzla’daki tarım işçilerini ve ailelerinin yaşadığı çadır kentte incelemelerde bulundu. Yolların mucurla kaplandığını, çocuklara yönelik mini park yapıldığını, temel ihtiyaçları olan banyo ve tuvaletlerin yapıldığını gören ve vatandaşlarla sohbet eden heyet, eksikliklerin giderilmesi için de çalışmalar başlatılacağını söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Vezirköprü’de IPARD III Programı Hibe Destekleri bilgilendirme toplantısı düzenlendi Samsun’un Vezirköprü ilçesinde yatırım yapmak isteyen üretici ve girişimcilere yönelik IPARD III Programı Hibe Destekleri bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Vezirköprü Karma Organize Sanayi Bölgesi (OSB) iş birliğinde Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen programda, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Samsun Koordinatörlüğü uzmanları tarafından katılımcılara destek programları hakkında bilgi verildi. Toplantıda konuşan TKDK Samsun Müdürlüğü İletişim Uzmanı Serhat Taş, IPARD III Programı kapsamında 2026 yılı çağrı takviminin açıklandığını belirterek, tarım, hayvancılık, gıda işleme ve kırsal kalkınma alanlarında yatırım yapmak isteyen girişimcilere önemli oranlarda hibe desteği sağlanacağını ifade etti. Taş, 2026 yılı içerisinde çıkılması planlanan çağrılar kapsamında tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar, tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ile pazarlanmasına yönelik yatırımlar, kırsal alanda kamu altyapı yatırımları ile çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme başlıklarında başvuruların kabul edileceğini söyledi. Bilgilendirme toplantısına Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdülkadir Fişekci’nin yanı sıra üreticiler, çiftçiler ve girişimciler katıldı.