YEREL HABERLER - 04 Mart 2012 Pazar 09:09

MUDANYALI ÖĞRENCİLERDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA YARDIM

A
A
A
MUDANYALI ÖĞRENCİLERDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA YARDIM

Bursa’nın Mudanya ilçesine bağlı Akköy, Yörükali ve Çepni köylerinde ilköğretim öğrencileri, topladıkları kıyafet ve oyuncakları Van’daki depremzede öğrencilere gönderdi.
Yörükali Köyü İlköğretim Okulu’nda görev yapan öğretmen Hümeyra Turgut, arkadaşının Van’ın Karakoç İlköğretim Okulu’na tayin edilmesinden sonra civar köylerdeki okullardan da yardım isteyerek 25 koli kıyafet ve oyuncak toplayarak deprem bölgesine gönderdi. Turgut, civar köylerin okulları Çepni ve Akköy ile de temasa geçerek, topladıkları 25 koli kışlık kıyafet ve oyuncağı Van’ın Karakoç Köyü İlköğretim Okulu’na gönderdi.
Eşyaların gönderilmesini Mudanya AK Parti ilçe teşkilatı üstlendi. Deprem sonrasında okumak isteyen öğrencilerin zor kış şartlarındaki durumunun içler acısı olduğunu belirten AK Parti ilçe Başkanı Kadir Kahraman, "Bu duruma kayıtsız kalmamız mümkün değildi. Diğer köylerimizdeki okullarında katkılarıyla oradaki çocukların kullanabileceği giyecek ve oyuncakları toplayarak gönderdik. Denizde bir damla olan bu yardımlarımızın diğer köylerimize örnek olmasını ve onların da bu kış şartlarında Van’da zor durumda olan çocuklarımıza yardım etmelerini umuyorum" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir