GENEL - 05 Mart 2012 Pazartesi 11:39

KÜRE`DE DÜĞÜN SALONUNUN ÇATISI ÇÖKTÜ

A
A
A
KÜRE`DE DÜĞÜN SALONUNUN ÇATISI ÇÖKTÜ

Kastamonu’nun Küre ilçesinde, belediye başkanlığına ait ilçe girişinde bulunan düğün salonunun çatısı göçtü. Ayrıca, göçme nedeniyle yan duvarlarda tahribat meydana geldi.
Küre ilçesinde tek düğün salonu olan belediye düğün salonu, iki metreye yakın kar yığınını taşıyamadı ve saçak kısmı çöktü. Yine Küre ilçe merkezide bulunan bazı evlerin çatı kısımları da aşırı yağan kara dayanamayarak çöktü. İlçede aşırı yağan kar yağışı nedeniyle çatılar temizlenmeye başlandı, evlerin ve işyerlerinin çatılarının göçmemesi için tedbir alındı.
Ağır kış şartlarını daha önce 1993 yılında bir kez daha yaşadıklarını belirten Küre Belediye Başkanı Kamil Aydınlı, "O günlerde elektrik olmadığı için fırınlar ekmek yapamadı ve ekmek ilçemize helikopterle havadan bırakıldı. Bu yılda ilçemizde çok ağır kış şartları yaşıyoruz. Bu yüzden ilçemizin tek düğün salonu yağan kara dayanamayarak çatısı göçtü. Düğün salonumuzun üstü uzay çatı olduğu için fazla yağan kara dayanamadı" dedi.
Zararlarının büyük olduğuna dikkat çeken Aydınlı, şunları söyledi: "Şu an 250-300 bin TL zarar olduğunu tahmin ediyoruz. Zararımızın ne kadar olduğu yapılan tespitlerimiz sonrasında netlik kazanacak. Ayrıca, düğün salonumuzun çatısının göçmesinden dolayı duvarlarda patlama ve tahribat oluştu. Çok üzgünüz. Ağır kış şartları nedeniyle masrafımız ilçe olarak çok büyük oranlarda. Şu ana kadar can kaybının olmaması en büyük sevincimiz, ama zararlarımızda en büyük üzüntümüz. Şu an dokunsalar, bir söz
söyleseler ağlayacak durumdayım. Çatının yapısının uygun olmaması sebebiyle aldığımız önlemlerinde fayda etmediği görüldü. Artık, yapacak bir şey yok. Havalar düzeldiğinde onarılacak. Daha önce ilçenin tek küçük sanayisi tamamen yanmış bir çöp bile kurtaramamıştık. Küçük sanayimizi de belediye olarak onardık ve şu an çalışır vaziyete koyduk. Küçük sanayimizden sonra ikinci felaketi düğün salonunda yaşadık. İlçe olarak çok üzgünüz."
Küre merkezinde 2 metre olan kar kalınlığı yüksek kesimlerde de 3 metreye yanaştı. Küre’ye bağlı 34 köy yolu tamamen kapandı. Anayollarda karayolları ekipleri aralıksız kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Küre’de görevliler, zincirsiz, çekme halatı olmadan yola çıkanları uyarıyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir