ASAYİŞ - 05 Mart 2012 Pazartesi 15:40

ŞİFRELİ ŞEBEKEYE OY ÇOKLUĞUYLA 18 TAHLİYE

A
A
A
ŞİFRELİ ŞEBEKEYE OY ÇOKLUĞUYLA 18 TAHLİYE

Bursa’da maddi durumları iyi olmayan küçük kız çocuklarını arkadaş ve sevgili maskesiyle kandırıp uyuşturucuya alıştırarak fuhşa sürükledikleri iddia edilen ve aralarında tutuksuz yargılanan bir zabıta komiserinin de bulunduğu 39 kişiden 18’i tahliye edildi.
3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde "uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak veya sağlamak, çocuğun nitelikli cinsel istismarı, çocukları fuhşa teşvik etmek veya fuhşa aracılık etmek, suç işlemek için örgüt kurmak, kurulan örgüte üye olmak" suçlarından haklarında dava açılan 18’i tutuklu toplam 39 sanık, ilk kez hakim karşısına çıktı. Şebekenin lideri olduğu iddia edilen ve üyelerini çektiği özel video görüntüleriyle tehdit etmekle suçlanan B.Ş. duruşmada, emniyette alınan ifadesini kabul etmediğini söyledi.
Yaşı küçük çocuklar sebebiyle gizli yapılan duruşmada B.Ş., "Benim ortada fuhuş amaçlı suç örgütü olduğundan haberim yoktur. Bu tamamen emniyetin kurgusudur. Mağdurlardan bazılarını tanıyorum. Bunları kesinlikle para karşılığı erkeklere pazarlamam söz konusu değildir. Ben uzun süredir bar ve kafe işletmeciliği yapmaktayım. Hiçbir mağdura karşı zor ve tehdit uyguladığım doğru değildir. Ayrıca kimsenin uygunsuz görüntülerini çekip, şantaj da yapmadım. Bana iftira atılıyor. Ayrıca ben hiçbir mağdura
uyuşturucu temininde de bulunmadım. Hakkımda bunu iddia eden kimse de yoktur. Neden böyle bir dava açıldığını da bilmiyorum" dedi.
KOMİSER İLK KEZ KONUŞTU
Tutuksuz sanıklardan Osmangazi Belediyesi Zabıta Komiseri S.O. ise, "Ben suçlamaları kabul etmiyorum. Yaşı küçük mağdurelerin para karşılığı erkeklere pazarlanması için kurulmuş bir örgütten ise haberim yoktur. Böyle bir suç örgütüne de hiçbir şekilde yardım etmiş değilim. Ben olay tarihinde bir arkadaşımla bir bara eğlenmek için gitmiştim. Mağdureler C.B. ve E.G. ile bu barda tanıştık. Birlikte bir iki saat oturup içki içtik. Konuşmalar sırasında mağdureler kalacak evlerinin olmadığını söyledi.
Yanımdaki erkek arkadaşım kendisinin bekar bir arkadaşı olduğunu ve evinin müsait olduğunu, isterlerse birlikte oraya gidip kalabileceğimizi söyledi. Onlar da kabul etti. Hep birlikte bu eve gittik. Mağdureler aşırı alkol aldıkları için sarhoş olmuşlardı. Ben 5-10 dakika burada kaldıktan sonra ayrılıp kendi evime gittim. Hiçbir şekilde cinsel bir ilişkim olmadı. Suçsuzum" diye konuştu.
Diğer sanıklar da haklarındaki iddiaları yalanlayarak beraatlerini istedi.
İLK DURUŞMADA 17 TAHLİYE
Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, mevcut delil durumu, sanıkların ifadelerinin alınmış olması ve suçun vasfının değişme ihtimalini göz önünde bulundurarak sanıklardan A.K., S.Ü., F.Ç., Y.Ç., O.H., B.G., E.Y., A.T., N.D., Ş.Ş., B.Ş., E.K.C., S.K., E.M., Ü.N., G.Ö., S.K. ve İ.K.’nin tahliyesine karar verdi. Hakimlerden biri ise S.Ü., G.Ö. ve Ş.Ş. dışındaki 14 sanığın tahliye edilmemesi gerektiği yönünde görüş bildirdi. Ayrıca duruşmaya mağdur olarak katılması beklenen 18 kişinin zorla
getirilmesine karar verildi. Duruşma, eksiklerin tamamlanması için ertelendi.
Ekiplerin 3 ay önce gerçekleştirdiği operasyonda onlarca kişi gözaltına alınmış, şebekenin polise yakalanmamak için kendi aralarındaki telefon görüşmelerinde şu şekilde şifreli konuştukları ortaya çıkmıştı:
"Trafik yapmak (Fuhuş yapmak), Model (Bayanın yaşı), Araba (Fuhuş yapacak bayan), Domates (Uyuşturucu hap), Garaj (Fuhuş evi), ST (Sponsor müşteri), Çözmek (Ayarlamak), Asyap (Şifreli konuşmak), Şeker (Uyuşturucu hap), Su yakalatmak (Silah yakalatmak), Kamil (Müşteri), Sarma sarmak (Esrar Sarmak), Anneni ara (Fuhuş amaçlı arayan müşteriye aracı olmak), Koli (Müşteri), Uskumru, lüfer (Yeni sermaye bayan)"
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.