YEREL HABERLER - 05 Mart 2012 Pazartesi 11:45

KANDIRA SAHİLLERİNİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

A
A
A
KANDIRA SAHİLLERİNİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kandıra’daki tatil yerlerinin cazibesini arttırmaya yönelik çalışma başlatıyor.
Büyükşehir Belediyesi bu amaçla yaz aylarında on binlerce vatandaşın tatilini geçirdiği Kumcağız, Kerpe, Kefken ve Cebeci’de cadde ve sokak çalışmaları yapacak. Kandıra kıyılarındaki şirin tatil mekanları modern hale getirilerek tatilcilerin iyi bir yaz sezonu geçirmeleri sağlanacak.
Büyükşehir Belediyesi, Kefken’de, Cebeci ve civarındaki sahil şeridine ulaşımda önemli olan Cumhuriyet Caddesi ile birlikte 12 sokağı elden geçirecek. Çalışmalar Kerpe’de 20 sokak bir cadde, Kumcağız’da 18 sokak ve Mithatpaşa Mahallesi’nde de 13 sokakta parke ve bordür çalışması yapılacak. Bu çalışmalar Cebeci’de 7 cadde ve 40 sokakta gerçekleştirilecek.
Kandıra’nın tatil mekanlarını renklendirecek olan cadde ve sokakların üst yapı çalışmalarında 90 metreküp kazı yapılacak. Tüm sahil beldelerinde 186 bin metrekare parke, 50 bin metrekare bordür, 50 bin metrekare yağmur suyu oluğu, 30 bin ton da alt temel malzemesi kullanılacak. Çalışma kapsamında 433 tane altyapı bacasının yükseltilmesi yapılacak.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kandıra sahillerinde yapacağı bu çalışmalar için ihale gerçekleştirecek. İhaleler Cebeci için 19 Mart 2012’de saat 09.00’da, Mithatpaşa Mahallesi ve Kefken için 16 Mart 2012 saat 10.30’da Kerpe ve Kumcağız için ise 16 Mart 2012 saat 09.00’da Büyükşehir Belediyesi ihale salonunda işi yapacak firmanın belirlenmesi için ihale yapılacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir