YEREL HABERLER - 05 Mart 2012 Pazartesi 16:04

GİRESUN LİMANI’NDA MONTAJLANAN PETROL ARAMA PLATFORMU GÜNDE 12 BİN TL GİRESUN EKONOMİSİNE GİRDİ SAĞLIYOR

A
A
A
GİRESUN LİMANI’NDA MONTAJLANAN PETROL ARAMA PLATFORMU GÜNDE 12 BİN TL GİRESUN EKONOMİSİNE GİRDİ SAĞLIYOR

Giresun’da inşa edilip Ukrayna’ya gidecek olan B-312 petrol arama sondaj platformunun iki ay içerisinde tamamlanacağı, ardından yeni platform inşaatlarının süreceği belirtildi.
Giresun’da yaklaşık 4 aydır inşası devam eden sondaj platformunun önemli bir istihdama da katkı sağladığını belirten Şantiye Şefi Okyanus Orhon, toplamda çalışmakta olan 180 personelden 60 tanesinin Giresunlu olduğunu söyledi. Şantiye Şefi Orhon “Giresun’da yaklaşık 4 ay önce inşasına başlamış olduğumuz B312 petrol arama sondaj platformu mayıs ayı ortalarında tamamlanacaktır. 7 gün 24 saat 3 vardiya halinde zamanında tamamlanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu platformun tamamlanmasının ardından 6 platform daha Giresun’da montaj için gelecektir” dedi.
Montajlaşan platformun Giresun ekonomisine önemli katkı sağladığını ve istihdama olanak sağladığını da kaydeden Orhon “Mevcut platformda çalışmakta olan 180 personelin 60 tanesi Giresunlu’dur. Her gün otel, malzeme, yeme içme gibi giderler için 12 bin TL Giresun ekonomisine girdi sağlanmaktadır. 2012-2015 yılları arasında 6 adet daha platformun Giresun’da yapılacağını dünürsek yaklaşık 5 milyon TL Giresun ekonomisine girdi sağlanacaktır” diye konuştu.
Öte yandan Karadeniz’de petrol aramak için Ukrayna tarafından kullanılacak olan Panama bandıralı “B-312 Seadrill West Juno” platformu 4 ay önce Giresun Limanı’na getirilmişti. Büyüklüğü nedeniyle İstanbul Boğazı’ndan geçemeyen platformun bazı parçaları Singapur’da sökülerek Giresun Limanı’na gönderilmişti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.