YEREL HABERLER - 05 Mart 2012 Pazartesi 16:15

İL ÖZEL İDARESİ`NDEN 112`YE 7 AMBULANS

A
A
A
İL ÖZEL İDARESİ`NDEN 112`YE 7 AMBULANS

Samsun İl Özel İdaresi tarafından alınan 7 ambulans, 112 Acil Servis Başhekimliği’ne teslim edildi.
Ambulanslar için Cumhuriyet Meydanı’nda anahtar teslim töreni düzenlendi. Törene Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Süleyman Yarayan, İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Karakurt, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, "Sahada gezdiğim süre zarfında büyük ilçelerde ambulans eksikliğini hissettik. Bunu İl Özel İdaresi’nin görmesi ve ihtiyacımızı gidermesi bizi çok mutlu etti" dedi.
Samsun’un ihtiyaçlarına devamlı karşılık vermeye çalıştıklarını belirten İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Karakurt, "Bizler, İl Genel Meclisi’nde çok uyum içersindeyiz. Şehrimizin ihtiyaçları bize iletildiğinde her zaman karara bağlamaya çalışıyoruz. Samsun, ’sağlık kenti’ iddiasıyla ortaya çıkmış bulunuyor. Bu bakımdan özel sektörlerin yatırımları çok önemli. Bizler de Özel İdare kaynaklarının bir parçasını tamamlamasını arzuladık. İl Sağlık Müdürümüz Mustafa Kasapoğlu’nun teklifini dikkate alarak, ambulanslarımızın alınmasına vesile olduk" diye konuştu.
Sağlığın ihmal edilemeyecek bir hizmet olduğunu ifade eden Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, şöyle konuştu: "Özellikle son yıllarda Sağlık Bakanlığımızın koordinesinde Türkiye’de önemli bir değişim gerçekleşti. Vatandaşa sunulan kalite çok üst noktalara taşındı. Acil vakalara intikal etmek üzere oluşturulan 112 Acil Servisleri de özellikle son yıllarda birçok boyutuyla vermiş olduğu hizmetleri daha üst noktalara taşımak bakımından kendisini geliştirdi. Samsun’a baktığımızda bugün itibariyle 112 Acil hizmetlerinde toplam 32 ambulansımız hizmet vermekte, 2 tane de paletli ambulansımız bulunmaktadır. Bölgeye hizmet vermek üzere konuşlandırılmış olan 1 tane de helikopter ambulansımız var. Samsun’da 2011 yılı içersinde bu alanda hizmet veren sağlık çalışanlarımızın sayısı 416’dır. Bunun 41’i doktor, 48’i sağlık memuru, 175’i acil tıp teknisyeni gibi çeşitli alanlarda hizmet vermektedirler. Özellikle Samsun geneline baktığımızda 10 tane Büyükşehir sınırları içerinde, 18’i de ilçelerle olmak üzere 28 tane 112 Acil istasyonumuz hizmet veriyor. 2011 yılında toplam 63 bin 802 vakaya müdahale edilmiş. Ortalama her olaya müdahale süresi 6.6 dakikadır."
Konuşmaların ardından Vali Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Süleyman Yarayan, İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Karakurt ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, ambulansların anahtarlarını araç sürücülerine teslim etti. Teslim töreninin ardından Vali Aksoy ve beraberindekiler ambulansları incelediler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Niğde’de Altay köyünde Nevruz coşkusu Niğde’de iki gün süren Nevruz Bayramı kutlamalarının ikinci günü, Kazak Türklerinin yaşadığı Altay köyünde düzenlenen renkli etkinliklerle devam etti. Kent merkezinde kortej yürüyüşü ve konserlerle başlayan kutlamalar, Altay köyünde geleneksel göstelerin ön plana çıktığı programlarla taçlandı. Atlı kortej ve mehteran takımı eşliğinde gerçekleştirilen karşılama programıyla başlayan etkinlikte, açılış duası yapıldı. Türk dünyasının ortak kültürel mirasını yansıtan programda birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu öne çıktı. Programda konuşan Niğde Valisi Nedim Akmeşe, Nevruz’un sadece baharın gelişi değil; aynı zamanda yeniden doğuşun, dayanışmanın ve ortak kültürel değerlerin simgesi olduğunu belirterek, "Bu anlamlı günde sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Nevruz, köklü tarihimizden aldığımız güçle birlik ve beraberliğimizi pekiştiren önemli bir bayramdır" dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanı Kürşad Zorlu ise Nevruz’un Türk dünyasının ortak bayramı olduğuna dikkat çekerek, "Nevruz, kadim tarihimizin ayrılmaz bir parçasıdır. Türkiye’nin teklifi ve Türk Devletleri Teşkilatı’nın kabulüyle ortak bir anma ve bayram günü olarak kutlanacak olması son derece anlamlıdır. Bu birliktelik, gönül coğrafyamızda barış ve huzurun teminatıdır. Türkiye’nin teklifiyle, değerli devlet başkanlarının kabulüyle Türk Devletleri Teşkilatı’nın ortak resmi anma ve bayram günü olarak da artık kutlanacaktır. Hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Bütün kurumlarımızla Türk dünyasına karşı yaklaşımımız çok nettir. Biz, gönül coğrafyamızı bir bütün olarak kabul ediyoruz ve nerede olursa olsun kültürel zeminde birliğimizi güçlendirmenin inanıyoruz ki bulunduğumuz her coğrafyada barış ve huzurun temeli olacağına yürekten inanıyoruz" ifadelerini kullandı. Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev de Nevruz’un kardeşliğin en güçlü sembollerinden biri olduğunu vurgulayarak, bu tür organizasyonların geleneksel hale getirilmesinin önemine değindi. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise Niğde’nin köklü tarihine işaret ederek, "Hedefimiz, Nevruz denildiğinde akla Niğde’nin ve Altay Köyü’nün gelmesini sağlamak" diye konuştu. Protokol konuşmalarının ardından Nevruz’un anlam ve önemine ilişkin tanıtım filmi izletildi. Program kapsamında çapan giydirme ve demir dövme gibi geleneksel ritüeller gerçekleştirilirken, Kazak Türk mutfağına özgü lezzetler katılımcılara ikram edildi. Okçuluk ve atlı okçuluk gösterileri ile geleneksel oyunlar büyük ilgi gördü. Günün ilerleyen saatlerinde dans gösterileri ve konserlerle devam eden kutlamalar, ödül ve plaket takdimi ile sona erdi. Programa Niğde Valisi Nedim Akmeşe, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Zorlu, AK Parti Niğde Milletvekili Cevahir Uzkurt, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev ile çok sayıda davetli katıldı.
İstanbul Trendyol Süper Lig: Galatasaray: 1 - Kocaelispor: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 29. haftasında Galatasaray, Kocaelispor’u konuk ediyor. Mücadelenin ilk yarısı Galatasaray’ın 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 26. dakikada sol kanatta Leroy Sane’nin pasında Rigoberto Rivas’a çarpan top Daniel Agyei’nin önünde kaldı. Bu oyuncunun ceza sahasına girip sol çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Uğurcan Çakır’ın kurtarışı sonrası savunmada Sacha Boey meşin yuvarlağı uzaklaştırdı. 28. dakikada sağ kanattan Sacha Boey’in yerden içeri çevirdiği topu savunma uzaklaştırdı. Ceza yayı üzerinde meşin yuvarlağı kontrol eden Gabriel Sara’nın sert şutunda kaleci Serhat topu kurtardı. 30. dakikada sol kanattan Ismail Jakobs’un ortasında, altıpasın gerisinde Leroy Sane’nin yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Serhat’ın sağından ağlarla buluştu. 1-0 Stat: RAMS Park Hakemler: Oğuzhan Çakır, Ceyhun Sesigüzel, Mehmet Kısal Galatasaray: Uğurcan Çakır, Sacha Boey, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Ismail Jakobs, Lucas Torreira, İlkay Gündoğan, Leroy Sane, Gabriel Sara, Roland Sallai, Barış Alper Yılmaz Yedekler: Batuhan Şen, Mauro Icardi, Yunus Akgün, Eren Elmalı, Ahmed Kutucu, Kaan Ayhan, Renato Nhaga, Noa Lang, Wilfried Singo, Mario Lemina Teknik Direktör: Okan Buruk Kocaelispor: Serhat Öztaşdelen, Ahmet Oğuz, Anfernee Dijksteel, Hrvoje Smolcic, Rigoberto Rivas, Mahamadou Sissoho, Manuel Show, Habib Keita, Daniel Agyei, Joseph Boende, Serdar Dursun Yedekler: Gökhan Değirmenci, Bruno Petkovic, Karol Linetty, Deniz Ceylan, Darko Churlinov, Furkan Gedik, Massadio Haidara, Samet Yalçın, Can Keleş, Tayfur Bingöl Teknik Direktör: Selçuk İnan Gol: Leroy Sane (dk. 30) (Galatasaray) Sarı kart: Joseph Boende (Kocaelispor)