YEREL HABERLER - 06 Mart 2012 Salı 17:16

İSTANBUL TİCARET ODASI ŞEHİT ER SEVET AKTAŞ İLKÖĞRETİM OKULU AÇILDI

A
A
A
İSTANBUL TİCARET ODASI ŞEHİT ER SEVET AKTAŞ İLKÖĞRETİM OKULU AÇILDI

İstanbul Ticaret Odası tarafından Malatya’nın Battalgazi ilçesi Alişar köyünde yapılan İstanbul Ticaret Odası Şehit Er Servet Aktaş İlköğretim Okulu’nun açılışı gerçekleştirildi.
Okul açılışına Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, Battalgazi Kaymakamı Abdulmutalip Aksoy, İl Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Bulut ve Şehit Er Servet Aktaş’ın babası Ramazan Aktaş ile İTO üyeleri, belediye başkanları, okul yetkilileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Açılış töreninde bir konuşma yapan Malatya
Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, "Bu eğitim yuvası, Anadolu’nun dört bir yanından İstanbul gibi büyük bir metropolde ticaret ve faaliyetlerini sürdüren iş adamlarımızın Malatya’mıza gösterdiği teveccühün sonucu böyle bir tesisin vücuda getirilmesi ve bu okulun aynı zamanda canını ve kanını bu vatan uğruna feda eden bir şehit erimizin adını taşıyor olması büyük önem taşıyor" dedi.
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, okulun kendileri adına büyük anlam taşıdığına dikkat çekerek, "Hem bir şehidimizin adına yapılan bir okul hem de İstanbul Ticaret Odası’nın Anadolu’da bu okula yapması büyük bir anlam ifade ediyor. Ayrıca okul ihtiyacı olan bir yerde yapılması da ayrıca bir anlam ifade ediyor" ifadelerini kullandı.
İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş da,"Şehitlerimizin isimlerinin ölmemesi lazım. Ve işte bu okuldan yetişecek çocuklar, bu tabelayı gördükleri zaman; bu okulun isminin kimden geldiğini, vatanın ne demek olduğunu, bayrağın ne demek olduğunu, vatan uğruna can vermenin ne demek olduğunu bir defa daha öğrenecekler. İnşallah bu okulda Şehit Er Servet Aktaş gibi vatanını seven, onun için gerekirse canını veren, bu vatana ve millete faydalı evlatlar yetişecektir. İşte bu düşünceyle ve niyetle biz
bu okulları yaptık" diye konuştu.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, İTO’dan bir okul söz daha aldıklarını kaydederek, "Gelecek bilgide. Bizimde bu anlamda eğitime katkıda bir yol olması doğrultusunda İTO’nun yapmış olduğu bu güzel eser için kendilerine yürekten teşekkür ediyoruz. Murat Başkanımın Malatya’ya her gelişinde bir hayır vardır. İnşallah burada ikinci bir okulunda sözünü aldık" ifadelerini kullandı.
İl Milli Eğitim Mehmet Bulut ise, "Geleceğimiz ve eğitim adına yapılan bu yatırımın çok güzel getirileri olacak. Bu çevredeki çocuklarımız daha nezih bir ortamda eğitim görecekler. Malatya’mızda bugüne kadar hayırseverlerin katkılarıyla 74 tane okul, 911 tane derslik yapmış bulunuyoruz" şeklinde konuştu.
Okul’da eğitim gören öğrencilerden Mustafa Karaaslan’da İstanbul Ticaret Odası’na teşekkür eden bir konuşma yaptı. Karaaslan, "Şüphesiz ki, bu okul bizim için büyük bir mutluluk demek. Bu güzel yuvayı bize sunan İstanbul Ticaret Odası’na sonsuz teşekkürler sunuyoruz" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş’a teşekkür plaketi sundu. Plaket sunumunun ardından okulun açılışı gerçekleştirildi. Sınıfların gezilmesi ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından okul açılış töreni sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Orman İşletme Müdürlüğü’nde ait depodaki patlamada hayatını kaybeden çalışan defnedildi Sakarya’nın Akyazı ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait depoda boya varilinin patlaması neticesinde ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatın kaybeden Selçuk Yılmaz, son yolculuğuna uğurlandı. Defin sırasında Yılmaz’ın oğlunun mezar başında ağlayarak su dökmesi yürekleri burktu. Yongalık Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait depoda 6 Mayıs günü meydana gelen olayda, ağaç damgalamada kullanılan boyanın bulunduğu varil patladı. Olayda Selçuk Yılmaz, F.Y. ve A.K. çeşitli yerlerinden yanarak yaralandı. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Bölgeye gelen itfaiye ekipleri, patlamanın ardından çıkan yangına müdahale etti. Yaralılar ise Akyazı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenilen Selçuk Yılmaz ve F.Y., ilçe hastanesindeki müdahalelerinin ardından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne (SEAH) sevk edildi. Buradaki tedavisinin ardından Yılmaz, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Yanık Merkezi’nde tedavi altına alındı. Yılmaz, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Hastane işlemleri sonrasında 3 çocuk babası Yılmaz’ın cenazesi, Orman İşletme Müdürlüğü’nde yapılan tören sonrasında Yeşildirek Cami’nde kılınan namazın ardından defnedildi. Defin sırasında Yılmaz’ın oğlunun mezar başında ağlayarak su dökmesi ise yürekleri burktu.
Bursa Atış Yapı 48. Yeşil Bursa Rallisi’nde heyecan fırtınası başlıyor Bursa Otomobil Spor Kulübü (BOSSEK) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Yeşil Bursa Rallisi için geri sayım başladı. Atış Yapı ana sponsorluğunda, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile düzenlenecek olan Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonasının 4. Yarışı olan Yeşil Bursa Rallisi, 17-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bursa’nın eşsiz doğası eşliğinde gerçekleştirilecek organizasyonda, 72 otomobil, 144 sporcu ve 300 kişilik görevli ordusu büyük heyecana ortak olacak. Oyman Atabay sezonunun 4. rallisi olan organizasyon, 17 Mayıs Cuma Günü saat 20.00’de Downtown Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde düzenlenecek start seremonisi ile başlayacak. Konum ve etapları ile Türkiye’de örnek gösterilen Yeşil Bursa Rallisi’nin, bu yıl da büyük ses getirmesi bekleniyor. Tüm Türkiye’deki yarış severlerin her yıl merakla beklediği ve şampiyonanın en yüksek katılımına sahne olan Yeşil Bursa Rallisi’nde ekipler, iki gün boyunca Orhaneli-Keles bölgesindeki etaplarda ter dökecek. 470 kilometre uzunluğundaki asfalt zeminli parkurda, 8 özel etabın geçilmesi ile iki gün sürecek rallinin ilk günü 18 Mayıs Cumartesi saat 09.30’da Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu (Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumu) doğu otoparkından başlayacak. Rallinin ilk gününde 13,35 kilometre uzunluğundaki Remed Assistance (Harmanalan-Delice) etabı ile 25,05 kilometre uzunluğundaki Petrol Ofisi Maxima (Kozbudaklar - Göynükbelen - Karandere) etapları geçilecek. 19 Mayıs Pazar Günü ise 10,10 kilometre uzunluğundaki Bursa Büyükşehir Belediye (Hüseyinalan) ve 10,30 kilometre uzunluğundaki Downtown (Soğukpınar) etaplarının tamamlanması ile sezonun son asfalt rallisi sona erecek.
Bursa "METEM" Cumhuriyetin 100. yılı Sergisinde Bursa’yı sundu Mudanya Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı bilim projelerinin sergilendiği “Cumhuriyet’in 100. yılında Bursa” adlı sergi büyük beğeni topladı. Açılışa Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Topal, Uludağ Üniversitesi Tarih Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Ziya Karaaslan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Okulun ikinci katında hayata geçirilen Kültür, Sanat ve Bilim Koridoru, öğretmen ve öğrencilerin el emeğiyle oluşturulmuş ve koridorun anlamı, önemi, amacı, yapılış aşaması ve slayt gösterisi tarih öğretmeni Kemal Yorgancıoğlu tarafından sunuldu. Bu koridor, Bursa’nın cumhuriyet dönemindeki 100 yılını 9 farklı gazete ve 25 parça sergi malzemesi ile anlatan çalışmaları içeriyor. 1929-1978 yılları arasında Bursa’nın kültürel ve ticari hayatını, ayrıca Mustafa Kemal Atatürk’ün Bursa ziyaretlerini konu alan bu çalışma, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Daha sonra, Belediye Başkanı Deniz Dalgıç ve Milli Eğitim Müdürü Suat Topal, standları gezerek öğrencilerden projeler hakkında bilgi aldılar. Etkinlik, öğrencilerin hazırladığı çiğ köfte eşliğinde saz üstadı Muharrem Torun ve sanatçı Gönül Saylı’nın seslendirdiği türkülerle devam etti. Bu özel sergi ve etkinlik, Bursa’nın zengin tarihini ve kültürünü kutlamanın yanı sıra, genç nesillerin bilim ve sanata olan ilgisini ve katkılarını da gözler önüne seriyor. Mudanya Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bu başarılı organizasyonu, şehrin eğitim ve kültür hayatına değerli bir katkı olarak kaydedildi.