YEREL HABERLER - 06 Mart 2012 Salı 13:18

GEDİZ`DE GIDA ÜRETİM MERKEZLERİ İLE SATIŞ YERLERİNE SIKI DENETİM

A
A
A
GEDİZ`DE GIDA ÜRETİM MERKEZLERİ İLE SATIŞ YERLERİNE SIKI DENETİM

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, gıda üretim merkezleri ile satış yerlerinde denetimler artırıldı.
Gediz Belediye Zabıta Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından oluşturulan denetim ekipleri, ilçedeki gıda üreticileri ile toplu tüketim ve satış yerlerine yaptığı denetimlerini sıklaştırdı.
Yıllık yapılan gıda denetimleri hakkında bilgi veren Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu, Belediye Zabıta Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü bünyesinde görevli kişilerin birlikte gerçekleştirdiği denetimlerde çeşitli gıda imalathaneleri, ekmek fırınları, kahvehaneler, lokantalar gibi gıda üretimi, tüketimi ve satışı yapılan iş yerlerinde hijyen koşulları, ruhsat ve üretim izinleri ve kanunda belirtilen şartları taşımaları gibi koşulların sıkı şekilde gözden geçirildiğini söyledi.
Bugüne kadar yapılan denetimlerde ilçedeki iş yerlerinde kanuna aykırı bir duruma rastlanmadığını ve iş yerlerinin belirtilen standartlara uygun olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu, "İnsan sağlığı açısından büyük önem arz eden gıda üretimi, tüketimi ve satışı yapılan işyerlerinin denetlenmesi yıl boyunca devam etmektedir. Denetimlerde sağlık koşullarına uyan esnaflarımıza insan sağlığına ve mesleklerine verdikleri değerden dolayı teşekkür ederim" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir