DÜNYA - 07 Mart 2012 Çarşamba 19:10

ADNAN ÖZTÜRK`TEN İSTİFA AÇIKLAMASI

A
A
A
ADNAN ÖZTÜRK`TEN İSTİFA AÇIKLAMASI

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, kulüpte yönetimle ilgili en küçük problemin olmadığını söyledi.
Galatasaray Üniversitesi’nde gerçekleştirilen "Futbolda şike" paneli sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Öztürk, Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ yönetim kurulu üyeliğinden istifasına açıklık getirdi. Eksik bilgi vermeden dolayı spekülasyonların yapıldığına dikkat çeken Öztürk, "Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda yeni çıkacak Türk Ticaret Kanunu’ndaki şartlara bağlı olarak Sportif A.Ş’den üç tane bağımsız yönetim kurulu üyemiz olması gerekiyor. Dolayısıyla en hızlı şekilde
değişiklik yapmak için ben ve Adnan Nas çıktık. Yerimize Ümit Özdemir ile Mehmet Ali Birand girdiler. Ama sanki bu kulüpten istifaymış gibi algılandı. Bu arada sevinenler oldu, üzülenler oldu. Spekülasyon yapılacak bir şey yok. Gereğini yaptık. Tamamen eksik bilgilendirmeden kaynaklandı. Ama abartıldı. Bütün günümüz bununla geçti. Ama sıkıntı yok" dedi.
Bir basın mensubunun, istifa etmemeleri durumunda kriz mi olacağı sorusuna Öztürk, "Hayır, orada çok hızlı yapmak lazım bu tür işleri. Sportif A.Ş’nin sermaye artırımı gereklilik. Hatta biraz da geç kaldık. Oradaki sürati, ivmeyi azaltmamak için o anda öyle bir karar verdik. Ben olabilirdim, Ali Dürüst olabilirdi, Abdurrahim Albayrak olabilirdi, bir başkası olabilirdi. Ama ben o gün oradaydım. En hızlı böyle davranılacağına karar verdik ve böyle yaptık. Bu sadece bir formalite. Teknik bir prosedür.
Galatasaray’da yönetimle ilgili en küçük problem yoktur" ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Rektör Sözbir “Bilim olmadan teknoloji olmaz” Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen programın konuğu Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir oldu. Programa; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. Ali Öztürk, Genel Sekreter Nihat Yıldız ile Daire Başkanları ve öğrenciler katıldı. Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı’nın sorularını yanıtlayan Nedim Sözbir; eğitim, çalışma, kariyer hayatı ile Düzce Üniversitesi’nin gelecekteki planları ve hedefleri konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. Uydu alanında aldığı eğitimlerden ve tecrübelerinden söz eden Sözbir, TÜRKSAT 6A uydusunun çalışma ekibinde yer aldığını belirterek bu uydunun özellikleri hakkında bilgiler paylaştı. Bilimi toprağa, ağacı teknolojiye, sanayiyi de meyveye benzeten Prof. Dr. Nedim Sözbir, bilim olmadan teknolojinin de olmayacağını vurguladı. Zekanın başarıda yüzde 1 etkisi olduğunu dile getiren Sözbir, çalışmanın önemi üzerinde durdu. Düzce Üniversitesi’nin proje sayılarını artırarak sıralamalarda daha üst sıraları hedeflediğini ifade eden Nedim Sözbir, öğrencilerin topluluklarda görev almasını ve ortak ders çalışmalarını tavsiye ederek eğitim ve kariyer alanında yol gösterici açıklamalarda bulundu. Program soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.