YEREL HABERLER - 07 Mart 2012 Çarşamba 12:39

DADAY`DA ÇATILARDA OLUŞAN BUZ SARKITLARI TEMİZLENDİ

A
A
A
DADAY`DA ÇATILARDA OLUŞAN BUZ SARKITLARI TEMİZLENDİ

Kastamonu’nun Daday ilçesinde Belediye Başkanlığı tarafından çatılardaki buz sarkıtlarını temizledi.
Kastamonu’nun Daday ilçesinde, yoğun kar yağışının ardından etkili olan soğuk hava nedeniyle binaların saçaklarında oluşan buz sarkıtlar tehlikeye yol açıyor. Daday Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri de, buz sarkıtlarının herhangi bir tehlikeye yol açmaması için çarşı meydanındaki halkın yoğun olarak kullandığı yerlerdeki yüksek binaların çatılarında oluşan buz sarkıtlarını temizleme çalışmalarına başladı. Ekipler, buz sarkıtlarını temizledikten sonra vatandaşlara çatıların altına araçlarını koymamaları ve çatıların altından geçmemeleri konusun da uyardı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas İsmet Taşdemir: "Çok üzgünüz" İstanbulspor maçından puansız ayrılan Özbelsan Sivasspor’da Teknik Direktör İsmet Taşdemir maçın ardından yaptığı açıklamada, "İç sahada en çok gol kaçırdığımız bir maçtı. Gerçekten çok üzgünüz. Kalan 3 maçta elimizden geleni yapacağız" dedi. Trendyol 1. Lig’in 35. haftasında İstanbulspor’a evinde 3-1 mağlup olan Özbelsan Sivasspor’da Teknik Direktör İsmet Taşdemir, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Taşdemir, "Sabah kötü bir haberle sarsıldık. U13 takımımızdan 4 oyuncumuz trafik kazası geçirdi. 1’inin durumu kritik ve yoğun bakımda acil şifalar diliyorum. Maça gelecek olursak eşik maçlarından bir türlü geçemedik, yetemedik. İyi başladığımız bölümde bir gol yedik. İç sahada en çok gol kaçırdığımız bir maçtı. Gerçekten çok üzgünüz. Kalan 3 maçta elimizden geleni yapacağız. Okan’ın sakatlanıp çıkması da bizi etkiledi. Gerçek anlamda kısıtlı bir kadromuz var, bu kadroya rağmen iyi mücadele ediyoruz. Bir hayalin peşinde koşuyorduk bu hayal daha da zorlaştı. Sezon sonunda yönetimimizle görüşeceğiz ve bir toplantı yapacağız. Ben buradayım. İstediğimiz şartlar oluşursa seneye bu sıkıntıları yaşayamayacağız. Ben buradayım ama şartlar oluşmazsa burada durmanın da bir anlamı kalmayacak. Emirhan Baştiğit ameliyat oldu ve sezonu kapattı. Rey Manaj’ın da Iğdır maçına yetişme şansı var" diye konuştu.
Balıkesir Edremit’te Ata’ya vefa Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Edremit’e gelişinin 92. yıl dönümü, düzenlenen resmi törenler ve anlamlı etkinliklerle kutlandı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1934 yılında Edremit’e yaptığı tarihi ziyaretin 92. yıl dönümü, ilçede gurur dolu anlara sahne oldu. Şehit Hamdibey Meydanı’nda düzenlenen resmi törene ilçe protokolü ve vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. Protokol ve vatandaşlar tek yürek Kutlama programı; Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Garnizon Komutanı Vekili Ulaştırma Albay Mehmet Kurt ve Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Öğrencilerin okuduğu Atatürk temalı şiirler duygusal anlar yaşatırken, askeri bando gösterisi törene renk kattı. Atatürk Kültür Evi’nde tarihi yolculuk Resmi törenlerin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar, Edremit Belediyesi Atatürk Kültür Evi’ni ziyaret etti. Atatürk’ün 1934 yılındaki ziyareti sırasında konakladığı evde açılan fotoğraf sergisi büyük ilgi gördü. Katılımcılar, o döneme ait izleri ve fotoğrafları yerinde inceleyerek tarihi atmosferi yeniden yaşadı. Başkan Ertaş: "Hizmetimizin temeli Atatürk ilke ve devrimleridir" Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, günün önemine ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Ata’mızın 1934 yılında kaldığı evi o günkü heyecanla dolaşarak kentimizin hafızasındaki izlerini bir kez daha hatırladık. Onun ilke ve devrimlerine bağlılık yalnızca bir anma değil, her gün verdiğimiz hizmetin temelidir. Kuva-yi Milliye şehri Edremit’imizde, Cumhuriyet değerlerini yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak en mukaddes borcumuzdur." Tören, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu.