YEREL HABERLER - 07 Mart 2012 Çarşamba 13:46

KAYAK YAPAN GAZETECİLER ÜLKELERİNE DÖNDÜ

A
A
A
KAYAK YAPAN GAZETECİLER ÜLKELERİNE DÖNDÜ

36 ülkeden gelen 200’e yakın gazeteci, 25 Şubat-3Mart arasında 59. Genel Kurullarını Erzurum’da gerçekleştirdi, iki ayrı dalda yarıştı ve ülkelerine döndü.
SCIJ (Ski Club of International Journalists) üyesi gazetecileri, Türkiye Kayak Seven Gazeteciler Kulübü Derneği ve Kayak Federasyonu ağırladı. Tanıtma Fonu ve Spor Bakanlığı destekli projeye 30’dan fazla kamu ve özel kurum sponsor oldu.
Erzurum’daki programın ardından İstanbul’a geçen gazeteciler iki gün boyunca tarihi yerleri gezdi ve eğlendi. Erzurum Palandöken’de ise yoğun kar yağışı ve soğuk altında Alp disiplini slalom ve Kayaklı Koşu dallarında yarışan gazeteciler her gece ayrı bir etkinlikle hem Türkiye’yle ilgili tartışma programlarına katıldı, hem de eğlendi. Resmi program bittikten sonra dönüş için hafta sonu İstanbul’a gelen ve burada da vakit geçiren gazeteciler ülkelerine uğurlandı.
Daha önce adını bile duymadıkları Erzurum’dan çok mutlu ayrılan 200 yabancı gazeteci şimdi teşekkürlerle ülkemizi tanıtan yazı ve programlar hazırladıklarını anlatan mesajları yolluyor. Türkiye’nin kış turizmini tanıtmak amacıyla düzenlenen program büyük ilgi gördü ve başarıyla sonuçlandı.
Yarışlarda; Büyük Bayanlarda birinciliği Slovenyalı Mariet Sostarik, Büyük Erkeklerde yine Slovenya’dan Darko Koren, Orta Kadınlarda İsveçli Lena Hoglunt, Orta Erkeklerde Fransa’dan Donis Kalcck, Genç Kadınlarda İtlayan Cisella Motta ve Genç Erkeklerde yine İtlaya’dan Andrela Mugnaini birinci olmuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Derince Meclisi’nde 10 gündem maddesi görüşüldü Derince Belediye Meclisi’nin Mayıs olağan toplantısı 1. birleşiminde görüşülen 10 gündem maddesi karara bağlandı. Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe’nin başkanlığında gerçekleşen Mayıs ayı olağan meclis toplantısı 1. birleşiminin gündeminde 10 madde yer aldı. Bir önceki meclis karar özetlerinin görüşülmesiyle başlayan toplantıda gündemin birinci maddesinde yer alan imar komisyonunun revizyon uygulama imar planı ile ilgili komisyon raporu oy birliği ile plan ve bütçe komisyonunun Türk Dünyası Belediyeler Birliği üyeliği ile ilgili komisyon raporu ise oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesinde yer alan mali hizmetler müdürlüğünün 2023 mali yılı kesin hesap ile ilgili yazısı oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edilirken, yazı işleri müdürlüğünün yetkilendirme ile ilgili yazısı ve mali hizmetler müdürlüğünün borçlanma onayı ile ilgili yazısı oy çokluğu ile kabul edildi. Derince Belediye Meclisi’nin gündeminde yer alan yedinci maddesi ise yazı işleri müdürlüğünün komisyon üye seçimi ile ilgili yazısı oldu. Görüşülen bu madde sonucu Samet Çetin’in imar komisyonu üyeliğine, Mehmet Akbulak’ın çeşitli işler komisyonu üyeliğine ve Zafer Bilgintürk’ün çevre ve sağlık komisyonu üyeliğine seçilmesine oy birliği ile karar verildi. Meclis gündeminde yer alan kültür ve sosyal işler müdürlüğünün amfi tiyatro gelir tarifesinin belirlenmesi ile ilgili yazısı ise yine meclis üyelerinin oy birliği ile verdiği kararla plan ve bütçe komisyonu’na havale edildi. Mecliste ayrıca gündem dışı değerlendirilen maddeler kapsamında Derince Belediyesi’nin yağlı güreş düzenleyen kentler birliğine üye olması onaylandı. 10 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı Derince Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantı tarihinin 14 Mayıs Salı günü yapılması kararlaştırıldı.
İstanbul Ahmet Kaplan: “Hiç olmadığımız kadar güçlü bir senedeyiz” Paralimpik milli tenisçi Ahmet Kaplan, takım olarak çok güçlü durumda olduklarını ve Tekerlekli Sandalye Dünya Takımlar Şampiyonası’ndan madalyayla döneceklerine inandığını söyleyerek, “Açıkçası hiç olmadığı kadar güçlü bir senedeyiz. Takım arkadaşlarım ve ben dünya sıralamasında güzel bir sıralamaya sahibiz. Elimizden geldiğince her şeyi yapıp turnuvayı madalyayla tamamlamak istiyoruz” dedi. Uluslararası Tenis Federasyonu’nun (ITF) düzenlediği tekerlekli sandalye kategorisindeki tenis organizasyonu olan BNP Paribas Tekerlekli Sandalye Dünya Takımlar Şampiyonası, 7-12 Mayıs tarihleri arasında Antalya’da yapılıyor. Megasaray Tenis Akademisi’nde gerçekleştirilen turnuvada Türkiye de Quad ve Erkekler kategorisinde yarışıyor. Quad kategorisinde takımın önemli oyuncularından ve dünya 11 numarası olan paralimpik milli tenisçi Ahmet Kaplan, basın mensuplarına turnuvaya ve hedeflerine dair açıklamalarda bulundu. Öncelikle ev sahibi olmanın kendileri için avantaj olduğunun altını çizen Kaplan, “Kendi evimizde bu turnuvayı oynuyor olmak bizim için çok büyük bir avantaj. Bu kadar güzel bir şehirde, bu kadar güzel bir havada ve kortlarda oynuyor olmak bizim için büyük bir motivasyon. Federasyonumuza ve Megasaray ailesine çok teşekkür ediyoruz. Bizim için adeta bir tenis şenliği” şeklinde konuştu. “Madalyayla dönüp bayrağımızı dalgalandıracağımıza inanıyorum” Takım olarak güçlü olduklarını belirten ve 2 buçuk ay sonra paralimpik oyunlarındaki hedeflerinden bahseden milli sporcu, “Açıkçası hiç olmadığı kadar güçlü bir senedeyiz. Takım arkadaşlarım ve ben dünya sıralamasında güzel bir sıralamaya sahibiz. Elimizden geldiğince her şeyi yapıp turnuvayı madalyayla tamamlamak istiyoruz. Kendi adıma konuşmak gerekirse ben şu an güncel olarak dünya 11 numarasıyım. İlk 12’de bitirdiğim takdirde yaklaşık 2 buçuk ay sonra paralimpik oyunlarına katılmaya hak kazanacağım. Bizim için tenis tarihinde bir ilk olacak. Quad klasmanı açısından ilk sporcu olarak gideceğim. Orada da güzel bir başarı elde edip, madalyayla dönüp bayrağımızı güzel bir şekilde dalgalandıracağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı. “Son 3-4 aylık süreçte inanılmaz turnuvalar geçirdim” Son olarak kendi performansından mutlu olduğunu ve bunu sürdürmek istediğini sözlerine ekleyen Kaplan, “Son 2 yılda yükselen bir kariyerim vardı. Geçen sene dünya 12 numaraya kadar yükselmiştim. Açıkçası son 3-4 aylık süreçte inanılmaz turnuvalar geçirdim. Son 2 turnuvayı şampiyonlukla tamamladım. Şu anki performansımdan mutluyum. İnanıyorum ki Dünya Şampiyonası’nda da bu performansı sürdürüp güzel bir şekilde turnuvayı tamamlarız” cümlelerine yer verdi.