YEREL HABERLER - 07 Mart 2012 Çarşamba 16:38

SEVİM OLGUN GÜRAL`DAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

A
A
A
SEVİM OLGUN GÜRAL`DAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

TOBB Kütahya Kadın Girişimciler İl Kurulu Başkanı Sevim Olgun Güral, yaptığı açıklamada, kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olma mücadelesinin başlangıcı olarak kabul edilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün, yüzyılı aşkın bir süredir kadın haklarının elde edilmesinde ve korunmasında gösterilen mücadele ve dayanışmanın kutlandığı bir gün olduğunu kaydetti.
Güral, Kadın Girişimciler Kurulu adına yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Cumhuriyetimizin kuruluşu sırasında da, Türk kadınının vatanı uğruna yaptığı mücadeleler, modern Türkiye’nin kurulması yolunda önemli katkılar sağlamıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı reformlar ve kadına verdiği değeri gösteren yaklaşımıyla Türkiye’de kadınlar birçok dünya ülkesinden daha önce çeşitli hakları elde etmişlerdir. ’Ey kahraman Türk Kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklerde yükselmeye layıksın’ diyen Atatürk, kadının toplumsal yaşamda yerini alabilmesi için kadına verdiği değeri göstermektedir. Biz TOBB Kütahya Kadın Girişimciler İl Kurulu olarak, göreve başladığımız ilk günden beri öncelikli amacımız, kadınlarımızın kendilerini geliştirmelerini ve topluma değer katmalarını sağlayacak çalışmalar yürütmektir. Dünya coğrafyasında bulunan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.