EKONOMİ - 08 Mart 2012 Perşembe 11:05

ALYATTES ORGANİK TARIM ÇİFTLİĞİ DÜŞÜK YAĞ ASİT ORANI İLE BİR REKORA İMZA ATTI

A
A
A
ALYATTES ORGANİK TARIM ÇİFTLİĞİ DÜŞÜK YAĞ ASİT ORANI İLE BİR REKORA İMZA ATTI

Alyattes Organik Tarım Çiftliği’nin kurucusu Reşat Akkan, yüzde 0.08 yağ asit oranı ile sızma zeytinyağında Türkiye’de bir rekora imza attıklarını söyledi.
Alyattes Organik Tarım Çiftliği, yüzde 0.08 yağ asit oranı ile sızma zeytinyağı elde etti. Bu seneye kadar genellikle 0,17-0,22 arasında minimum asit seviyesine ulaştıklarını, yüzde 0.08 zeytinyağı yağ asit oranı ile sızma zeytinyağı elde etmelerinin 12 yıllık titiz bir sürecin sonucu olduğunu belirten çiftliğin kurucusu Reşat Akkan, "Zeytinyağımızın kalitesini belirleyen bu düşük yağ asidi oranıyla Türkiye’de bir rekora imza attık. Organik sofralık zeytinde pazar lideri konumundayız ve bu konumu şu anda
olduğu gibi zeytinyağı rekorlarıyla da perçinlemek istiyoruz" dedi.
Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili ve Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nedim Güreli ise, Alyattes Çiftliği’nde üretilen 0.08 asit oranına sahip zeytinyağını tattığını, tadından ve nefasetinden büyük keyif aldığını söyledi. Türkiye’de kaliteli zeytinyağı üretimine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Güreli, Zeytin Dostu Derneği tarafından bu yıl 5. kez düzenlenecek olan "Ulusal Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması"na da ilk yıldan
itibaren ana sponsor olduklarını kaydetti. Güreli, "Türk zeytinyağlarının uluslararası düzeydeki yarışmalara katılımını teşvik etmek amacıyla numune gönderi masraflarını Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği olarak üstlenme kararı aldık. Türkiye’de üretilen zeytinyağlarının daha kaliteli olması için yağ asidini en aza indirebilen ve analiz yaptıran üreticilerin varlığı şart. Ne kadar kaliteli ve doğal üretim yaparsak ihracatta da o denli verim alırız" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Kafkas Üniversitesi’nde ‘çoban’ krizi Kars Kafkas Üniveristesi’nde ‘çoban’ krizi yaşanıyor. İŞKUR aracılığıyla Veteriner Fakültesi’ne alınan çobanlar, kendilerine mülakatta sorulan ‘Kars’ın ilk belediye Başkanı kim? Ve Aras Nehri nereden doğuyor?’ sorularını cevaplandıramadıkları gerekçesiyle eleniyor. KAÜ Veteriner Fakültesi için İŞKUR’A başvuru yapılıyor. İŞKUR’a yapılan başvuru sonrası 4 çoban adayı belirleniyor. Daha sonra bu çoban adayları, Noter kurası sonucu mülakata davet ediliyor. Sözlü sınava girmek üzere hak kazanan adaylar, 6 Temmuz 2023 Perşembe günü ‘çoban’ mülakatına tabi tutuluyor. Ancak YÖK ve üniversite adayları başarısız sayıyor. Kars’ta yaşanan çoban krizi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşınıyor. Cumhuriyet Halk Partisi Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, çoban krizini mecliste gündeme getiriyor. Mecliste gündeme gelen çoban krizinin ne zaman çözüleceği bilinmezken, KAÜ Veteriner Fakültesi’ne İŞKUR aracılığıyla alınacak çobanların ne kadar süreyle çalışacağı ise bilinmiyor. Kars Kafkas Üniversitesi’ne alınacak olan çobanlar için yeniden mülakat yapılacak mı? Mülakat yapılacak ise çobanlara yine Kars’ın ilk belediye başkanı kim? Sorusu mu sorulacak. Türkiye gündemine gelen Kafkas Üniversitesi’nde çoban krizi ne zaman son bulacak merak ediliyor. Kafkas Üniversitesi yönetimi ise sessizliğini koruyor.