GENEL - 08 Mart 2012 Perşembe 13:11

SİVİL TOPLUM ANAYASA PLATFORMU KADINLARIN KATILIMIYLA TOPLANDI

A
A
A
SİVİL TOPLUM ANAYASA PLATFORMU KADINLARIN KATILIMIYLA TOPLANDI

Sivil Toplum Platformu, anayasa çalışmalarına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınların katılımıyla TOBB ETÜ Sosyal Tesisleri’nde devam etti.
Toplantıya TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile diğer oda ve meslek kuruluşlarının başkan ve temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ilk düğmenin yanlış iliklenmesiyle bütün düğmelerin yanlış ilikleneceğini belirterek, "Mevcut anayasa, bir darbe anayasasıdır. İlk yanlış zaten burada. Milletin devleti olacağı yerde, devletin milleti oluşturulmuş" şeklinde konuştu.
Memur-Sen olarak yeni bir anayasa yapılmasına yönelik birçok çalışma yaptıklarını söyleyen Gündoğdu, şimdiye kadar yapılan en büyük anket ve kamuoyu araştırmasıyla toplumun beklentilerini ortaya koyduklarını ifade etti. Yaptıkları araştırma sonucunda toplumun her kesiminin anayasa sürecine dahil olmak istediği iradesini gördüklerini dile getiren Gündoğdu, "Toplumumuz darbe anayasasından kurtulup, sivil idare ve irade ürünü yeni bir anayasa yapılmasını istiyor. Anayasa yapım sürecinde aktif rol almak
isteyen vatandaşlarımız, anayasada yer almasını istedikleri en önemli hususun ise insan onuru olduğu gerçeğini ortaya koydu" dedi.
"KADINA YÖNELİK AYRIMCILIK SONA ERMELİ"
Yeni anayasayla ilgili olarak hayatın her alanında yer alan kadınların görüş ve önerilerinin alınmasının önemine dikkat çeken Gündoğdu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bu toplantının gerçekleştirilmiş olmasının önemine dikkat çekti. Toplumda kadınlara yönelik uygulanan ötekileştirme ve ayrımcılığın sona ermesi gerektiğini ifade eden Gündoğdu, "Bir futbol takımının sahası, ceza sebebiyle taraftara kapatılırsa kadın ve çocuklara açılıyor. Bu, pozitif ayrımcılık değil negatif ayrımcılıktır. Erkeklerin olmadığı
yere kadınlar alınarak, negatif ayrımcılık sergilenmiş oluyor" ifadelerini kullandı.
Eğitim ve çalışma hakkının kullanılmasında başörtüsü yasağı ile bir başka ayrımcılık ve ötekileştirme yapıldığını da söyleyen Gündoğdu, kadına karşı uygulanan başörtüsü yasağını kadına uygulanan en büyük şiddet olarak gördüklerini ifade etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Kul: “Gazilerimizin rahat bir yaşam sürmeleri için elimizden geleni yapacağız” SAMSUN (İHA) – Samsun’un Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Gazilerimiz bizim onurumuzdur ve onların rahat bir yaşam sürmeleri için elimizden geleni yapacağız” dedi. Terme’nin Kocaman Mahallesi’nden olan ve Samsun şehir merkezinde ikamet eden Kıbrıs Gazisi Veysel Özkan, sadece yaz aylarında Kocaman Mahallesi’ndeki evinde yaşıyor. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Kıbrıs Gazisi Veysel Özkan’ın Kocaman Mahallesi’nde bulunan evinde ziyaret ederek, gazilere olan minnet ve şükranlarını ifade etti. Parkinson hastası olan Kıbrıs Gazisi Veysel Özkan, dün evinde geçirdiği bir kaza sonucu yaralandığı için Başkan Kul, geçmiş olsun dileklerini iletti. Kıbrıs Gazisi ve yakınları ile bir süre görüşen Başkan Kul, gazinin talep ve önerilerini dinledi. Sadece yaz aylarında yaşadıkları evle ilgili olarak mevcut sorunların giderilmesi için çalışma başlattıklarını belirten Şenol Kul, “Gazilerimiz bizim onurumuzdur ve onların rahat bir yaşam sürmeleri için elimizden geleni yapacağız. Gazimizin kısa süreli de olsa yaşadığı bu yerle ilgili ne gazimizden ne de yakınlarından belediyemize herhangi bir talep gelmemesine rağmen ekiplerimiz evlerinin bulunduğu bölgede incelemeler yaptı. Gazimizin yaşadığı mahalleye kadar beton yolumuzu daha ilk görev yılımızda yapmıştık. Beton yoldan gazimizin yaşadığı eve kadar 100 metrelik bir stabilize yol var, o yolun durumu da gayet iyi fakat gazimizin evi dik bir yamaca yapıldığı için evlerinin bulunduğu alanda yağışlı günlerde de sorun olmaması adına ekiplerimizin yapacakları incelemenin ardından gerekli çalışmaları yapacağız. Yakın bir zamanda yeniden Samsun şehir merkezinde bulunan evlerine taşınacak olan gazimizi burada kaldığı süreç içinde rahat etmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız” diye konuştu.
Samsun OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın oldu Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ) yeni rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın oldu. Cumhurbaşkanlığı’nın 2024/335 sayılı kararı yayımlandı. 20 Eylül tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararda, “Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü’ne 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13’üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2’nci, 3’üncü ve 7’nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Fatma Aydın atanmıştır” denildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararla birlikte, 13 Ağustos 2020 tarihinden itibaren Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü olarak görev yapan Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın yerine Prof. Dr. Fatma Aydın atanmış oldu. Fatma Aydın kimdir? Fatma Aydın, 10 Ocak 1969’da Manisa’da doğdu. Orta ve lise eğitimini İzmir İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. 1994 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Akademik kariyerine Atatürk Üniversitesi Dahiliye Ana Bilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak başladı. Akabinde 1997-2001 yılları arasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Deri ve Zührevi Ana Bilim Dalı’nda uzmanlığını tamamladı. Aynı üniversitenin Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda 2007-2013 yılları arasında doçent, 2013 yılından itibaren ise profesör ünvanıyla görevlerine devam etti. Ayrıca, 2014-2015 yıllarında sırasıyla OMÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı, Tıp Fakültesi Dekanı ve 2017-2019 tarihleri arasında OMÜ Turizm Fakültesi Dekanı olarak görev aldı. 2015 tarihinden itibaren Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Ana Bilim Dalı Başkanı olarak görev yapıyor. Evli olup, Orhun Utku Aydın adında bir oğlu var.