YEREL HABERLER - 08 Mart 2012 Perşembe 16:51

REKTÖR ADAYINDAN SESOB`A ZİYARET

A
A
A
REKTÖR ADAYINDAN SESOB`A ZİYARET

Cumhuriyet Üniversitesi’ne (CÜ) rektör adayı olan Prof. Dr. Faruk Kocacık, Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni (SESOB) ziyaret ederek, rektörlük seçimlerinde aday olduğunu açıkladı.
CÜ Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi olan Prof. Dr. Faruk Kocacık, İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Güneş ile birlikte SESOB’u ziyaret ederek, Birlik Başkanı Beşir Köksal ile görüş alışverişinde bulunarak destek istedi. Daha önce yapılan seçimlerde de aday olduğunu ve ilk üçte yer aldığını ifade eden Prof. Dr. Faruk Kocacık, 30 yıldır Sivas’ta bulunduğunu söyleyerek, "Haziran ayı başında yapılacak olan seçimlerde Cumhuriyet Üniversitesi’ne rektör adayı olduğumu bir kez daha açıklıyorum. Üniversitemizde işbirliğine ve hizmete ihtiyaç var. Bilgi, tecrübe ve projelerimizle bu hizmete soyunduk. İyi şeylere vesile olmak istiyorum. Üniversite ve Sivas’ın kopukluğunun giderilmesinde sizlerin de desteğine ihtiyacım var" dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren SESOB Başkanı Beşir Köksal, CÜ’nün Sivas ve esnaf teşkilatı açısından çok önemli olduğunu ifade ederek, hizmet yarışında Prof. Dr. Faruk Kocacık’a başarılar diledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Bina yıkımı sırasında bitişik bina zarar gördü, facia ucuz atlatıldı Mersin’de eski bir binanın yıkımı sırasında bitişik binanın birinci katı zarar gördü. Bina sakinleri, tedbir amaçlı tahliye edildi. Merkez Akdeniz ilçesinde eski bir binanın yıkımı sırasında meydana gelen çökme paniğe neden oldu. Hamidiye Mahallesi 4208 Sokak’ta bulunan 3 katlı eski binanın yıkımı esnasında, yan tarafındaki 4 katlı binanın birinci katının üzerine yıkılmasıyla facia ucuz atlatıldı. Olayda 4 katlı binanın birinci katındaki duvarların yıkıldığı öğrenilirken, binadaki vatandaşlar tedbir amaçlı tahliye edildi. İhbar üzerine olay yerine AFAD ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, bina ve çevresinde kontrol çalışması gerçekleştirirken, olayda herhangi bir yaralanma yaşanmadığı bildirildi. Güvenlik önlemlerinin artırıldığı bölgede, binanın durumu ile ilgili teknik incelemenin sürdüğü belirtildi. "Kepçeciyi uyardım ama devam etti" Bina sakinlerinden Aynur Sancar, "Yan tarafta eski bir bina vardı, yıkım kararı çıktı. Sabah başladılar, öğlene doğru bizim bina sallanmaya başladı. Kepçeciyi uyardım, ‘Bu bina çok sallanıyor, bir anormallik var’ dedim. Bana el hareketi yaparak devam etti. Yaklaşık 10 dakika sonra büyük bir gümbürtü koptu. Yan tarafın çatısı resmen binanın içine girdi. Bina olduğu gibi gitti. Hepimiz tahliye olduk, şu an ne yapacağımızı bilmiyoruz" ifadelerini kullandı. Mahalle sakinlerinden Özlem Ercümen ise, "Arkamdaki binada kardeşim oturuyor, 8 aylık bebeği ve okula giden çocuğu var. Ne yapacak bu insanlar? Bilinçsizce yapılan bir yıkım yüzünden herkes mağdur" şeklinde konuştu. "Dükkanımı kapattım" Binanın zemin katında berber dükkanı işleten Mehmet Ali Sevim de, "Yan taraftaki binayı yıkmaya çalışırken, bizim binayı yıktılar. 2-3 kolon kırık. Yıkım esnasında ne emniyet şeridi vardı ne güvenlik. Şu an dükkanım kapalı, içeri girip eşyalarımı alamıyorum. Çalışamıyorum, mağduruz" dedi. Olayla ilgili inceleme sürüyor.