YEREL HABERLER - 08 Mart 2012 Perşembe 17:41

İNEGÖL`DE HER 3 KADINDAN İKİSİ ŞİDDET GÖRÜYOR

A
A
A
İNEGÖL`DE HER 3 KADINDAN İKİSİ ŞİDDET GÖRÜYOR

AK Parti Kadın Kolları tarafından İnegöl’de 20 mahallede 508 kadınla yapılan ankette, kadınların yüzde 70’inin şiddet gördüğü ortaya çıktı.
AK Parti ilçe binasında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan AK Çözüm Komisyonu Başkanı Nilgün Kender, "İnegöl AK Parti teşkilatı olarak 28 Kasım 2011 tarihinde ’Biz de varız’ bildirgesi erkeklerin imzalarına sunulmuş, yazılı ve görsel basınla paylaşılmıştır. Milletvekili Hüseyin Şahin ve AK Parti Kadın Kolları Başkanımız Tülay Amuk’un teklifiyle ’Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele’ projesi kapsamında İnegöl’de Ak Çözüm Komisyonu kurulmuş ve çalışmalara başlanmıştır" dedi.
Komisyon olarak ilçe de bulunan kurum ve kuruluşları gezerek bilgi aldıklarını ifade eden Nilgün Kender, "İlk olarak Emniyet Müdürlüğü ziyaret edilmiş, polise intikal eden aile içi şiddetle ilgili vakalar hakkında bilgi istenmiştir. 2010 yılında 67, 2011 yılında ise 103 vakanın emniyete intikal ettiği gözlemlenmiştir. Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü ziyaret edilmiş ve bu konuda destek istenilmiştir. İlçe Jandarma Komutanlığı ziyaret edilmiş, belde ve köyler bazında, aile içi şiddet konusunda intikal eden vakalar istenmiştir. 2011 yılında 17 vakanın tespit edildiği görülmüştür. İnegöl Müftülüğü ziyarete dilmiş, cuma hutbelerinde ve ilçemizde faaliyet gösteren Kuran Kurslarında bu konuya değinileceği sözü alınmıştır. Adliye ziyaretinde mahkemeye intikal eden olayların çizelgeleri alınmıştır. 2011 yılında boşanmaların yüzde 40-50 oranında arttığı, evlilik sürelerinin 1-2 yıla kadar düştüğü bilgisi alınmıştır. 17 yaş altı hamilelik dolayısıyla zorunlu evliliklerin söz konusu olduğu beyan edilmiştir. İnegöl Devlet Hastanesi ziyaret edilmiş, hastaneye intikal eden aile içi şiddet vakalarında da artış olduğu tespit edilmiştir. Belediye Başkanı Alinur Aktaş ziyaret edilmiş, ilçede bir anket yapılması konusunda bize yardımcı olmuştur" diye konuştu.
İnegöl’de kadına yönelik şiddetin yüzde 70 oranında olduğunu belirten Kender, "11-14 Aralık tarihleri arasında İnegöl’de 20 mahallede 508 kadınla yüz yüze yapılan ankette, demografik veriler, aile içi ilişkiler ve şiddet ile ilgili algılara yönelik sorular sorulmuştur. Anket sonuçlarına göre gelir düzeyinin düşük olduğu aileler kadına yönelik şiddetin en fazla görüldüğü ailelerdir. Devletin aldığı önlemleri yeterli bulanların oranı yüzde 30’dur. Kadınların yüzde 70’i İnegöl’de kadına karşı şiddetin var olduğunu belirtmiştir. Kadınların yüzde 68’i fiziki, yüzde 15’i psikolojik ve yüzde 10’u ekonomik şiddete maruz kalmaktadır" diye bilgi verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Vali Akbıyık, İçişleri Bakanlığı "Güvenlik" toplantısına katıldı Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi başkanlığında, ülke genelindeki güvenlik ve asayiş konularının ele alındığı Video Konferans Sistemi (VKS) üzerinden gerçekleştirilen geniş kapsamlı toplantıya katıldı. İçişleri Bakanlığı koordinesinde düzenlenen ve Türkiye’nin 81 ilindeki güvenlik stratejilerinin değerlendirildiği "Güvenlik" temalı istişare toplantısı, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Muğla’dan katılım sağlayan Vali Dr. İdris Akbıyık, il genelindeki asayiş durumu ve yürütülen çalışmalar hakkında güncel bilgileri paylaştı. Video Konferans Sistemi (VKS) üzerinden düzenlenen toplantıda; kamu düzeninin korunması, suç ve suçluyla mücadeledeki kararlılık, terörle mücadele, uyuşturucu operasyonları ve trafik güvenliği gibi kritik başlıklar masaya yatırıldı. Bakan Sayın Çiftçi, vatandaşların huzur ve güven içinde yaşamlarını sürdürmeleri için valilikler ve kolluk kuvvetleri arasındaki koordinasyonun önemine vurgu yaptı. Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, toplantıda Muğla özelinde yürütülen güvenlik faaliyetleri ve yaz sezonu öncesi alınan tedbirler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Valilik makamından takip edilen toplantıda, il genelinde emniyet ve jandarma birimlerinin gerçekleştirdiği denetimlerin kararlılıkla devam edeceği belirtildi.
Eskişehir TEI’ye 3 uluslararası ödül daha Türkiye’nin havacılık motorlarındaki lider şirketi TEI, Dünya Havacı Kadınlar Haftası kapsamındaki etkinlikleriyle 10’uncu kez "Kadın Çalışanlara En Çok Değer Veren İşletme" ödülünü, aynı etkinlik kapsamında Pembe Kağıt Uçak Ödüllerinde "En Fazla Katılımcı" ödülünü ve toplumsal gelişime katkı sağlayan gelişim-eğitim odaklı çalışmlarıyla da 3’üncü kez "Toplum Hizmetinde Liderlik ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk" ödülünü kazandı. Dünya Havacı Kadınlar Haftası kapsamında kız öğrencilere havacılığı tanıtan "Havacılığa İlk Adımlar", çalışanlar arası deneyim aktarımını sağlayan "Havacı Kadınlar Mentörlük Programı" ve kadın çalışanlar için düzenlenen "Havacılığın Güçlü Kadınları" gibi farklı etkinliklerle yıllardır farklı ödüllere layık görülen TEI, 2026 yılında da gerçekleştirdiği etkinkilerle Uluslararası Havacı Kadınlar Enstitüsü (IWOAW) tarafından 10’uncu kez "Kadın Çalışanlarına En Çok Değer Veren İşletme" seçildi. Yine aynı program kapsamında TEI, dünya genelinde düzenlenen 300’ün üzerindeki farklı pembe kağıt uçak uçurma etkinliğinde elde ettiği en yüksek katılımcı sayısıyla "Pembe Kağıt Uçak Özel Ödülü - En Fazla Katılımcı" ödülüne de layık görüldü. Toplumsal gelişime katkı sağlamaya ve havacılık motorları alanında farkındalık oluşturmaya yönelik çalışmalarını sürdüren TEI, Havacılık Motorları Okulu, Havacılık Teknisyen Okulu, TEI Professional, İş Hayatına 5 Kala, KampüsTEIz, Benim Mühendislik Hikayem, Havacı Kadınlar Mentörlük Programı ve teknik gezileriyle Communitas Awards tarafından 3’üncü kez "Toplum Hizmetinde Liderlik ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk" ödülüne layık görüldü. Lisans öncesinden lisansüstü seviyeye, mesleki eğitimden teknik uzmanlığa uzanan geniş bir yelpazede; bilgi birikimini ve tecrübesini her fırsatta toplumla buluşturan TEI, genç yeteneklerin gelişimine katkı sağlayan bütüncül bir insan kaynağı ekosistemi oluşturuyor. Kapsayıcı gelişim anlayışı ve sürdürülebilir toplumsal etki odağıyla kurgulanan bu ekosistemle TEI, kazandığı pek çok farklı ödülün yanı sıra Savunma Sanayii Başkanlığının Millî Yetkinlik Hamlesi vizyonu kapsamında havacılık motorları alanında yetkin insan kaynağının yetişmesine katkı sağlamaya devam ediyor.
Manisa Hamalın Kırı Piknik Alanına güvenli ulaşım için yeni yol Şehzadeler Belediyesi, Hamalın Kırı’nda açılacak piknik alanına ulaşımı güvenli hale getirmek için yeni yol çalışmasını tamamladı. Asfaltlama çalışmalarının ardından alanın hizmete açılması planlanıyor. Şehzadeler Belediye Başkanı Hakan Şimşek de çalışmaları yerinde inceleyerek son durum hakkında teknik ekiplerden bilgi aldı. Şehzadeler Belediyesi, ilçeye kazandırılacak yeni sosyal yaşam alanlarından biri olan Hamalın Kırı piknik alanı için ulaşım altyapısını güçlendirmeye devam ediyor. Belediye ekipleri, alana giriş ve çıkışların daha güvenli bir şekilde sağlanabilmesi amacıyla uzun süredir yürütülen çalışmalar sonucunda yeni bir yol açtı. Açılan yol sayesinde vatandaşların piknik alanına ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getirilecek. Geçtiğimiz günlerde tamamlanan tesviye çalışmalarının ardından bölgede asfaltlama çalışmalarına da başlandı. Şehzadeler Belediye Başkanı Hakan Şimşek de çalışmaları yerinde inceleyerek son durum hakkında teknik ekiplerden bilgi aldı. Başkan Şimşek "Ekipler, yolun kısa sürede tamamlanarak kullanıma hazır hale getirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Asfaltlama çalışmalarının tamamlanmasının ardından Hamalın Kırı piknik alanını yurttaşlarımızın hizmetine açacağız." dedi. Yeni mesire alanının, doğayla iç içe vakit geçirmek isteyen vatandaşlar için önemli bir alternatif olması bekleniyor.