YEREL HABERLER - 08 Mart 2012 Perşembe 18:12

MÜSİAD LOJİSTİK KOMİTESİ’NDEN ZİYARET

A
A
A
MÜSİAD LOJİSTİK KOMİTESİ’NDEN ZİYARET

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi Lojistik Komitesi yöneticileri, Mevlana Kalkınma Ajansı’nı (MEVKA) ziyaret ederek lojistik merkez çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Lojistik Komitesi Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, Komite Danışmanı Doç. Dr. Turan Paksoy ve beraberindeki heyet MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Şimşek, Konya’nın ihtiyacı olan lojistik merkeze kavuşması için bir rapor hazırladıklarını söyledi. Ulaştırma Bakanlığı’nın Kayacık bölgesine yapılacak lojistik merkez için 1 ay içinde ihaleye çıkacağını kaydeden Şimşek, “İki etapta hayata geçirilecek lojistik merkez, 2013 yılında yükleme ve boşaltma işlemleri yapılmaya başlanacak ve 2015 yılında ise tamamen hizmete açılmış olacak. Lojistik merkez kurulacak ama lojistik hizmet veren ve alanların kurulacak bu pazar yerinde işbirliği içinde rekabet edebilmelerinin önünü açmamız gerekir” dedi.
MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman da, komitenin çalışmalarını önemsediklerini belirterek, “Konya’ya kurulması planlanan lojistik merkezin özellikle sanayimiz için önemi tartışılmaz. Bu merkezin daha verimli olabilmesi için sizin yaptığınız proje ve faaliyetleri destekledik. MÜSİAD Lojistik Komitesi’nin çalışmaları takdire şayan” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Yalçın’dan Anneler Gününde anlamlı ziyaretler Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Anneler Günü münasebetiyle Talas’ın en yaşlısı Hayriye Hisar’ı ve şehit annesi Özlem Eraslan’ı ziyaret ederek Talas halkı adına günlerini kutladı. Reşadiye’de yaşayan 101 yaşındaki Hayriye anneyi evinde ziyaret ederek elini öpen ve duasını alan Başkan Yalçın, “Anneler günü vesilesiyle ilçemizde yaşayan büyüklerimizi ziyaret edip günlerini kutluyoruz. Talaşımızın en yaşlısı Hayriye Hisar annemiz, sağ olsunlar bizleri kabul etti. Elini öptük, duasını aldık” dedi. Asırlık çınar Hayriye Hisar da Başkan Yalçın’a teşekkür ederek, “Allah ayaklarınıza sağlık versin, iyi günler göstersin. Allah razı olsun sizden, beni çok mutlu ettiniz” dedi. Gençlik yıllarında yaşadığı zorlukları dile getiren Hayriye Hisar, ‘Kıtlık gördük, Alman harbini gördük. 2. Dünya savaşının zorluklarını hissettik. Annem babam bizlere bakmak için çok eziyet çekti. Şimdiki günümüze çok şükürler olsun” diye konuştu. “ATATÜRK’ÜN ÖLÜMÜNE ÇOK AĞLADIK” Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümüyle ilgili anısını paylaşan Hayriye Hisar, “Atatürk ölmüş diye herkes ağlıyor, ben de acınıyorum. Annemler, babamlar, ‘O bizim babamız’ diye ağlıyorlar. Benden büyük bir arkadaşım vardı ‘Atatürk’e türkü yakılmış, sana okuyayım’ dedi. Yani o zamanlar Atatürk öldü diye biliyorum ama kendisini göremedim. O zaman anladım büyüklüğünü” şeklinde yaşadıklarını aktardı. ŞEHİT ANNESİNİ DE UNUTMADI Başkan Yalçın daha sonra da şehit annesi Özlem Eraslan’ın ziyaret ederek Anneler Gününü kutladı. 2018 yılında uğradığı bombalı saldırıda yaralan ve uzun süre gördüğü tedavinin ardından 29 Temmuz 2023 tarihinde şehit olan Piyade Sözleşmeli Er İsmet Eraslan’ın Talas Mevlana Mahallesinde yaşayan annesini ziyaret eden Başkan Yalçın, hem üzüntülerini paylaştı hem de anneler gününü kutladı. Başkan Yalçın burada “Özlem Eraslan hanımefendinin şahsında başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin gününü kutluyorum” dedi.
Yalova Çiftlikköy sahilinde temizlik alarmı Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, ilçe genelinde olduğu gibi sahil şeridinde de temizlik alarmı verdi. Başkan Yele, kumsallarda yapılan temizlikle ilçe halkına keyifli bir yaz mevsimi yaşatmayı düşündüklerini söyledi. 31 Mart yerel seçimleri sonrasında göreve gelmesiyle birlikte özellikle temizlik konusuna harekete geçen Başkan Adil Yele, sahil kesiminde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Beraberindeki Fen ve Temizlik İşleri bürokratlarıyla birlikte sahil şeridinde sürdürülen kumsal temizliğini denetleyen Başkan Yele, yaz sezonunda tüm Çiftlikköylülerin keyifle zaman geçirebilecekleri temiz bir sahil şeridi için çalışmaları başlattıklarını belirtti. Yele, sahil şeridinin Çiftlikköylüler için oldukça önemli olduğunu belirterek “Ekiplerimiz ilk etapta sahilimizin yaklaşık 600 metrelik bölümünde iş makinaları aracılığıyla kıyı şeridinde biriken kum tepeciklerini kıyıya çekerek kumsalı genişletiyor. Hafta sonuna kadar bu bölgedeki çalışmalar tamamlanmış olacak. Kıyıya çekilen kumlar kuruduktan sonra üzerindeki malzemeler kum eleme makinamızla elenecek, böylece kumsal temizliğimizi sağlamış olacağız. Yaz döneminde Çiftlikköy halkının kumsallarımızı en verimli şekilde kullanabilmesi adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu. Mokamp alanındaki düzenleme çalışmalarında da sona gelindiğini aktaran Yele, görsellik bakımından tepki gören terfi istasyonu bacaları ve palmiye ağaçlarının etrafına da bir çalışma yapacaklarını, tüm sahil şeridinde düzenleme çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.
Adıyaman Down sendromlu çocuklara bisiklet dağıtıldı İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde Adıyaman Down Sendromlular Derneği tarafından yürütülen +1 Değerliyiz Projesi kapsamında down sendromlu bireylere bisiklet dağıtımı yapıldı. Adıyaman Down Sendromlular Derneği bünyesinde oluşturulan Bisiklet Kulübü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde down sendromlu bireyler 2 ay süre ile eğitim alacak. Bisiklet sürebilmek için özel eğitim alacak olan down sendromlu çocuklar, aldıkları eğitim sonrasında düzenlenecek olan özel sporcular arası bisiklet yarışmaları etkinliklerine katılım sağlayacak. Bisiklet dağıtım törenine Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Spor Hizmetleri Müdürü Zeynal Abidin Deneri, Down Sendromlular Dernek Başkanı Zeynel Abidin Şenlik, down sendromlu sporcular ve aileleri katıldı. +1 Değerliyiz Projesi kapsamında Down Sendromlu bireylere bisikletlerini veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, “Bizim buradaki amacımız, güçlü toplum ve güçlü Türkiye’nin öne çıkması konusunda tüm gençlerimizin ve özel gereksinimli bireylerin kurumumuzun tüm imkanlarından 24 saat faydalanmalarını sağlamaktır. Engelliler Haftası etkinliklerimizden bir tanesi yine bugün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ve Down Sendormlular Derneği ile işbirliği içerisinde İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum İlişkiler Genel Müdürlüğünce desteklenen projemizde bugün çocuklarımızla beraberiz. İnşallah çocuklarımız bisiklet eğitimi ile beraber kurumumuz içerisinde bünyesinde her zaman olduğu gibi bugünde bisiklet branşı ile tanışıyorlar. Her dönem olduğu gibi çok farklı branşlar eğitim sosyal kültürel sporcu branşlarla çocuklarımıza her zaman destek olduğumuz gibi bugünde bisiklet branşı ile tanıştırıyoruz. İnşallah bisiklet eğitimini aldıktan sonra bu branşla ilgili çalışmalarımızı çocuklarımızla eğlenerek devam edecekler. Bundan sonraki inşallah organizasyonlarımızda daha farklı branş ve çalışmalarla beraber olacağız. Ben hepinize çok teşekkür ediyorum iyi ki varsınız” diye konuştu.
Antalya Ünsal’a yeşil bahçe Kepez Belediyesi, Ünsal Mahallesi’nde yapımı tamamlanan çok amaçlı butik spor salonunun çevresinde ağaçlandırma ve çimlendirme çalışmasıyla bin 500 metrekare büyüklüğünde yeşil alan oluşturdu. Kepez Belediyesi, Başkan Mesut Kocagöz’ün ‘yeşil alan vizyonu’ kapsamında ilçenin dört bir yanında çiçeklendirme ve ağaçlandırma çalışmalarını sürdürürken, yeni yeşil alanlar da üretiyor. Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, imara uygun şehirleşme süreci tamamlanan Ünsal Mahallesi’nde yeni yeşil alan düzenlemesi yaptı. Yeşil alan çalışması, Gençlik ve Spor Bakanlığının, belediyenin desteğiyle çocuklara kazandırdığı çok amaçlı spor salonunun yanında gerçekleştirildi. Bin 500 metrekare yeşil alan Yeşillendirme çalışmasıyla Ünsal Mahallesi’ne bin 500 metrekarelik yeşil alan kazandırıldı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, yeşillendirme çalışması kapsamında ilk olarak çevresine bordür taşı ördüğü alanın toprak tesviyesini yaptı. Daha sora yeşil alanın sulama ve aydınlatma tesisatı tamamlandı. Ardından yeşil alan düzenlemesi yapılan bin 500 metrekare büyüklüğündeki alana yirmiye yakın Benjamin ağacı fidanı dikildi ve çim tohumu ekildi. Önümüzdeki günlerde çimlerin büyümesiyle spor salonunun yanında yemyeşil bir bahçe ortaya çıkacak. Ağaçların büyümesiyle de bu bahçe, Ünsal Mahallesi sakinlerinin nefes alacağı bir nokta olacak. Kepez Belediye Başkan Vekili Refik Emre Altekin de, planladıkları yeşil alan projeleri çerçevesinde ilçenin dört yanında peyzaj ve park çalışmalarının artarak devam edeceğini söyledi.