YEREL HABERLER - 10 Mart 2012 Cumartesi 17:51

SANCILANAN HAMİLE KADIN İÇİN ZAMANLA YARIŞ

A
A
A
SANCILANAN HAMİLE KADIN İÇİN ZAMANLA YARIŞ

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde doğum sancıları tutan Nesibe Yücel için nefes kesen bir kurtarma operasyonu gerçekleştirildi.
Yoğun kar yağışının kapattığı köy yollarında hasta kurtarma operasyonları devam ediyor. İlçeye bağlı İran sınırında bulunan Kayalar köyü Erikli mezrasında doğum sancıları tutan 21 yaşındaki Nesibe Yücel için 112 Acil Servis ekiplerinden yardım istendi. Mezra yolu kapalı olduğu için sağlık ekipleri köye ulaşamayınca köy sakinleri hastalarını kızakla 3 kilometre ötede bekleyen ambulansa taşıma kararı aldı. Kızağa bindirilen 2 çocuk annesi Yücel, yaklaşık 4 saat süren kurtarma operasyonuyla önce sarp
kayalıklardan geçirilerek ambulansa, ardından da yaklaşık 50 kilometre ötedeki Şemdinli Devlet Hastanesi’ne ulaştırıldı.
Şemdinli Devlet Hastanesi kadın doğum servisine kaldırılan Yücel’in dünyaya getirdiği erkek bebeğe ’Mensur’ adını koyduğu öğrenildi.
Nesibe Yücel’in eşi Murat Yücel, 15 günden beri yollarının kapalı olduğunu ve bu sıkıntıları sürekli yaşadıklarını söyledi. Köyde başka hastaların da olduğunu belirten Yücel, "Köyde kalan hastalarımız için bir çare bulunmalı. Sağlıklı bir çocuğumuz oldu. Mutluyum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir