ASAYİŞ - 13 Mart 2012 Salı 10:31

ADANA`DA FİLM GİBİ SİLAHLI SOYGUN

A
A
A
ADANA`DA FİLM GİBİ SİLAHLI SOYGUN

Adana’da pompalı tüfekle havaya ateş açıp caddeyi trafiğe kapatan kar maskeli 4 soyguncu, kuyumcu dükkanından yaklaşık bin liralık altın çalıp kaçtı. Soyguncuların ateş etmesi sonucu iş yeri sahibi 2 kişi başlarından ve ayaklarından hafif yaralanırken, kuyumcunun yakınları olay yerinde gözyaşı döktü.
Alınan bilgiye göre, saat 09.30 sıralarında kar maskeli 4 kişi, merkez Seyhan ilçesi, Barbaros Mahallesi, Eminağa Caddesi’ne bir otomobil ile geldi.
Araçtan inen 3 kişi, ellerindeki pompalı tüfeklerle havaya ateş açıp caddeyi karşılıklı olarak trafiğe kapattı.
Şahıslardan biri de Cengiz Altunkaynak ve Gazi Altunkaynak’ın sahibi olduğu kuyumcu dükkanına girerek altınları almak istedi. Ancak iş yeri sahipleri buna itiraz edinci soyguncu rastgele ateş etti. Cengiz ve Gazi Altunkaynak başlarından ve ayaklarından saçmalarla hafif şekilde yaralandı. Paniğe kapılan soyguncu ise yaklaşık bin TL tutarındaki altınları alıp iş yerinden çıktı. Soyguncular daha sonra geldikleri otomobil ile olay yerinden kaçtı.
İş yeri sahiplerinin durumu bildirmesi üzerine olay yerine gelen polisler, yolu trafiğe kapatıp olayla ilgili inceleme başlattı. Olay yerinde pompalı tüfeğe ait 7 adet boş kartuş bulundu.
Hafif yaralanan kuyumcuların yakınları ise olay yerine gelerek gözyaşı döktü.
Karataş ilçesi yönüne giden soyguncuların yakalanması için çalışma başlatılırken, polis iş yerini güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı.
Öte yandan, Adana’da cezaevinden kaçan bir hükümlüyü yakalamak için korsan gösterilerin yoğun olduğu mahalleye giden bir komiser yardımcısı, PKK yandaşlarının saldırısına uğrayınca bugünkü soygunun gerçekleştiği kuyumcu dükkanına girerek canını kurtarmıştı. Komiserin zor anları ise güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülenmişti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.