YEREL HABERLER - 13 Mart 2012 Salı 17:38

BİNGÖL`DE KİLOYLA SAMAN SATIŞI

A
A
A
BİNGÖL`DE KİLOYLA SAMAN SATIŞI

Bingöl’ün Genç ilçesinde son 20 yılın en çetin kışının yaşanması, fiyatlarını üçe katlayan samanın ton yerine kiloyla satılmasına neden oldu.
Şanlıurfa Siverek’ten getirdikleri samanı Kültür Mahallesi Kavşağı’nda satışa sunan satıcılar, fiyatların birkaç ay öncesine göre çok yükseldiğini belirtti. Sonbaharda kilosunu 20 kuruştan sattıkları samanı şu anda 60 kuruştan sattıklarını belirten Suat Gez (37), fiyat artışının yoğun kar yağışından kaynaklandığını belirtti. Diğer illerden gelen satıcıların masraflarını da saman fiyatlarının üstüne eklendiğini belirten Gez, "Bu yıl yurt genelinde hiç olmadığı kadar bir kar yağışı gerçekleşti. Besiciler
normalde kendilerini idare edebilecek kadar saman stokluyordu. Ancak bu sene kış hem çetin hem de uzun geçiyor. Dolayısı ile besiciler ciddi anlamda saman sıkıntısı çekiyor. Genel anlamda saman sıkıntı yaşandığı için yurt geneli fiyatlar da ciddi bir yükseliş oldu. Fiyatlar yüksek olduğu içinde daha önce ton bazında alınan samanlar şu anda kilo işi alınmaya başlandı" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.